-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 485.2 קק״ל 5822.6 קק״לפחמימות 47.7 גרם 572.6 גרםשומן 24.7 גרם 296.9 גרםנתרן 436.6 מ״ג 5239.7 מ״גחלבון 8.6 גרם 103.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 23.6 גרםשומן רווי 8.0 גרם 95.5 גרםכולסטרול 115.4 מ״ג 1384.7 מ״גסידן 73.3 מ״ג 879.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 20.2 מ״גאשלגן 216.5 מ״ג 2598.0 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 11.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות48 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 485.2 קק״ל 5822.6 קק״לפחמימות 47.7 גרם 572.6 גרםשומן 24.7 גרם 296.9 גרםנתרן 436.6 מ״ג 5239.7 מ״גחלבון 8.6 גרם 103.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 23.6 גרםשומן רווי 8.0 גרם 95.5 גרםכולסטרול 115.4 מ״ג 1384.7 מ״גסידן 73.3 מ״ג 879.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 20.2 מ״גאשלגן 216.5 מ״ג 2598.0 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 11.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 485 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס
-
2 גזרים בינוניים
-
4 ביצים L
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1כוס או 200 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/2כוס או 120 גרם שמן קנולה
-
1/2כוס או 120 מ"ל טחינה גולמית
-
1/3 כוס דבש
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
ציפוי
-
250 גרם גבינת שמנת 30%
-
50 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 140 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את שקעי התבנית.
- מגררים את הגזר על פומפייה גסה או במעבד מזון.
- מכינים את המאפינס: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הביצים, החלב, הסוכר, השמן, הטחינה הגולמית והדבש ומערבלים עד שמתקבלת עיסה חלקה.
- בקערה נפרדת שמים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים.
- מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים לתוכה את הגזר ואת תערובת הקמח ומערבבים ידנית, בכמה תנועות קצרות, לעיסה אחידה.
- יוצקים לשקעים, כך שהעיסה תגיע עד ל-3/4 מגובהם, ואופים 25 דקות עד שהמאפינס יציבים וזהובים, אבל לא משחימים מדי. מצננים.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערת המערבל את גבינת השמנת, החמאה ואבקת הסוכר ומקציפים קלות, רק עד שכל המרכיבים מתערבבים.
- מורחים את הציפוי על החלק העליון של המאפינס הצוננים בעזרת סכין, ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את שקעי התבנית.
- מגררים את הגזר על פומפייה גסה או במעבד מזון.
- מכינים את המאפינס: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הביצים, החלב, הסוכר, השמן, הטחינה הגולמית והדבש ומערבלים עד שמתקבלת עיסה חלקה.
- בקערה נפרדת שמים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים.
- מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים לתוכה את הגזר ואת תערובת הקמח ומערבבים ידנית, בכמה תנועות קצרות, לעיסה אחידה.
- יוצקים לשקעים, כך שהעיסה תגיע עד ל-3/4 מגובהם, ואופים 25 דקות עד שהמאפינס יציבים וזהובים, אבל לא משחימים מדי. מצננים.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערת המערבל את גבינת השמנת, החמאה ואבקת הסוכר ומקציפים קלות, רק עד שכל המרכיבים מתערבבים.
- מורחים את הציפוי על החלק העליון של המאפינס הצוננים בעזרת סכין, ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן