מרק עוף וירקות עם קניידלך

אין ארוחת ליל סדר בלי מרק עוף וירקות עם קניידלך אווריריים וטעימים. רחלי קרוט מגלה את כל הסודות להכנת המרק שכולם יבקשו ממנו עוד מנה
אין ארוחת ליל סדר בלי מרק עוף וירקות עם קניידלך אווריריים וטעימים. רחלי קרוט מגלה את כל הסודות להכנת המרק שכולם יבקשו ממנו עוד מנה
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 4]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    7 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 237.1 קק״ל 2370.7 קק״ל
    פחמימות 6.8 גרם 67.8 גרם
    שומן 16.9 גרם 168.8 גרם
    נתרן 1023.1 מ״ג 10231.3 מ״ג
    חלבון 13.8 גרם 137.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 25.5 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 19.8 גרם
    כולסטרול 129.5 מ״ג 1294.7 מ״ג
    סידן 62.9 מ״ג 629.2 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 18.3 מ״ג
    אשלגן 461.6 מ״ג 4616.2 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 14.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    7 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 237.1 קק״ל 2370.7 קק״ל
    פחמימות 6.8 גרם 67.8 גרם
    שומן 16.9 גרם 168.8 גרם
    נתרן 1023.1 מ״ג 10231.3 מ״ג
    חלבון 13.8 גרם 137.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 25.5 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 19.8 גרם
    כולסטרול 129.5 מ״ג 1294.7 מ״ג
    סידן 62.9 מ״ג 629.2 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 18.3 מ״ג
    אשלגן 461.6 מ״ג 4616.2 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 14.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פסח
רחלי קרוט
X

1 דירג [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק עוף וירקות

קניידלך

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים שמן וצורבים את העוף מכל הכיוונים. חשוב לחכות שהעוף יזהיב ורק אז להפוך אחרת יהיה לכם קשה לשחרר אותו מתחתית הסיר. מדובר בשלב חשוב כי הוא מייצר בתחתית הסיר קרמול וטיגון ואלה נותנים צבע וטעם למרק אחרי שהמים מגיעים ומרימים את המשקעים האלה.
  2. מוסיפים בצל שלם קלוף, שיני שום, ענפי סלרי ושורש פטרוזיליה קלוף ומטגנים במשך 5 דקות. מערבבים מדי פעם.
  3. קולפים ומוסיפים גזר ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.
  4. מוזגים 12-14 כוסות מים רותחים ומערבבים. מבשלים במשך 10 דקות.
  5. מוסיפים כרובית (אפשר לחתוך אותה ל-2 כדי שתכנס בסיר).
  6. מערבבים בכוס אבקת מרק עם קצת מים רותחים מהמרק עד שהיא נמסה לגמרי ואין גושים. מוסיפים למרק ביחד עם מלח וצרור שמיר ומערבבים.
  7. מבשלים את המרק עד שגזר והכרובית רכים לגמרי. אם צריך מתקנים תיבול עם קצת מלח.
  8. מכינים את הקניידלך: קולפים ומבשלים תפוח אדמה במים מומלחים עד שהוא רך לגמרי. מועכים לפירה.
  9. מרתיחים המון מים בסיר גדול (לבישול הקניידלך).
  10. בקערה גדולה מערבבים תפוח אדמה מעוך לפירה, ביצים, קמח מצה, מים, שמן, מלח ופלפל שחור. מניחים לתערובת לנוח רבע שעה במקרר או חצי שעה בחוץ.
  11. יוצרים עיגולים בגודל פינג פונג, עם ידיים רטובות, ומבשלים בתוך הסיר עם המים הרותחים.
  12. הקניידלך מוכנים כשהם צפים, רכים ושמנמנים. בסביבות 10 דקות בישול.
  13. שומרים בכלי סגור במקרר או מעבירים מיד לתוך המרק.

 

צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות

הערות

  • במקום 4 שוקי עוף אפשר להשתמש בכל 4 חלקי עוף שיש: כנפיים, ירכי עוף, צוואר או גב
  • אפשר להחליף את השמיר במרק בפטרוזיליה, ואם לא אוהבים - אפשר לא לשים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק עוף וירקות עם קניידלך

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות