מרק עדשים לבדיקה

חורף בחוץ ולכם מתחשק מרק חם ומזין? קבלו מתכון של מרק עדשים כתומות אסיאתי עם טעמים עדינים של קוקוס וג'ינג'ר. והבונוס? המרק מתאים לטבעונים
חורף בחוץ ולכם מתחשק מרק חם ומזין? קבלו מתכון של מרק עדשים כתומות אסיאתי עם טעמים עדינים של קוקוס וג'ינג'ר. והבונוס? המרק מתאים לטבעונים
  • הילה צימרמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • פחמימות
    30 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 326.8 קק״ל 2614.7 קק״ל
    פחמימות 30.1 גרם 240.4 גרם
    שומן 18.5 גרם 148.4 גרם
    נתרן 55.1 מ״ג 440.6 מ״ג
    חלבון 10.5 גרם 83.8 גרם
    סיבים תזונתיים 12.9 גרם 103.6 גרם
    שומן רווי 11.5 גרם 91.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 60.3 מ״ג 482.6 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 31.5 מ״ג
    אשלגן 406.0 מ״ג 3248.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • פחמימות
    30 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 326.8 קק״ל 2614.7 קק״ל
    פחמימות 30.1 גרם 240.4 גרם
    שומן 18.5 גרם 148.4 גרם
    נתרן 55.1 מ״ג 440.6 מ״ג
    חלבון 10.5 גרם 83.8 גרם
    סיבים תזונתיים 12.9 גרם 103.6 גרם
    שומן רווי 11.5 גרם 91.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 60.3 מ״ג 482.6 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 31.5 מ״ג
    אשלגן 406.0 מ״ג 3248.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור

אף פעם לא הייתי אוהדת נלהבת של עדשים. בכל הפעמים שאכלתי עדשים תמיד היה להן מין מרקם כזה יבשושי, כמעט חולי ושום טעם מיוחד. בקיצור, ההתרשמות הקולינרית שלי מעדשים מסתכמת בבוץ די תפל.

ואז יולי נולד. וכשהוא התחיל לאכול אוכל אמיתי, בכל הקבוצות של האמהות כולן המליצו לתת לילד עדשים כתומות שהן בריאות, משביעות, מלאות ערכים תזונתיים וקלות לעיכול (ובניגוד לקטניות אחרות או אפילו סוגי עדשים אחרים אפילו אין צורך להשרות אותן שעות במים).

בתור אמא הכלל מבחינתי היה (ועודנו), ללא לתת ליולי משהו שאני בעצמי לא הייתי אוכלת… אם זה לא טעים לי למה שאני אתן את זה לילד שלי…?

אז יצאתי למשימה. ללמוד לבשל עדשים כתומות בלי שהן יהפכו לבוץ תפל.

היו כמה נסיונות מצערים בדרך… כמו קציצות עדשים שאולי עדיף בכלל לא להזכיר, וגם איזה ניסיון נואש של מאפינס ירקות עם עדשים….

עד שיום אחד בזמן שהכנתי מרק כתום, עלה לי הרעיון המופלא להוסיף למרק גם עדשים, מאותו רגע הידיים שלי שלפו מהמדפים במטבח מיני ירקות צנצנות ותבלינים ובביטחון מוחלט ערבבו הכל בסיר מרק גדול.

התוצאה הייתה מופלאה. מרק עשיר אבל לא כבד עם טעמים מרומזים של דרום אסיה. והעדשים? הן כמעט מתפרקות לחלוטים במרק, מוסיפות לו רק טעם מרומז של עדשים, מעשירות את המרקם של המרק ומוסיפות לו חלבון.

מיותר לציין שיולי (וגם אני) זללנו את המרק בתאווה, ומאז ועד היום זה אחד המרקים האהובים עלינו בבית.

 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
הילה צימרמן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. בסיר מחממים שמן זית.
  2. מכינים את הירקות: קולפים וקוצצים את הבצל, ג’ינג’ר, שום, צ’ילי, גזר ודלורית.
  3. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, כורכום, ג’ינג’ר, שום וצ’ילי ומטגנים 3-4 דקות.
  4. מוסיפים את הגזר והדלורית ומטגנים 3-4 דקות.
  5. מוסיפים את העדשים ומטגנים עוד כ-2 דקות.
  6. מוסיפים 1.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  7. קוצצים את העגבניות.
  8. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקרם קוקוס, עגבניות, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  9. מבשלים כ-30 דקות.
  10. מגישים עם אורז.
  11. מומלץ לפני ההגשה לפזר כוסברה קצוצה.

 

הערות

  • אם אתם לא אוהבים חריף או מכינים את המתכון עבור ילדים אפשר לוותר על הצ'ילי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות