מסאחן – תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית

ישראל אהרוני מכין מנה כיפית לחלוקה מהמטבח הערבי - מסאחן, תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית. כל אחד תופס חתיכה ואוכלים יחד בהנאה
ישראל אהרוני מכין מנה כיפית לחלוקה מהמטבח הערבי - מסאחן, תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית. כל אחד תופס חתיכה ואוכלים יחד בהנאה
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • פחמימות
    35 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 467.1 קק״ל 1868.4 קק״ל
    פחמימות 35.0 גרם 140.1 גרם
    שומן 19.5 גרם 77.8 גרם
    נתרן 1830.4 מ״ג 7321.7 מ״ג
    חלבון 44.2 גרם 176.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.2 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 15.1 גרם
    כולסטרול 151.0 מ״ג 604.0 מ״ג
    סידן 58.5 מ״ג 233.8 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 14.9 מ״ג
    אשלגן 731.6 מ״ג 2926.3 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 13.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • פחמימות
    35 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 467.1 קק״ל 1868.4 קק״ל
    פחמימות 35.0 גרם 140.1 גרם
    שומן 19.5 גרם 77.8 גרם
    נתרן 1830.4 מ״ג 7321.7 מ״ג
    חלבון 44.2 גרם 176.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.2 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 15.1 גרם
    כולסטרול 151.0 מ״ג 604.0 מ״ג
    סידן 58.5 מ״ג 233.8 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 14.9 מ״ג
    אשלגן 731.6 מ״ג 2926.3 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 13.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
ישראל אהרוני
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף.
  2. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים עד שהן מזהיבות ומשחימות.
  3. בינתיים, חותכים את הבצל לשמיניות, מועכים קלות את שיני השום וקוצצים דק את הפלפל החריף הירוק.
  4. מסיטים את השוקיים לצד הסיר ומוסיפים לסיר את הבצל, השום, הפלפל החריף ועלי הזעתר. מטגנים עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט.
  5. מוסיפים את החומוס וחצי כפית סומק, ממליחים ומפלפלים שוב ויוצקים את מיץ הלימון ומרק העוף עד כיסוי כמעט מוחלט של השוקיים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות.
  6. מגישים: מניחים את הפיתה על מגש גדול, יוצקים עליה את תבשיל העוף, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וסומק ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מסאחן – תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות