משמר הכבוד – צלעות טלה בציפוי חרדל עם תפוחי אדמה
רוצים להרשים את כל האורחים באירוח הבא שלכם? לישראל אהרוני יש מתכון חגיגי במיוחד - צלעות טלה בציפוי חרדל עם תפוחי אדמה שנקראות גם משמר הכבוד
רוצים להרשים את כל האורחים באירוח הבא שלכם? לישראל אהרוני יש מתכון חגיגי במיוחד - צלעות טלה בציפוי חרדל עם תפוחי אדמה שנקראות גם משמר הכבוד
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 76.6 קק״ל 613.2 קק״לפחמימות 3.9 גרם 31.5 גרםשומן 6.5 גרם 51.6 גרםנתרן 345.6 מ״ג 2764.6 מ״גחלבון 0.8 גרם 6.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 3.7 גרםשומן רווי 0.9 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.0 מ״ג 72.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 24.0 מ״ג 191.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות4 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 76.6 קק״ל 613.2 קק״לפחמימות 3.9 גרם 31.5 גרםשומן 6.5 גרם 51.6 גרםנתרן 345.6 מ״ג 2764.6 מ״גחלבון 0.8 גרם 6.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 3.7 גרםשומן רווי 0.9 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.0 מ״ג 72.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 24.0 מ״ג 191.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 77 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 שדרות צלעות טלה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כף תימין טרי
-
1 כף שמן זית
-
2 כפות חרדל דיז’ון
ציפוי פירורי לחם
-
3 כפות פירורי לחם
-
2 גבעולי רוזמריןרק העלים
-
1 גבעול תימין טרירק העלים
-
2 שיני שום
-
2 כפות שמן זית
תפוחי אדמה מטוגנים
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
1 גבעול תימין טרירק העלים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב גריל.
- מתבלים את צלעות הטלה במלח ופלפל שחור, מפזרים קצת תימין ומדביקים אותו באמצעות הידיים לצלעות.
- מחממים מחבת על אש גבוהה ומשמנים במעט שמן זית. צולים את הצלעות מכל הצדדים עד שהן משחימות.
- מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומורחים בחרדל.
- מכינים את ציפוי פירורי הלחם: קוצצים דק את הרוזמרין, התימין ושיני השום.
- בקערית קטנה מערבבים את כל מצרכי הציפוי.
- מצפים את הצלעות בציפוי פירורי הלחם ומהדקים היטב.
- אופים את הצלעות בתנור החם 7 דקות למידת עשייה MR.
- מכינים את תפוחי האדמה: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים קלות. מטגנים את תפוחי האדמה עד שהם זהובים ומוכנים, מתבלים במלח, פלפל שחור ותימין.
- מוציאים את הצלעות מהתנור, מסדרים על קרש עץ יפה להגשה ומגישים בליווי תפוחי האדמה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב גריל.
- מתבלים את צלעות הטלה במלח ופלפל שחור, מפזרים קצת תימין ומדביקים אותו באמצעות הידיים לצלעות.
- מחממים מחבת על אש גבוהה ומשמנים במעט שמן זית. צולים את הצלעות מכל הצדדים עד שהן משחימות.
- מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומורחים בחרדל.
- מכינים את ציפוי פירורי הלחם: קוצצים דק את הרוזמרין, התימין ושיני השום.
- בקערית קטנה מערבבים את כל מצרכי הציפוי.
- מצפים את הצלעות בציפוי פירורי הלחם ומהדקים היטב.
- אופים את הצלעות בתנור החם 7 דקות למידת עשייה MR.
- מכינים את תפוחי האדמה: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים קלות. מטגנים את תפוחי האדמה עד שהם זהובים ומוכנים, מתבלים במלח, פלפל שחור ותימין.
- מוציאים את הצלעות מהתנור, מסדרים על קרש עץ יפה להגשה ומגישים בליווי תפוחי האדמה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן