מגדל פנקייקים לפסח עם תותים וסירופ מייפל
מגדל פנקייקים לפסח עם תותים וסירופ מייפל זו ארוחת בוקר משפחתית מושלמת לחופשת פסח שכל כך פשוט להכין בבית ולהפתיע את האנשים שאוהבים
מגדל פנקייקים לפסח עם תותים וסירופ מייפל זו ארוחת בוקר משפחתית מושלמת לחופשת פסח שכל כך פשוט להכין בבית ולהפתיע את האנשים שאוהבים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 85.1 קק״ל 1531.6 קק״לפחמימות 11.5 גרם 207.8 גרםשומן 3.3 גרם 58.7 גרםנתרן 111.4 מ״ג 2004.4 מ״גחלבון 1.7 גרם 31.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 19.7 גרםכולסטרול 45.4 מ״ג 817.9 מ״גסידן 19.4 מ״ג 349.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 24.6 מ״ג 442.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות12 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 85.1 קק״ל 1531.6 קק״לפחמימות 11.5 גרם 207.8 גרםשומן 3.3 גרם 58.7 גרםנתרן 111.4 מ״ג 2004.4 מ״גחלבון 1.7 גרם 31.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 19.7 גרםכולסטרול 45.4 מ״ג 817.9 מ״גסידן 19.4 מ״ג 349.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 24.6 מ״ג 442.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.4 מ״גסגור
תתפלאו עד כמה הפנקייקים האלה יוצאים רכים וטעימים עם קמח מצה. בעיניי זו ארוחת בוקר משפחתית מושלמת לחופשת פסח, שכיף להכין ביחד עם הילדים.
לפנקייק במראה מקצועי וסימטרי משתמשים בטבעת מיוחדת עם ידית ארוכה: משמנים את הטבעת, מניחים על המחבת ומוזגים את הבלילה פנימה. אחרי שהפנקייק מתייצב, מסירים את הטבעת והופכים לצד השני. אם אין לכם טבעת פנקייק מקצועית, השתמשו בחותכני עוגיות גדולים כדי לחתוך את הפנקייקים הרגילים לצורות שונות שישמחו את הילדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 85 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בסיר קטן מרתיחים רק 1 כוס מהחלב (את 1/2 כוס החלב הנותרת שומרים בצד להמשך).
- שמים בקערה סוכר, סוכר וניל, מלח וקמח מצה ומוזגים מעל את החלב הרותח. מערבבים ומניחים בצד ל-5 דקות (התערובת תהפוך לבצק).
- מערבבים פנימה ביצים ושמן - יהיה קשה לערבב בהתחלה כי התערובת מוצקה, אבל אחרי דקה של ערבוב במטרפה התערובת תהפוך לאחידה ללא גושים.
- מוסיפים חלב קר (חצי הכוס ששמרנו בצד) ואבקת אפייה וטורפים לבלילה אחידה.
- מחממים מחבת על אש בינונית, משמנים במעט חמאה ומוזגים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק, בעזרת מצקת. מטגנים דקה עד להזהבה, הופכים ומטגנים צד שני להזהבה. מניחים את הפנקייקים המוכנים בצלחת ומכסים במגבת נקייה (כדי שלא יתקררו עד שכל הפנקייקים יהיו מוכנים).
- מניחים את הפנקייקים החמים אחד על השני למגדל גבוה ומגישים עם חצאי תותים והמון סירופ מייפל.
אופן הכנה
- בסיר קטן מרתיחים רק 1 כוס מהחלב (את 1/2 כוס החלב הנותרת שומרים בצד להמשך).
- שמים בקערה סוכר, סוכר וניל, מלח וקמח מצה ומוזגים מעל את החלב הרותח. מערבבים ומניחים בצד ל-5 דקות (התערובת תהפוך לבצק).
- מערבבים פנימה ביצים ושמן - יהיה קשה לערבב בהתחלה כי התערובת מוצקה, אבל אחרי דקה של ערבוב במטרפה התערובת תהפוך לאחידה ללא גושים.
- מוסיפים חלב קר (חצי הכוס ששמרנו בצד) ואבקת אפייה וטורפים לבלילה אחידה.
- מחממים מחבת על אש בינונית, משמנים במעט חמאה ומוזגים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק, בעזרת מצקת. מטגנים דקה עד להזהבה, הופכים ומטגנים צד שני להזהבה. מניחים את הפנקייקים המוכנים בצלחת ומכסים במגבת נקייה (כדי שלא יתקררו עד שכל הפנקייקים יהיו מוכנים).
- מניחים את הפנקייקים החמים אחד על השני למגדל גבוה ומגישים עם חצאי תותים והמון סירופ מייפל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן