מסאחן – תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית
ישראל אהרוני מכין מנה כיפית לחלוקה מהמטבח הערבי - מסאחן, תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית. כל אחד תופס חתיכה ואוכלים יחד בהנאה
ישראל אהרוני מכין מנה כיפית לחלוקה מהמטבח הערבי - מסאחן, תבשיל עוף וגרגירי חומוס על פיתה עיראקית. כל אחד תופס חתיכה ואוכלים יחד בהנאה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 467.1 קק״ל 1868.4 קק״לפחמימות 35.0 גרם 140.1 גרםשומן 19.5 גרם 77.8 גרםנתרן 1830.4 מ״ג 7321.7 מ״גחלבון 44.2 גרם 176.9 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.2 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.1 גרםכולסטרול 151.0 מ״ג 604.0 מ״גסידן 58.5 מ״ג 233.8 מ״גברזל 3.7 מ״ג 14.9 מ״גאשלגן 731.6 מ״ג 2926.3 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 13.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
פחמימות35 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 467.1 קק״ל 1868.4 קק״לפחמימות 35.0 גרם 140.1 גרםשומן 19.5 גרם 77.8 גרםנתרן 1830.4 מ״ג 7321.7 מ״גחלבון 44.2 גרם 176.9 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.2 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.1 גרםכולסטרול 151.0 מ״ג 604.0 מ״גסידן 58.5 מ״ג 233.8 מ״גברזל 3.7 מ״ג 14.9 מ״גאשלגן 731.6 מ״ג 2926.3 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 13.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 467 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
4 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1 גבעול אורגנו טרירק העלים
-
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
-
3 כוסות ציר עוף
-
1/3 כוס מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית סומאק
הגשה
-
1 פיתה עיראקית גדולה
-
קצוצה
אופן הכנה
- ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים עד שהן מזהיבות ומשחימות.
- בינתיים, חותכים את הבצל לשמיניות, מועכים קלות את שיני השום וקוצצים דק את הפלפל החריף הירוק.
- מסיטים את השוקיים לצד הסיר ומוסיפים לסיר את הבצל, השום, הפלפל החריף ועלי הזעתר. מטגנים עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט.
- מוסיפים את החומוס וחצי כפית סומק, ממליחים ומפלפלים שוב ויוצקים את מיץ הלימון ומרק העוף עד כיסוי כמעט מוחלט של השוקיים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות.
- מגישים: מניחים את הפיתה על מגש גדול, יוצקים עליה את תבשיל העוף, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וסומק ומגישים.
אופן הכנה
- ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים עד שהן מזהיבות ומשחימות.
- בינתיים, חותכים את הבצל לשמיניות, מועכים קלות את שיני השום וקוצצים דק את הפלפל החריף הירוק.
- מסיטים את השוקיים לצד הסיר ומוסיפים לסיר את הבצל, השום, הפלפל החריף ועלי הזעתר. מטגנים עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט.
- מוסיפים את החומוס וחצי כפית סומק, ממליחים ומפלפלים שוב ויוצקים את מיץ הלימון ומרק העוף עד כיסוי כמעט מוחלט של השוקיים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות.
- מגישים: מניחים את הפיתה על מגש גדול, יוצקים עליה את תבשיל העוף, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וסומק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן