לזניית ירקות וגבינות על בסיס טורטיות

שי-לי ליפא מלמדת אתכם להכין לזניית ירקות וגבינות על בסיס טורטיה מקסיקנית מוכנה - שילוב טעים ומיוחד שאתם חייבים לנסות
שי-לי ליפא מלמדת אתכם להכין לזניית ירקות וגבינות על בסיס טורטיה מקסיקנית מוכנה - שילוב טעים ומיוחד שאתם חייבים לנסות
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • פחמימות
    699 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 916.3 קק״ל 7330.1 קק״ל
    פחמימות 699.3 גרם 5594.6 גרם
    שומן 700.8 גרם 5606.1 גרם
    נתרן 1678.0 מ״ג 13424.2 מ״ג
    חלבון 701.8 גרם 5614.5 גרם
    סיבים תזונתיים 689.9 גרם 5518.8 גרם
    שומן רווי 692.8 גרם 5542.3 גרם
    כולסטרול 710.8 מ״ג 5686.6 מ״ג
    סידן 1220.5 מ״ג 9763.8 מ״ג
    ברזל 688.3 מ״ג 5506.1 מ״ג
    אשלגן 1234.9 מ״ג 9878.9 מ״ג
    אבץ 688.3 מ״ג 5506.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • פחמימות
    699 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 916.3 קק״ל 7330.1 קק״ל
    פחמימות 699.3 גרם 5594.6 גרם
    שומן 700.8 גרם 5606.1 גרם
    נתרן 1678.0 מ״ג 13424.2 מ״ג
    חלבון 701.8 גרם 5614.5 גרם
    סיבים תזונתיים 689.9 גרם 5518.8 גרם
    שומן רווי 692.8 גרם 5542.3 גרם
    כולסטרול 710.8 מ״ג 5686.6 מ״ג
    סידן 1220.5 מ״ג 9763.8 מ״ג
    ברזל 688.3 מ״ג 5506.1 מ״ג
    אשלגן 1234.9 מ״ג 9878.9 מ״ג
    אבץ 688.3 מ״ג 5506.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
שי-לי ליפא
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


ירקות

רוטב

מלית גבינות

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. חותכים גס את הבצל והשום. חותכים את הגזר, הזוקיני והפלפל לקוביות בגודל 1 ס”מ. פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. מנקזים את המים מהריקוטה אם יש בקופסה נוזלים.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והגזר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל רך. מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים במלח והפלפל ומאדים עוד כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להתרכך. טועמים ומתקנים את התיבול. מעבירים את הירקות למסננת.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
  4. מניחים טורטיה אחת בתחתית התבנית, יוצקים 1/3 מהרוטב, מפזרים 1/3 מתערובת הירקות, 1/3 מכמות הריקוטה ו-1/3 מכמות המוצרלה.
  5. מניחים שכבה שנייה של הטורטיה, הרוטב, הירקות, הריקוטה והמוצרלה. חוזרים על הפעולה ליצירת השכבה השלישית והאחרונה.
  6. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום מבחוץ, כדי שהנוזלים לא יישפכו. אופים 40-35 דקות עד שהלזניה זהובה מאוד. משהים כ-15 דקות ורק אז פורסים. אם יש מעט נוזלים בתבנית, מנקזים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לזניית ירקות וגבינות על בסיס טורטיות

הכנתם את המתכון?

כן
    ליאת טל מרגלית

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות