-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 368.3 קק״ל 2209.7 קק״לפחמימות 26.1 גרם 156.7 גרםשומן 21.9 גרם 131.6 גרםנתרן 1218.1 מ״ג 7308.3 מ״גחלבון 18.2 גרם 109.0 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 30.7 גרםשומן רווי 5.3 גרם 31.9 גרםכולסטרול 58.4 מ״ג 350.3 מ״גסידן 124.6 מ״ג 747.3 מ״גברזל 4.4 מ״ג 26.7 מ״גאשלגן 1202.5 מ״ג 7214.8 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 14.3 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות26 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 368.3 קק״ל 2209.7 קק״לפחמימות 26.1 גרם 156.7 גרםשומן 21.9 גרם 131.6 גרםנתרן 1218.1 מ״ג 7308.3 מ״גחלבון 18.2 גרם 109.0 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 30.7 גרםשומן רווי 5.3 גרם 31.9 גרםכולסטרול 58.4 מ״ג 350.3 מ״גסידן 124.6 מ״ג 747.3 מ״גברזל 4.4 מ״ג 26.7 מ״גאשלגן 1202.5 מ״ג 7214.8 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 14.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 368 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל ירקות
-
2 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
2 גזרים בינוניים
-
2 שיני שום
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
500 גרם דלעות
-
400גרם או 1 קופסה עגבניות מרוסקות
-
100גרם או 1 קופסה רסק עגבניות
-
2 כפיות סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כוס עלי תרד
קציצות הודו
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור נענע
-
500 גרם בשר הודו טחון
-
1 ביצה L
-
3 כפות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קוצצים דק את הבצל, הסלרי, הגזר והשום. חותכים לקוביות גדולות את תפוחי האדמה והדלעת. קוצצים גס את עלי התרד. קוצצים דק את הפטרוזיליה והנענע.
- מכינים את התבשיל: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-10 דקות, עד שהוא שקוף מאוד ורך.
- מוסיפים לסיר את הגזר והסלרי ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה בינונית 7-5 דקות, עד שהם מזהיבים.
- מוסיפים את השום ומטגנים כדקה (נזהרים לא לחרוך).
- מוסיפים את תפוחי האדמה והדלעת ומטגנים קצת תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות, רכז העגבניות, הסוכר, המלח, הפלפל והכורכום, ומערבבים.
- יוצקים מים עד לגובה המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות, או עד שהדלעת ותפוחי האדמה רכים.
- מכינים את קציצות ההודו: שמים בקערה את הבשר הטחון ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות. מערבבים לעיסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל עגבניות שרי.
- מוסיפים את הקציצות לתבשיל. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף עוד קצת מים או מרק עוף מסונן או מיץ עגבניות.
- מבשלים את הקציצות, ברתיחה עדינה, כ-20 דקות, עד שהן עשויות ורכות.
- מוסיפים את התרד, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
- מומלץ להגיש את הקציצות על אורז/פתיתים, עם המון מהרוטב והירקות שבסיר.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קוצצים דק את הבצל, הסלרי, הגזר והשום. חותכים לקוביות גדולות את תפוחי האדמה והדלעת. קוצצים גס את עלי התרד. קוצצים דק את הפטרוזיליה והנענע.
- מכינים את התבשיל: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-10 דקות, עד שהוא שקוף מאוד ורך.
- מוסיפים לסיר את הגזר והסלרי ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה בינונית 7-5 דקות, עד שהם מזהיבים.
- מוסיפים את השום ומטגנים כדקה (נזהרים לא לחרוך).
- מוסיפים את תפוחי האדמה והדלעת ומטגנים קצת תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות, רכז העגבניות, הסוכר, המלח, הפלפל והכורכום, ומערבבים.
- יוצקים מים עד לגובה המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות, או עד שהדלעת ותפוחי האדמה רכים.
- מכינים את קציצות ההודו: שמים בקערה את הבשר הטחון ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות. מערבבים לעיסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל עגבניות שרי.
- מוסיפים את הקציצות לתבשיל. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף עוד קצת מים או מרק עוף מסונן או מיץ עגבניות.
- מבשלים את הקציצות, ברתיחה עדינה, כ-20 דקות, עד שהן עשויות ורכות.
- מוסיפים את התרד, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
- מומלץ להגיש את הקציצות על אורז/פתיתים, עם המון מהרוטב והירקות שבסיר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן