-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 916.3 קק״ל 7330.1 קק״לפחמימות 699.3 גרם 5594.6 גרםשומן 700.8 גרם 5606.1 גרםנתרן 1678.0 מ״ג 13424.2 מ״גחלבון 701.8 גרם 5614.5 גרםסיבים תזונתיים 689.9 גרם 5518.8 גרםשומן רווי 692.8 גרם 5542.3 גרםכולסטרול 710.8 מ״ג 5686.6 מ״גסידן 1220.5 מ״ג 9763.8 מ״גברזל 688.3 מ״ג 5506.1 מ״גאשלגן 1234.9 מ״ג 9878.9 מ״גאבץ 688.3 מ״ג 5506.4 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
פחמימות699 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 916.3 קק״ל 7330.1 קק״לפחמימות 699.3 גרם 5594.6 גרםשומן 700.8 גרם 5606.1 גרםנתרן 1678.0 מ״ג 13424.2 מ״גחלבון 701.8 גרם 5614.5 גרםסיבים תזונתיים 689.9 גרם 5518.8 גרםשומן רווי 692.8 גרם 5542.3 גרםכולסטרול 710.8 מ״ג 5686.6 מ״גסידן 1220.5 מ״ג 9763.8 מ״גברזל 688.3 מ״ג 5506.1 מ״גאשלגן 1234.9 מ״ג 9878.9 מ״גאבץ 688.3 מ״ג 5506.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 916 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
ירקות
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל סגול בינוני
-
4 שיני שום
-
1 גזר בינוני
-
1 זוקיני ירוק בינוני
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 קופסה פטריות שמפיניון
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
רוטב
-
2קופסאות או 800 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 כף שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלית גבינות
-
2קופסאות או 500 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
1שקית או 450 גרם גבינת מוצרלה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. חותכים גס את הבצל והשום. חותכים את הגזר, הזוקיני והפלפל לקוביות בגודל 1 ס”מ. פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. מנקזים את המים מהריקוטה אם יש בקופסה נוזלים.
- מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והגזר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל רך. מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים במלח והפלפל ומאדים עוד כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להתרכך. טועמים ומתקנים את התיבול. מעבירים את הירקות למסננת.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מניחים טורטיה אחת בתחתית התבנית, יוצקים 1/3 מהרוטב, מפזרים 1/3 מתערובת הירקות, 1/3 מכמות הריקוטה ו-1/3 מכמות המוצרלה.
- מניחים שכבה שנייה של הטורטיה, הרוטב, הירקות, הריקוטה והמוצרלה. חוזרים על הפעולה ליצירת השכבה השלישית והאחרונה.
- עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום מבחוץ, כדי שהנוזלים לא יישפכו. אופים 40-35 דקות עד שהלזניה זהובה מאוד. משהים כ-15 דקות ורק אז פורסים. אם יש מעט נוזלים בתבנית, מנקזים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. חותכים גס את הבצל והשום. חותכים את הגזר, הזוקיני והפלפל לקוביות בגודל 1 ס”מ. פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. מנקזים את המים מהריקוטה אם יש בקופסה נוזלים.
- מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והגזר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל רך. מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים במלח והפלפל ומאדים עוד כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להתרכך. טועמים ומתקנים את התיבול. מעבירים את הירקות למסננת.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מניחים טורטיה אחת בתחתית התבנית, יוצקים 1/3 מהרוטב, מפזרים 1/3 מתערובת הירקות, 1/3 מכמות הריקוטה ו-1/3 מכמות המוצרלה.
- מניחים שכבה שנייה של הטורטיה, הרוטב, הירקות, הריקוטה והמוצרלה. חוזרים על הפעולה ליצירת השכבה השלישית והאחרונה.
- עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום מבחוץ, כדי שהנוזלים לא יישפכו. אופים 40-35 דקות עד שהלזניה זהובה מאוד. משהים כ-15 דקות ורק אז פורסים. אם יש מעט נוזלים בתבנית, מנקזים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות