נגיסי עוף ברוטב הויסין שילדים (ומבוגרים) מאוד אוהבים
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 221.6 קק״ל 886.3 קק״לפחמימות 2.3 גרם 9.3 גרםשומן 6.3 גרם 25.1 גרםנתרן 738.4 מ״ג 2953.5 מ״גחלבון 36.9 גרם 147.4 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.4 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.7 גרםכולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״גסידן 24.5 מ״ג 98.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 264.7 מ״ג 1058.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
פחמימות2 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 221.6 קק״ל 886.3 קק״לפחמימות 2.3 גרם 9.3 גרםשומן 6.3 גרם 25.1 גרםנתרן 738.4 מ״ג 2953.5 מ״גחלבון 36.9 גרם 147.4 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.4 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.7 גרםכולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״גסידן 24.5 מ״ג 98.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 264.7 מ״ג 1058.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
חלפתם פעם ליד המדף האסייתי בסופר ותהיתם מה עושים עם חצי מהדברים שם? בואו אעשה לכם היכרות עם צנצנת אחת קטנה וחמודה שקוראים לה רוטב הויסין. אם אכלתם פעם פקין דאק טעמתם רוטב הויסין. הטעם שלו מתוק-מלוח והוא הולך מעולה עם עוף. הרוטב הסמיך הזה הוא גם בסיס מעולה למריחה על טורטייה כשרוצים לנצל שאריות בשר או עוף מארוחה – וזה מה שתוכלו לעשות בדיוק עם השאריות של המנה הזאת, אם יישארו!
בגלל שיש כאן גם הויסין וגם טריאקי, המנה הסופית די מתקתקה, מה שאומר שהיא הצלחה בטוחה אצל ילדים. כשיש לנו שישי רגוע בבית, אני מכינה סיר גדול של אורז מאודה ואת העוף בהויסין, וכולם רגועים, מרוצים והולכים לישון על בטן מלאה.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 222 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרינדה
-
1 כף גדושה רוטב הויסין
-
1 כף רוטב סויה
-
1 כף רוטב טריאקי
-
1 כף שמן קנולה
-
1/4 כוס מים
-
2 שיני שוםכתושות
חזה עוף
-
500 גרם חזה עוף שלם
-
1 כפית קורנפלור
הגשה
-
קצוץ
אופן הכנה
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה, טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים עוד הויסין, טריאקי או סויה לפי הטעם). זה לא נראה מספיק למרינדה, אבל זה די והותר.
- חותכים את חזות העוף לקוביות ומשרים אותן לפחות 10-15 דקות במרינדה (ואם אפשר למשך הלילה, טוב יותר).
- מחממים מחבת נון סטיק גדולה ושמים כמות קטנה מאוד של שמן קנולה. עובדים בנגלות: מסננים מעט מהעוף המושרה עם כף מחוררת ומעבירים למחבת. מטגנים כל נגלה 6-7 דקות, עד שהעוף מוכן מבפנים. עובדים כך עד שכל העוף מוכן.
- בקערה קטנה מערבבים כפית קורנפלור עם מעט מים ומערבבים עד שאין גושים. מוסיפים למרינדה שנשארה אחרי השריית העוף (ראו הערות בסוף).
- מחזירים למחבת את כל העוף המוכן יחד עם הרוטב. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
- מגישים עם אורז לבן ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.
אופן הכנה
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה, טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים עוד הויסין, טריאקי או סויה לפי הטעם). זה לא נראה מספיק למרינדה, אבל זה די והותר.
- חותכים את חזות העוף לקוביות ומשרים אותן לפחות 10-15 דקות במרינדה (ואם אפשר למשך הלילה, טוב יותר).
- מחממים מחבת נון סטיק גדולה ושמים כמות קטנה מאוד של שמן קנולה. עובדים בנגלות: מסננים מעט מהעוף המושרה עם כף מחוררת ומעבירים למחבת. מטגנים כל נגלה 6-7 דקות, עד שהעוף מוכן מבפנים. עובדים כך עד שכל העוף מוכן.
- בקערה קטנה מערבבים כפית קורנפלור עם מעט מים ומערבבים עד שאין גושים. מוסיפים למרינדה שנשארה אחרי השריית העוף (ראו הערות בסוף).
- מחזירים למחבת את כל העוף המוכן יחד עם הרוטב. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
- מגישים עם אורז לבן ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.
הערות
- אם לא מוצאים רוטב הויסין, אפשר להכפיל את הכמות של רוטב הטריאקי ולקבל עוף בטריאקי. זה לא תהיה אותה המנה, אבל היא טעימה לא פחות
- אם לא הצלחתם לסנן מספיק מהמרינדה בשביל רוטב, אין בעיה - מוסיפים לקערה קצת סויה וטריאקי (ביחד עם המים והקורנפלור), מערבבים, ומוסיפים למחבת
הערות
- אם לא מוצאים רוטב הויסין, אפשר להכפיל את הכמות של רוטב הטריאקי ולקבל עוף בטריאקי. זה לא תהיה אותה המנה, אבל היא טעימה לא פחות
- אם לא הצלחתם לסנן מספיק מהמרינדה בשביל רוטב, אין בעיה - מוסיפים לקערה קצת סויה וטריאקי (ביחד עם המים והקורנפלור), מערבבים, ומוסיפים למחבת