-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 575.5 קק״ל 2301.9 קק״לפחמימות 10.4 גרם 41.6 גרםשומן 38.5 גרם 154.0 גרםנתרן 2628.5 מ״ג 10513.9 מ״גחלבון 48.1 גרם 192.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 6.9 גרםשומן רווי 10.8 גרם 43.2 גרםכולסטרול 277.5 מ״ג 1110.0 מ״גסידן 90.5 מ״ג 361.8 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.4 מ״גאשלגן 969.2 מ״ג 3876.8 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 14.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות10 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 575.5 קק״ל 2301.9 קק״לפחמימות 10.4 גרם 41.6 גרםשומן 38.5 גרם 154.0 גרםנתרן 2628.5 מ״ג 10513.9 מ״גחלבון 48.1 גרם 192.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 6.9 גרםשומן רווי 10.8 גרם 43.2 גרםכולסטרול 277.5 מ״ג 1110.0 מ״גסידן 90.5 מ״ג 361.8 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.4 מ״גאשלגן 969.2 מ״ג 3876.8 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 14.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 576 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
כנפיים
-
1 ק"ג כנפי עוף
-
1/3 כוס מים
-
1/2 כוס רוטב סויה
-
1/4 כוס חומץ 5%
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 כפית פלפל סצ’ואן
-
1/4 כפית פלפל ארבע העונות
-
2 כוכבי אניס בינוניים
-
1 כף שמן שומשום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
אופן הכנה
- חותכים את כנפי העוף לחצאים. פורסים דק את הג’ינג’ר והשום. קוצצים את הבצל הירוק. קולים את השומשום כ-2-3 דקות על מחבת יבשה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- יוצקים לסיר את המים והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה עד שמתקבל צבע חום בהיר (לא לערבב עם כף!). מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לקבלת צבע חום עמוק.
- מערבבים בקערה את שאר המצרכים.
- מאחדים את תכולת הקערה, הסירופ והכנפיים, מערבבים בעזרת כף עץ ומעבירים לתבנית.
- מכסים בנייר כסף וצולים במשך 20 דקות. מערבבים מדי פעם (ניתן להוסיף 1-2 כפות מים לפי כמות הנוזלים). מסירים את נייר הכסף ומשחימים תחת הגריל של התנור.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מלמעלה את הבצל הירוק והשומשום ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את כנפי העוף לחצאים. פורסים דק את הג’ינג’ר והשום. קוצצים את הבצל הירוק. קולים את השומשום כ-2-3 דקות על מחבת יבשה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- יוצקים לסיר את המים והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה עד שמתקבל צבע חום בהיר (לא לערבב עם כף!). מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לקבלת צבע חום עמוק.
- מערבבים בקערה את שאר המצרכים.
- מאחדים את תכולת הקערה, הסירופ והכנפיים, מערבבים בעזרת כף עץ ומעבירים לתבנית.
- מכסים בנייר כסף וצולים במשך 20 דקות. מערבבים מדי פעם (ניתן להוסיף 1-2 כפות מים לפי כמות הנוזלים). מסירים את נייר הכסף ומשחימים תחת הגריל של התנור.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מלמעלה את הבצל הירוק והשומשום ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן