מנגולד ממולא בעוף, אורז ועשבי תיבול ברוטב לימוני (copy)
- Moveo
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 64.9 קק״ל 1947.7 קק״לפחמימות 4.3 גרם 130.4 גרםשומן 3.4 גרם 103.2 גרםנתרן 14.1 מ״ג 421.5 מ״גחלבון 3.5 גרם 105.8 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 12.5 גרםשומן רווי 0.7 גרם 20.1 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 430.0 מ״גסידן 18.3 מ״ג 550.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 140.8 מ״ג 4223.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 9.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות4 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 64.9 קק״ל 1947.7 קק״לפחמימות 4.3 גרם 130.4 גרםשומן 3.4 גרם 103.2 גרםנתרן 14.1 מ״ג 421.5 מ״גחלבון 3.5 גרם 105.8 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 12.5 גרםשומן רווי 0.7 גרם 20.1 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 430.0 מ״גסידן 18.3 מ״ג 550.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 140.8 מ״ג 4223.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 9.5 מ״גסגור
אני מאוד אוהבת ממולאים! מכל מיני סוגים ומינים.
כמעט בכל מטבח או בכל תרבות יש איזה סוג של ממולאים, ירקות ממולאים, פירות ממולאים, כיסונים ממולאים, כופתאות ממולאות, מאפים ממולאים ועוד ועוד.
יש כמה כללים חשובים בהכנת ממולאים שאם תשמרו עליהם אני מבטיחה ממולאים מלאי טעם רכים נימוחים ומשגעים. אז להלן המדריך המקוצר להכנת ממולאים מוצלחים:
- צריך להכין את הירקות היטב למילוי ולכל ירק יש הכנה משלו (עלים בדרך כלל צריך לחלוט מעט בשביל ריכוך, ירקות קשים צריך לרוקן בשביל ליצור מקום למילוי, פלפלים לסוגיהם צריך לנקות מהגרעינים והחלקים הלבנים וכו’)
- את האורז (אני משתמשת בבסמטי או ביסמין אך אפשר להשתמש בכל אורז שאוהבים) יש להשרות כ-30 דק במים. https://www.story-cake.com/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=1438601
- לא לדחוס! כולנו רוצים להיות נדיבים במילוי, אבל אורז סופח נוזלים בתהליך הבישול ולכן הוא “תופח”. אם דוחסים יותר מדי מילוי המילוי לא מתבשל כמו שצריך, וגם הירק הממולא עלול להתפקע….
- גובה הנוזלים צריך להגיע ממש עד גובה הירקות או מקסימום חצי ס”מ מעליהם (מלבד ירקות גבוהים כמו פלפלים שהם גובה הנוזלים מגיע בדרך כלל עד 4\3 גובה הפלפל – ואז גם צריך להקפיד לצקת נוזלים לתוך כל פלפל)
- ירקות “עומדים” כמו פלפלים, סלקים, תפ”א, חבושים, עגבניות וכו’ יש לסדר בסיר בציפוף כדי שלא יתהפכו בזמן הבישול.
- את הממולאים מכסים בנייר אפייה ומעליו צלחת. ככה נוצרת בעצם מעין משקולת שגם שומרת את כל הנוזלים בתוך הסיר.
- אחרי שמסדרים את הממולאים בסיר, מביאים את הרוטב לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה את יתרת זמן הבישול.
אז לא חושב איזה ירקות תבחרו למלא, ובאיזה מילוי מתחשק לכן להשתמש, ממולאים זה נפלא! ואם תשמרו על הכללים שלי הם יצאו מוצלחים בכל פעם.
https://www.story-cake.com/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=1438601
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 65 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 צרורות עלי מנגולד
מילוי
-
1 1/2 כוסות אורז בסמטי
-
500 גרם עוף טחון
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור שמיר
-
1/2 צרור נענע
-
2 עגבניות תמר בינוניות
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
1 כף גדושה גרידת לימון
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- בקערה גדולה שמים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
- מוסיפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
- אופים את העוגה במשך 50-55 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
- מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
- מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
- מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
- מצננים את העוגה לחלוטין במקרר, ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
- מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר, ונילואינסטנטפודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
- מזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורר.
- מגישים על מגש עוגה מהמם כזה להשלמת המראה.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- בקערה גדולה שמים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
- מוסיפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
- אופים את העוגה במשך 50-55 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
- מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
- מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
- מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
- מצננים את העוגה לחלוטין במקרר, ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
- מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר, ונילואינסטנטפודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
- מזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורר.
- מגישים על מגש עוגה מהמם כזה להשלמת המראה.
הערות
- לגרסה טבעונית מושלמת פשוטת להוריד את העוף מהמתכון
הערות
- לגרסה טבעונית מושלמת פשוטת להוריד את העוף מהמתכון