מרק בשר עם חומוס ותרד
משה שגב מכין ארוחה שלמה בקערה אחת - מרק בשר עם חומוס ותרד, עשיר ומנחם, שאפשר לאכול סתם כך או עם קוסקוס. הבישול הארוך מרכך את הבשר ויוצר טעמים עמוקים
משה שגב מכין ארוחה שלמה בקערה אחת - מרק בשר עם חומוס ותרד, עשיר ומנחם, שאפשר לאכול סתם כך או עם קוסקוס. הבישול הארוך מרכך את הבשר ויוצר טעמים עמוקים
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 356.4 קק״ל 2851.2 קק״לפחמימות 25.2 גרם 201.5 גרםשומן 19.1 גרם 152.8 גרםנתרן 607.6 מ״ג 4860.5 מ״גחלבון 19.3 גרם 154.1 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 70.0 גרםשומן רווי 4.7 גרם 37.5 גרםכולסטרול 35.6 מ״ג 285.0 מ״גסידן 131.5 מ״ג 1051.7 מ״גברזל 6.1 מ״ג 48.7 מ״גאשלגן 1272.6 מ״ג 10181.0 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 37.1 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה שעהכולל 12 שעות
-
פחמימות25 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 356.4 קק״ל 2851.2 קק״לפחמימות 25.2 גרם 201.5 גרםשומן 19.1 גרם 152.8 גרםנתרן 607.6 מ״ג 4860.5 מ״גחלבון 19.3 גרם 154.1 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 70.0 גרםשומן רווי 4.7 גרם 37.5 גרםכולסטרול 35.6 מ״ג 285.0 מ״גסידן 131.5 מ״ג 1051.7 מ״גברזל 6.1 מ״ג 48.7 מ״גאשלגן 1272.6 מ״ג 10181.0 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 37.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 12 שעות | קלוריות 356 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם בשר צוואר בקר
-
8 כפות שמן זית
-
250 גרם גרגירי חומוס יבשים
-
1/2 כוס זיתים שחורים
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 גזרים בינוניים
-
4 בצלים בינוניים
-
3 גבעולי סלרי
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
6 כפות רסק עגבניות
-
200 גרם עלי תרד
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור פטרוזיליה
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כף כמון טחון
-
1 כפית כורכום
-
7 שיני שום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס בשפע מים קרים לפחות 8 שעות.
- מסננים את החומוס ומבשלים בשפע מים עד שהגרגירים מתרככים אבל לא מאבדים מצורתם, בערך שעה.
- חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 ס”מ.
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה, הגזר והבצל לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- חותכים את הסלרי והפלפלים לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- קוצצים דק את כל עשבי התיבול.
- מחממים 1/2 מכמות השמן בסיר גדול וצולים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.
- מחממים את שארית השמן באותו הסיר ומאדים את כל הירקות 7 דקות, עד שהם משחימים מעט.
- מוסיפים את גרגירי החומוס המבושל והזיתים, מערבבים היטב ומוסיפים את רסק העגבניות וכל התבלינים. מבשלים 10 דקות.
- מוסיפים מים עד 3/4 גובה הסיר ואת הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-3 שעות עם כיסוי חלקי.
- כשהבשר מתרכך והמרק מוכן, מוסיפים לסיר את עלי התרד ועשבי התיבול. טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים מיד.
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס בשפע מים קרים לפחות 8 שעות.
- מסננים את החומוס ומבשלים בשפע מים עד שהגרגירים מתרככים אבל לא מאבדים מצורתם, בערך שעה.
- חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 ס”מ.
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה, הגזר והבצל לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- חותכים את הסלרי והפלפלים לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- קוצצים דק את כל עשבי התיבול.
- מחממים 1/2 מכמות השמן בסיר גדול וצולים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.
- מחממים את שארית השמן באותו הסיר ומאדים את כל הירקות 7 דקות, עד שהם משחימים מעט.
- מוסיפים את גרגירי החומוס המבושל והזיתים, מערבבים היטב ומוסיפים את רסק העגבניות וכל התבלינים. מבשלים 10 דקות.
- מוסיפים מים עד 3/4 גובה הסיר ואת הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-3 שעות עם כיסוי חלקי.
- כשהבשר מתרכך והמרק מוכן, מוסיפים לסיר את עלי התרד ועשבי התיבול. טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים מיד.
הערות
- אפשר לקצר את זמן ההכנה ולהשתמש בגרגירי חומוס קפואים או מקופסת שימורים בכמות זהה
הערות
- אפשר לקצר את זמן ההכנה ולהשתמש בגרגירי חומוס קפואים או מקופסת שימורים בכמות זהה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן