מוס שוקולד אוורירי במיוחד של אהרוני
רוצים להכין קינוח מתוק במינימום מאמץ שירשים את כל האורחים? ישראל אהרוני מגיש לכם מוס שוקולד אוורירי במיוחד שמכינים צ'יק צ'אק
רוצים להכין קינוח מתוק במינימום מאמץ שירשים את כל האורחים? ישראל אהרוני מגיש לכם מוס שוקולד אוורירי במיוחד שמכינים צ'יק צ'אק
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1127.6 קק״ל 4510.4 קק״לפחמימות 89.3 גרם 357.3 גרםשומן 73.8 גרם 295.3 גרםנתרן 200.3 מ״ג 801.2 מ״גחלבון 25.5 גרם 102.2 גרםסיבים תזונתיים 10.3 גרם 41.3 גרםשומן רווי 43.8 גרם 175.2 גרםכולסטרול 593.0 מ״ג 2371.9 מ״גסידן 184.7 מ״ג 739.0 מ״גברזל 10.9 מ״ג 43.5 מ״גאשלגן 1015.0 מ״ג 4060.0 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 19.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 8 שעות ו-20 דק׳
-
פחמימות89 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1127.6 קק״ל 4510.4 קק״לפחמימות 89.3 גרם 357.3 גרםשומן 73.8 גרם 295.3 גרםנתרן 200.3 מ״ג 801.2 מ״גחלבון 25.5 גרם 102.2 גרםסיבים תזונתיים 10.3 גרם 41.3 גרםשומן רווי 43.8 גרם 175.2 גרםכולסטרול 593.0 מ״ג 2371.9 מ״גסידן 184.7 מ״ג 739.0 מ״גברזל 10.9 מ״ג 43.5 מ״גאשלגן 1015.0 מ״ג 4060.0 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 19.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 1128 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוס שוקולד
-
150 גרם חמאה
-
500 גרם שוקולד מריר
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
8 ביצים L
הגשה
-
1/2 כוס שערות חלבה
-
1/2 כוס דובדבני אמרנה
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים.
- שוברים את השוקולד לקוביות וחותכים את החמאה לקוביות.
- מניחים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום. את הקערה מניחים על סיר ובו מים רותחים (באן מרי), ממיסים את תערובת השוקולד והחמאה על האדים, תוך ערבוב עדין, עד שהתערובת אחידה וחלקה לגמרי. מכבים את האש ומסירים את הקערה מהסיר.
- מוסיפים למסת השוקולד את תמצית הווניל וכוס החלב ומערבבים קלות.
- טורפים את החלמונים אחד אחד אל תוך התערובת, עד שהם נבלעים בה לגמרי.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- מקפלים בעדינות שליש מהקצף אל תערובת השוקולד, מקפלים שליש נוסף ולבסוף את הקצף הנותר לתערובת אחידה ואוורירית.
- מעבירים את המוס לקערת זכוכית גדולה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
- מגישים עם דובדבני אמרנה ושערות חלבה.
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים.
- שוברים את השוקולד לקוביות וחותכים את החמאה לקוביות.
- מניחים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום. את הקערה מניחים על סיר ובו מים רותחים (באן מרי), ממיסים את תערובת השוקולד והחמאה על האדים, תוך ערבוב עדין, עד שהתערובת אחידה וחלקה לגמרי. מכבים את האש ומסירים את הקערה מהסיר.
- מוסיפים למסת השוקולד את תמצית הווניל וכוס החלב ומערבבים קלות.
- טורפים את החלמונים אחד אחד אל תוך התערובת, עד שהם נבלעים בה לגמרי.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- מקפלים בעדינות שליש מהקצף אל תערובת השוקולד, מקפלים שליש נוסף ולבסוף את הקצף הנותר לתערובת אחידה ואוורירית.
- מעבירים את המוס לקערת זכוכית גדולה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
- מגישים עם דובדבני אמרנה ושערות חלבה.
הערות
- ניתן להמיס את השוקולד והחמאה במיקרו במקטעים של 30 שניות וערבוב עד להמסה מלאה
הערות
- ניתן להמיס את השוקולד והחמאה במיקרו במקטעים של 30 שניות וערבוב עד להמסה מלאה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן