מאפה שמרים טבעוני עם פסטו-טופו ובטטה
מאפה שושנים עשיר ומפנק ממולא בקרם פסטו ובבטטה מתקתקה. והשוס הכי גדול? המאפה לגמרי טבעוני ופרווה, ואין סיכוי שמישהו ירגיש את זה
מאפה שושנים עשיר ומפנק ממולא בקרם פסטו ובבטטה מתקתקה. והשוס הכי גדול? המאפה לגמרי טבעוני ופרווה, ואין סיכוי שמישהו ירגיש את זה
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3404.2 קק״ל 3404.2 קק״לפחמימות 399.3 גרם 399.3 גרםשומן 202.4 גרם 202.4 גרםנתרן 8616.8 מ״ג 8616.8 מ״גחלבון 89.0 גרם 89.0 גרםסיבים תזונתיים 47.8 גרם 47.8 גרםשומן רווי 14.9 גרם 14.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 406.5 מ״ג 406.5 מ״גברזל 21.6 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 2202.1 מ״ג 2202.1 מ״גאבץ 15.0 מ״ג 15.0 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות399 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3404.2 קק״ל 3404.2 קק״לפחמימות 399.3 גרם 399.3 גרםשומן 202.4 גרם 202.4 גרםנתרן 8616.8 מ״ג 8616.8 מ״גחלבון 89.0 גרם 89.0 גרםסיבים תזונתיים 47.8 גרם 47.8 גרםשומן רווי 14.9 גרם 14.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 406.5 מ״ג 406.5 מ״גברזל 21.6 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 2202.1 מ״ג 2202.1 מ״גאבץ 15.0 מ״ג 15.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 3404 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
25 גרם שמרים טריים
-
1 כוס מים פושרים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
250 גרם קמח מלא
-
250 גרם קמח לבן
-
1 כף מלח דק
מלית
-
2 בטטות קטנים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מפוררים את השמרים לתוך קערת מיקסר, מוסיפים את המים והסוכר, מערבבים בעזרת מטרפה ידנית, ומשאירים לכמה דקות.
- מוסיפים את השמן ומערבבים שוב. מוסיפים את שני סוגי הקמחים, מתקינים וו לישה ומעבדים במהירות נמוכה במשך כ-7-8 דקות עד שנוצר בצק אחיד, רך וטיפה דביק. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותה ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בינתיים מכינים את המלית: מבשלים את הבטטה עד שהיא מתרככת, מקלפים ומועכים בעזרת מזלג (או טוחנים במעבד מזון) למחית אחידה וחלקה. מתבלים ומשאירים בצד להתקרר.
- מכינים את פסטו הטופו: שמים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון או בלנדר וטוחנים למשחה אחידה וחלקה. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
- מרכיבים את המאפה: מוציאים את הבצק שתפח מהקערה ולשים אותו כדי להוציא את האוויר. מרדדים על משטח עבודה מקומח קלות למלבן בגודל כ- 25 ס”מ על 50 ס”מ. בעזרת מרית או כף מורחים כ- ¾ משטח המלבן בפסטו ומעליו את מחית הבטטה. לא חייבים לייצר שכבות אחידות ומדויקות.
- מגלגלים לגליל הדוק. מניחים את הגליל עם התפר כלפי מטה, ופורסים בעזרת סכין חדה ל- 8 חתיכות שוות.
- משמנים קלות תבנית אפייה, מניחים את שושני הבצק במרווחים עם המלית כלפי מעלה, מכסים במגבת ומתפיחים שנית במשך כ- 30 דקות, או עד שהם תופחים וממלאים את התבנית.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- מתיזים על המאפה תרסיס השמן ואופים בין 50 ל-60 דקות, או עד שהוא תופח ומזהיב. אם הוא משחים מהר מדי, מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות. מוציאים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מפוררים את השמרים לתוך קערת מיקסר, מוסיפים את המים והסוכר, מערבבים בעזרת מטרפה ידנית, ומשאירים לכמה דקות.
- מוסיפים את השמן ומערבבים שוב. מוסיפים את שני סוגי הקמחים, מתקינים וו לישה ומעבדים במהירות נמוכה במשך כ-7-8 דקות עד שנוצר בצק אחיד, רך וטיפה דביק. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותה ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בינתיים מכינים את המלית: מבשלים את הבטטה עד שהיא מתרככת, מקלפים ומועכים בעזרת מזלג (או טוחנים במעבד מזון) למחית אחידה וחלקה. מתבלים ומשאירים בצד להתקרר.
- מכינים את פסטו הטופו: שמים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון או בלנדר וטוחנים למשחה אחידה וחלקה. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
- מרכיבים את המאפה: מוציאים את הבצק שתפח מהקערה ולשים אותו כדי להוציא את האוויר. מרדדים על משטח עבודה מקומח קלות למלבן בגודל כ- 25 ס”מ על 50 ס”מ. בעזרת מרית או כף מורחים כ- ¾ משטח המלבן בפסטו ומעליו את מחית הבטטה. לא חייבים לייצר שכבות אחידות ומדויקות.
- מגלגלים לגליל הדוק. מניחים את הגליל עם התפר כלפי מטה, ופורסים בעזרת סכין חדה ל- 8 חתיכות שוות.
- משמנים קלות תבנית אפייה, מניחים את שושני הבצק במרווחים עם המלית כלפי מעלה, מכסים במגבת ומתפיחים שנית במשך כ- 30 דקות, או עד שהם תופחים וממלאים את התבנית.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- מתיזים על המאפה תרסיס השמן ואופים בין 50 ל-60 דקות, או עד שהוא תופח ומזהיב. אם הוא משחים מהר מדי, מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות. מוציאים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
ואו