-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 882.3 קק״ל 3529.4 קק״לפחמימות 139.6 גרם 558.2 גרםשומן 178.9 גרם 715.7 גרםנתרן 1834.0 מ״ג 7336.1 מ״גחלבון 167.2 גרם 668.9 גרםסיבים תזונתיים 129.9 גרם 519.6 גרםשומן רווי 131.7 גרם 526.6 גרםכולסטרול 544.9 מ״ג 2179.8 מ״גסידן 294.7 מ״ג 1178.7 מ״גברזל 135.5 מ״ג 542.0 מ״גאשלגן 1141.4 מ״ג 4565.5 מ״גאבץ 125.4 מ״ג 501.6 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה שעהכולל שעה
-
פחמימות140 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 882.3 קק״ל 3529.4 קק״לפחמימות 139.6 גרם 558.2 גרםשומן 178.9 גרם 715.7 גרםנתרן 1834.0 מ״ג 7336.1 מ״גחלבון 167.2 גרם 668.9 גרםסיבים תזונתיים 129.9 גרם 519.6 גרםשומן רווי 131.7 גרם 526.6 גרםכולסטרול 544.9 מ״ג 2179.8 מ״גסידן 294.7 מ״ג 1178.7 מ״גברזל 135.5 מ״ג 542.0 מ״גאשלגן 1141.4 מ״ג 4565.5 מ״גאבץ 125.4 מ״ג 501.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה | קלוריות 882 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
טחינה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1 כוס מים
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כף גרידת לימון
-
2 כפות רוטב סויה
-
1/2 כפית מלח דק
סלט עשבים
-
1 צרור נענע
-
1 צרור פטרוזיליה
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
3 כפות ממרח לימון כבוש
סלט עגבניות
-
2 עגבניות בינוניות
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 שן שום
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח גס
מעורב ירושלמי
הגשה
-
2 פיתות
אופן הכנה
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המים, מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון והסויה. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את סלט העשבים: קוצצים דק את כל עשבי התיבול ומערבבים עם הלימון הכבוש.
- מכינים את סלט העגבניות: חותכים דק את העגבניות, הפלפל הירוק החריף והשום. מתבלים בשמן הזית ובמלח ומערבבים.
- מכינים את המעורב: קולפים ופורסים את הבצל לפרוסות דקות.
- חותכים את כבד הטלה לקוביות קטנות (אם משתמשים בלבבות עוף אין צורך לחתוך), חותכים את כבדי העוף לקוביות.
- מחממים מחבת כבדה ורחבה ומטגנים בה את הבצל עד שהוא משחים (בלי שמן). מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- מחממים שמן באותה מחבת שבה טוגן הבצל. מטגנים תחילה את קוביות לב הטלה (או לבבות העוף). מוסיפים את הטחול ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים עד שהכבד משחים. מתבלים במלח ובפלפל שחור. מחזירים את הבצל למחבת, מערבבים בעדינות ומסירים מהאש.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חוצים כל פיתה כך שמתקבלות שתי דיסקיות, מברישים בשמן הזית ואופים עד שהן מזהיבות.
- מניחים דיסקית פיתה בצלחת, מעליה שמים את הטחינה. מניחים כמה כפות של המעורב הירושלמי, מוסיפים את סלט העגבניות וסלט העשבים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המים, מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון והסויה. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את סלט העשבים: קוצצים דק את כל עשבי התיבול ומערבבים עם הלימון הכבוש.
- מכינים את סלט העגבניות: חותכים דק את העגבניות, הפלפל הירוק החריף והשום. מתבלים בשמן הזית ובמלח ומערבבים.
- מכינים את המעורב: קולפים ופורסים את הבצל לפרוסות דקות.
- חותכים את כבד הטלה לקוביות קטנות (אם משתמשים בלבבות עוף אין צורך לחתוך), חותכים את כבדי העוף לקוביות.
- מחממים מחבת כבדה ורחבה ומטגנים בה את הבצל עד שהוא משחים (בלי שמן). מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- מחממים שמן באותה מחבת שבה טוגן הבצל. מטגנים תחילה את קוביות לב הטלה (או לבבות העוף). מוסיפים את הטחול ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים עד שהכבד משחים. מתבלים במלח ובפלפל שחור. מחזירים את הבצל למחבת, מערבבים בעדינות ומסירים מהאש.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חוצים כל פיתה כך שמתקבלות שתי דיסקיות, מברישים בשמן הזית ואופים עד שהן מזהיבות.
- מניחים דיסקית פיתה בצלחת, מעליה שמים את הטחינה. מניחים כמה כפות של המעורב הירושלמי, מוסיפים את סלט העגבניות וסלט העשבים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן