מאפינס שוקולד לבן עם שקדים ופירות יער
מאפינס שוקולד לבן עם שקדים ופירות יער אלה מאפים אישיים מתוקים, עשירים בטעמים וסופר נימוחים, עם שקדים שמוסיפים קראנצ'יות כיפית
מאפינס שוקולד לבן עם שקדים ופירות יער אלה מאפים אישיים מתוקים, עשירים בטעמים וסופר נימוחים, עם שקדים שמוסיפים קראנצ'יות כיפית
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 252.4 קק״ל 3029.3 קק״לפחמימות 22.5 גרם 269.9 גרםשומן 15.7 גרם 188.4 גרםנתרן 152.8 מ״ג 1834.1 מ״גחלבון 5.5 גרם 65.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 9.3 גרםשומן רווי 8.8 גרם 106.2 גרםכולסטרול 109.4 מ״ג 1312.2 מ״גסידן 67.5 מ״ג 810.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 285.1 מ״ג 3421.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות23 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 252.4 קק״ל 3029.3 קק״לפחמימות 22.5 גרם 269.9 גרםשומן 15.7 גרם 188.4 גרםנתרן 152.8 מ״ג 1834.1 מ״גחלבון 5.5 גרם 65.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 9.3 גרםשומן רווי 8.8 גרם 106.2 גרםכולסטרול 109.4 מ״ג 1312.2 מ״גסידן 67.5 מ״ג 810.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 285.1 מ״ג 3421.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 8.1 מ״גסגור
מאפינס כאלה עוד לא אכלתם. ואני לא מדברת על השקדים הטחונים שמעדנים את המרקם, לא על השקדים הפרוסים שמוסיפים יופי וקראנצ’יות, ואפילו לא על פירות היער שמוסיפים צבע וקצת חמיצות. אני מדברת על זה שאני מכינה את הבצק עצמו על בסיס שוקולד לבן. כל מאפין בעצמו הוא בטעם של שוקולד לבן והוא כל כך קטיפתי ונימוח בפה, שאפשר גם לוותר על כל הדאווין של פירות היער ועדיין תקבלו מאפה נפלא.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 252 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס
-
200 גרם שוקולד לבן
-
100 גרם חמאה
-
1/2גביע או 100 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
4 ביצים L
-
1/2כוס או 50 גרם שקדים טחונים
-
1 1/4כוסות או 180 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כוס פירות יער קפואים
-
2 חטיפי מקופלת לבנים גדולים
קישוט
-
1 חופן שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד לבן וחמאה. טורפים פנימה שמנת חמוצה (התערובת תיראה כמו קוטג’ וזה בסדר).
- בקערה נפרדת טורפים ביצים וסוכר במשך דקה עד שהתערובת הופכת להיות בהירה ומעט תפוחה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וטורפים לאיחוד.
- מוסיפים שקדים טחונים, מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה פירות יער ושוקולד לבן מפורר.
- ממלאים תבנית שקעים מרופדת במנז’טים ומפזרים שקדים פרוסים מעל, לקישוט.
- אופים כ-25-20 דקות, עד שהמאפים תפוחים ויציבים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד לבן וחמאה. טורפים פנימה שמנת חמוצה (התערובת תיראה כמו קוטג’ וזה בסדר).
- בקערה נפרדת טורפים ביצים וסוכר במשך דקה עד שהתערובת הופכת להיות בהירה ומעט תפוחה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וטורפים לאיחוד.
- מוסיפים שקדים טחונים, מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה פירות יער ושוקולד לבן מפורר.
- ממלאים תבנית שקעים מרופדת במנז’טים ומפזרים שקדים פרוסים מעל, לקישוט.
- אופים כ-25-20 דקות, עד שהמאפים תפוחים ויציבים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן