כבדי עוף ברוטב מתקתק עם תפוחי אדמה אפויים
משה שגב מכין מנה עשירה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה: כבדי עוף צלויים ברוטב מתקתק וסמיך ובליווי פלחי תפוחי אדמה אפויים בתנור
משה שגב מכין מנה עשירה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה: כבדי עוף צלויים ברוטב מתקתק וסמיך ובליווי פלחי תפוחי אדמה אפויים בתנור
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1017.7 קק״ל 3053.2 קק״לפחמימות 61.7 גרם 185.0 גרםשומן 46.5 גרם 139.4 גרםנתרן 3366.5 מ״ג 10099.6 מ״גחלבון 23.9 גרם 71.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 3.7 גרםשומן רווי 7.7 גרם 23.2 גרםכולסטרול 460.0 מ״ג 1380.0 מ״גסידן 38.0 מ״ג 114.1 מ״גברזל 12.6 מ״ג 37.9 מ״גאשלגן 666.9 מ״ג 2000.8 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 10.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות62 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1017.7 קק״ל 3053.2 קק״לפחמימות 61.7 גרם 185.0 גרםשומן 46.5 גרם 139.4 גרםנתרן 3366.5 מ״ג 10099.6 מ״גחלבון 23.9 גרם 71.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 3.7 גרםשומן רווי 7.7 גרם 23.2 גרםכולסטרול 460.0 מ״ג 1380.0 מ״גסידן 38.0 מ״ג 114.1 מ״גברזל 12.6 מ״ג 37.9 מ״גאשלגן 666.9 מ״ג 2000.8 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 10.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1018 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחי אדמה
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
כבד עוף
-
400 גרם כבדי עוף
-
6 כפות שמן זית
-
1 כף מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור טחון
רוטב
-
1 בקבוק יין אדום מתוק
-
1 גבעול תימין טרי
-
2 שיני שום
-
1 כפית קורנפלור
-
3 כפות דבש
-
1 חופן דובדבנים טריים
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ומבשלים בסיר עם מים עד שהם מתרככים מעט אבל לא מתפוררים. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את כל רכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לקבלת רוטב עשיר ומצומצם בחצי. מסירים מהאש.
- מכינים את הכבדים בסמוך להגשה: משמנים את הכבדים, מוסיפים מלח ופלפל. מחממים מחבת על אש גבוהה וצולים עד שהם מקבלים גוון שחום מבחוץ, אך עדיין לא עשויים לחלוטין. מוסיפים את הרוטב ומצמצמים עד שהכבדים מכוסים היטב, והרוטב עשיר וסמיך.
- מכינים את תפוחי האדמה: מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, מוסיפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים עד להזהבה.
- מגישים את הכבדים לצד תפוחי האדמה האפויים.
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ומבשלים בסיר עם מים עד שהם מתרככים מעט אבל לא מתפוררים. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את כל רכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לקבלת רוטב עשיר ומצומצם בחצי. מסירים מהאש.
- מכינים את הכבדים בסמוך להגשה: משמנים את הכבדים, מוסיפים מלח ופלפל. מחממים מחבת על אש גבוהה וצולים עד שהם מקבלים גוון שחום מבחוץ, אך עדיין לא עשויים לחלוטין. מוסיפים את הרוטב ומצמצמים עד שהכבדים מכוסים היטב, והרוטב עשיר וסמיך.
- מכינים את תפוחי האדמה: מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, מוסיפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים עד להזהבה.
- מגישים את הכבדים לצד תפוחי האדמה האפויים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
בקבוק יין אדום שלם? 750 מ”ל?
אכן בקבוק של 750 מ”ל, ראי בהוראות המתכון שכתוב לצמצם את הרוטב בחצי. בהצלחה!