מעטפות פילו עם גבינת כבשים ודבש
שילוב משגע של בצק פילו מתפצפץ בפה עם מלית רכה של גבינה בזיגוג יוגורט, פיסטוק ודבש. הילה אלפרט מכינה מעטפות פילו עם גבינת כבשים
שילוב משגע של בצק פילו מתפצפץ בפה עם מלית רכה של גבינה בזיגוג יוגורט, פיסטוק ודבש. הילה אלפרט מכינה מעטפות פילו עם גבינת כבשים
- הילה אלפרט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 443.9 קק״ל 1775.7 קק״לפחמימות 28.0 גרם 111.9 גרםשומן 29.5 גרם 118.0 גרםנתרן 1499.7 מ״ג 5998.8 מ״גחלבון 17.5 גרם 69.9 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.4 גרםשומן רווי 15.5 גרם 61.8 גרםכולסטרול 55.6 מ״ג 222.3 מ״גסידן 301.2 מ״ג 1204.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 338.3 מ״ג 1353.2 מ״גאבץ 60.0 מ״ג 240.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות28 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 443.9 קק״ל 1775.7 קק״לפחמימות 28.0 גרם 111.9 גרםשומן 29.5 גרם 118.0 גרםנתרן 1499.7 מ״ג 5998.8 מ״גחלבון 17.5 גרם 69.9 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.4 גרםשומן רווי 15.5 גרם 61.8 גרםכולסטרול 55.6 מ״ג 222.3 מ״גסידן 301.2 מ״ג 1204.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 338.3 מ״ג 1353.2 מ״גאבץ 60.0 מ״ג 240.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 444 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מעטפות פילו
-
2 עלי בצק פילו קפוא
-
1קופסה או 250 גרם גבינת פטה כבשים 5%
-
60 גרם חמאה מלוחה
רוטב יוגורט
-
2 גביעי יוגורט יווני 7%
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 עגבנייה בינונית
-
30 גרם פיסטוקים קלויים
-
1/2 כפית מלח דק
הגשה
-
3 כפות דבש
-
1/2 כפית מי ורדים
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. פורסים את הגבינה לרוחבה ל-4 פרוסות בעובי של כ-1 ס”מ. ממיסים את החמאה, קוצצים את הפלפל החריף, פורסים את העגבנייה, טוחנים גס את הפיסטוקים.
- מכינים את המעטפות פילו: חוצים את עלי הפילו לרוחבם ומברישים בחמאה.
- שמים מלבן גבינה במרכז החלק התחתון של העלה ומקפלים את הבצק מעל הגבינה כך שמתקבלת מעטפה מלבנית פתוחה משני צידיה. מקפלים פעם נוספת למעין מעטפה פשוטה ושקופה כאשר רואים מבעד הבצק את הגבינה.
- מניחים את המעטפות בתבנית כשהפתח פונה מטה. מברישים שוב בחמאה ואופים כ - 15 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את היוגורט עם הפלפל החריף. סוחטים פנימה את הזרעים ומיץ העגבנייה. מפזרים מעל את הפיסטוק ונגיעת מלח ים.
- מחממים את הדבש במיקרו. כשהוא נוזלי, מזלפים אותו על המאפה. מזלפים 2 טיפות מי ורדים על המאפה, זורים מעט פלפל שחור ומגישים מיד בליווי רוטב יוגורט.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. פורסים את הגבינה לרוחבה ל-4 פרוסות בעובי של כ-1 ס”מ. ממיסים את החמאה, קוצצים את הפלפל החריף, פורסים את העגבנייה, טוחנים גס את הפיסטוקים.
- מכינים את המעטפות פילו: חוצים את עלי הפילו לרוחבם ומברישים בחמאה.
- שמים מלבן גבינה במרכז החלק התחתון של העלה ומקפלים את הבצק מעל הגבינה כך שמתקבלת מעטפה מלבנית פתוחה משני צידיה. מקפלים פעם נוספת למעין מעטפה פשוטה ושקופה כאשר רואים מבעד הבצק את הגבינה.
- מניחים את המעטפות בתבנית כשהפתח פונה מטה. מברישים שוב בחמאה ואופים כ - 15 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את היוגורט עם הפלפל החריף. סוחטים פנימה את הזרעים ומיץ העגבנייה. מפזרים מעל את הפיסטוק ונגיעת מלח ים.
- מחממים את הדבש במיקרו. כשהוא נוזלי, מזלפים אותו על המאפה. מזלפים 2 טיפות מי ורדים על המאפה, זורים מעט פלפל שחור ומגישים מיד בליווי רוטב יוגורט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן