לזניית חצילים ברוטב עגבניות ובשמל
עגבניות וחצילים הם שילוב מנצח. תמרה אהרוני משדכת בין השניים בלזניה רכה ומיוחדת: לזניית חצילים ברוטב עגבניות ובשמל. קלאסיקה איטלקית עם טוויסט
עגבניות וחצילים הם שילוב מנצח. תמרה אהרוני משדכת בין השניים בלזניה רכה ומיוחדת: לזניית חצילים ברוטב עגבניות ובשמל. קלאסיקה איטלקית עם טוויסט
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 887.8 קק״ל 3551.2 קק״לפחמימות 68.5 גרם 273.8 גרםשומן 49.2 גרם 196.6 גרםנתרן 1640.6 מ״ג 6562.2 מ״גחלבון 40.3 גרם 161.4 גרםסיבים תזונתיים 11.0 גרם 44.1 גרםשומן רווי 23.0 גרם 92.1 גרםכולסטרול 87.2 מ״ג 348.8 מ״גסידן 804.9 מ״ג 3219.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 1162.7 מ״ג 4650.7 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
פחמימות69 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 887.8 קק״ל 3551.2 קק״לפחמימות 68.5 גרם 273.8 גרםשומן 49.2 גרם 196.6 גרםנתרן 1640.6 מ״ג 6562.2 מ״גחלבון 40.3 גרם 161.4 גרםסיבים תזונתיים 11.0 גרם 44.1 גרםשומן רווי 23.0 גרם 92.1 גרםכולסטרול 87.2 מ״ג 348.8 מ״גסידן 804.9 מ״ג 3219.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 1162.7 מ״ג 4650.7 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 888 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לזניה
-
1 חבילה עלי לזניה
-
1/4 כוס שמן זית
-
2 חצילים בינוניים
-
2 שיני שום
-
1 בצל בינוני
-
1 קופסה עגבניות מרוסקות
-
4 פרוסות גבינת מוצרלה
-
4 עגבניות בינוניות
-
150 גרם גבינת פרמזן
בשמל
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות קמח לבן
-
2 כוסות חלב 3%
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
100 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל - 180 מעלות. משמנים קלות את התבנית. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. כותשים את השום. קוצצים את הבצל. פורסים את העגבניות והמוצרלה. מגררים את הפרמזן.
- יוצקים שמן בגובה 1/2 ס”מ למחבת גדולה ומחממים. מטגנים את פרוסות החציל כ - 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- באותה המחבת מטגנים את השום והבצל כ - 3 דקות, או עד שהבצל נהיה שקוף.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כ - 15 דקות.
- מכינים את הבשמל: בסיר קטן ממסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים כ - 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את החלב, ממליחים ומפלפלים ומבשלים תוך כדי ערבוב להסמכה. מסירים מהלהבה ומערבבים פנימה את הפרמזן.
- מרכיבים: מניחים בתחתית התבנית שכבה אחידה של דפי לזניה, מוסיפים פרוסות חצילים, פרוסות מוצרלה, פרוסות עגבנייה ויוצקים מעל את רוטב העגבניות והבשמל. חוזרים שוב על אותו הסדר ומסיימים בבשמל ופרמזן.
- אופים כ-40 דקות עד שהלזניה מזהיבה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל - 180 מעלות. משמנים קלות את התבנית. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. כותשים את השום. קוצצים את הבצל. פורסים את העגבניות והמוצרלה. מגררים את הפרמזן.
- יוצקים שמן בגובה 1/2 ס”מ למחבת גדולה ומחממים. מטגנים את פרוסות החציל כ - 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- באותה המחבת מטגנים את השום והבצל כ - 3 דקות, או עד שהבצל נהיה שקוף.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כ - 15 דקות.
- מכינים את הבשמל: בסיר קטן ממסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים כ - 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את החלב, ממליחים ומפלפלים ומבשלים תוך כדי ערבוב להסמכה. מסירים מהלהבה ומערבבים פנימה את הפרמזן.
- מרכיבים: מניחים בתחתית התבנית שכבה אחידה של דפי לזניה, מוסיפים פרוסות חצילים, פרוסות מוצרלה, פרוסות עגבנייה ויוצקים מעל את רוטב העגבניות והבשמל. חוזרים שוב על אותו הסדר ומסיימים בבשמל ופרמזן.
- אופים כ-40 דקות עד שהלזניה מזהיבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן