מאפה בוקר מהיר עם אוכמניות ושוקולד לבן
מאפה בוקר מהיר ומתוק על בסיס בצק שמרים מוכן לאנשים שממהרים או מפחדים משמרים. תוספת של אוכמניות ושוקולד לבן משדרגת אותו פלאים
מאפה בוקר מהיר ומתוק על בסיס בצק שמרים מוכן לאנשים שממהרים או מפחדים משמרים. תוספת של אוכמניות ושוקולד לבן משדרגת אותו פלאים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 86.4 קק״ל 1037.3 קק״לפחמימות 15.6 גרם 187.1 גרםשומן 1.4 גרם 16.9 גרםנתרן 6.8 מ״ג 81.4 מ״גחלבון 0.4 גרם 5.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.9 גרםשומן רווי 0.8 גרם 9.7 גרםכולסטרול 0.9 מ״ג 10.5 מ״גסידן 17.3 מ״ג 207.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 50.3 מ״ג 603.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות16 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 86.4 קק״ל 1037.3 קק״לפחמימות 15.6 גרם 187.1 גרםשומן 1.4 גרם 16.9 גרםנתרן 6.8 מ״ג 81.4 מ״גחלבון 0.4 גרם 5.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.9 גרםשומן רווי 0.8 גרם 9.7 גרםכולסטרול 0.9 מ״ג 10.5 מ״גסידן 17.3 מ״ג 207.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 50.3 מ״ג 603.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 86 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפים
-
1 חבילה בצק שמרים עלים קפוא
-
1 קופסה מלית אוכמניות מוכנה
קישוט
-
50 גרם שוקולד לבן
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מפזרים סוכר בנדיבות על משטח העבודה ומניחים עליו את בצק השמרים-עלים. חותכים בעזרת סכין לרצועות ארוכות באורך 30 ס”מ ובעובי 2 ס”מ. מפזרים סוכר בנדיבות גם מעל הבצק ומהדקים בעזרת המערוך.
- מגלגלים את הרצועות לבורג. מפתלים את הבורג סביב עצמו לצורת שבלול (את הקצה מחביאים מתחת לשבלול). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מועכים את מרכז השבלול בעזרת כפית ומניחים מעל כפית של המלית אוכמניות.
- אופים 25 דקות עד להשחמה. מצננים מעט.
- ממיסים את השוקולד הלבן ומעבירים לשקית זילוף קטנה. גוזרים לשקית את השפיץ ומזלפים פסי שוקולד על המאפים. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מפזרים סוכר בנדיבות על משטח העבודה ומניחים עליו את בצק השמרים-עלים. חותכים בעזרת סכין לרצועות ארוכות באורך 30 ס”מ ובעובי 2 ס”מ. מפזרים סוכר בנדיבות גם מעל הבצק ומהדקים בעזרת המערוך.
- מגלגלים את הרצועות לבורג. מפתלים את הבורג סביב עצמו לצורת שבלול (את הקצה מחביאים מתחת לשבלול). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מועכים את מרכז השבלול בעזרת כפית ומניחים מעל כפית של המלית אוכמניות.
- אופים 25 דקות עד להשחמה. מצננים מעט.
- ממיסים את השוקולד הלבן ומעבירים לשקית זילוף קטנה. גוזרים לשקית את השפיץ ומזלפים פסי שוקולד על המאפים. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.
הערות
- את הבצק יש להעביר להמקפיא למקרר לילה לפני השימוש
- אם אין שקית זילוף, אפשר לשים את השוקולד בשקית סנדביץ' אטומה, לסגור ולהניח בתוך כוס עם מים רותחים. כשהשוקולד נמס מוציאים מהמים, מנגבים את השקית, חותכים את השפיץ ומזלפים
הערות
- את הבצק יש להעביר להמקפיא למקרר לילה לפני השימוש
- אם אין שקית זילוף, אפשר לשים את השוקולד בשקית סנדביץ' אטומה, לסגור ולהניח בתוך כוס עם מים רותחים. כשהשוקולד נמס מוציאים מהמים, מנגבים את השקית, חותכים את השפיץ ומזלפים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן