-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4617.2 קק״ל 4617.2 קק״לפחמימות 481.1 גרם 481.1 גרםשומן 272.1 גרם 272.1 גרםנתרן 1106.0 מ״ג 1106.0 מ״גחלבון 68.3 גרם 68.3 גרםסיבים תזונתיים 23.5 גרם 23.5 גרםשומן רווי 165.3 גרם 165.3 גרםכולסטרול 1068.4 מ״ג 1068.4 מ״גסידן 1043.7 מ״ג 1043.7 מ״גברזל 23.1 מ״ג 23.1 מ״גאשלגן 2925.5 מ״ג 2925.5 מ״גאבץ 14.0 מ״ג 14.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 45 דק׳כולל 5 שעות
-
פחמימות481 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4617.2 קק״ל 4617.2 קק״לפחמימות 481.1 גרם 481.1 גרםשומן 272.1 גרם 272.1 גרםנתרן 1106.0 מ״ג 1106.0 מ״גחלבון 68.3 גרם 68.3 גרםסיבים תזונתיים 23.5 גרם 23.5 גרםשומן רווי 165.3 גרם 165.3 גרםכולסטרול 1068.4 מ״ג 1068.4 מ״גסידן 1043.7 מ״ג 1043.7 מ״גברזל 23.1 מ״ג 23.1 מ״גאשלגן 2925.5 מ״ג 2925.5 מ״גאבץ 14.0 מ״ג 14.0 מ״גסגור
עוגת טריקולד היא עוגה סופר-מושקעת (בזמן, בכסף ובקלוריות…), שאני מכינה לאירועים מיוחדים ולאנשים שאני ממש אוהבת. הגרסה הבאה שלי לטריקולד מאפשרת לפנק גם את מי שלא אוכל סוכר בעוגה חגיגית (ועדיין עשירה וממש לא דיאטטית). יש בה 3 סוגי שוקולד ללא תוספת סוכר ו-4 שכבות: עוגה אפויה רכה ונימוחה מלמטה, מעליה מוסים בשני צבעים (מוקה/שוקולד לבן) ולסיום ציפוי שוקולד מבריק.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 4617 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוס מוקה
-
1 1/2מיכלים או 375 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
200 גרם שוקולד חלב
-
1 כפית קפה נמס
מוס שוקולד לבן
-
1 1/2מיכלים או 375 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
200 גרם שוקולד לבן
בסיס עוגת שוקולד
-
1/2 כוס ממתיק נוזלי
-
3 ביצים L
-
1/4 כוס דבש
-
100 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם חמאה
-
4 כפות רסק תפוחים לא ממותק
-
1/3כוס או 45 גרם קמח תופח
ציפוי שוקולד מבריק
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
-
1 כף דבש
אופן הכנה
- מתחילים להכין את שני המוסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות: בקערה אחת שמים 1/2 מיכל (1/2 כוס) בלבד של שמנת מתוקה, 200 גרם שוקולד חלב ללא תוספת סוכר ואבקת נס קפה. מחממים במיקרוגל להמסה וטורפים לרוטב שוקולד אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד.
- בקערה שנייה שמים 1/2 מיכל (1/2 כוס) בלבד של שמנת מתוקה עם 200 גרם שוקולד לבן ללא תוספת סוכר. מחממים במיקרוגל להמסה וטורפים לרוטב שוקולד אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד.
- מכינים את בסיס עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר מקציפים סוכרלוז, ביצים ותחליף דבש 10 דקות במהירות גבוהה.
- במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה רסק תפוחים.
- מנמיכים את פעילות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד לקצף הביצים תוך כדי הקצפה. מנפים פנימה קמח תופח ומקציפים לאט, רק עד איחוד.
- משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגה יציבה וסדוקה. מניחים בצד לצינון.
- מסיימים את הכנת המוסים, מרכיבים ומקפיאים: מעבירים את תערובת המוקה (השמנת המתוקה, השוקולד והקפה) הקרה לקערת מיקסר ומוסיפים מיכל אחד של שמנת מתוקה. מקציפים יחד במהירות גבוהה עד לקבלת מוס אוורירי ויציב. משטחים מעל העוגה האפויה ומקפיאים 20 דקות להתייצבות.
- מעבירים את תערובת השוקולד הלבן הקרה לקערת מיקסר נקייה ומוסיפים מיכל אחד של שמנת מתוקה. מקציפים יחד במהירות גבוהה עד לקבלת מוס אוורירי ויציב. משטחים מעל שכבת מוס המוקה ומחזירים למקפיא לשעתיים, להתייצבות לפני הציפוי.
- מכינים את הציפוי ומוזגים על העוגה הקפואה. מפשירים ומגישים: ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר, שמנת מתוקה ותחליף דבש. טורפים לרוטב אחיד ומוזגים מיד על העוגה. מטים אותה בתנועה מעגלית עד שהציפוי מכסה את כל פני העוגה. מעבירים למקרר להפשרה חלקית של כשעה לפני ההגשה.
- לחילוץ, מעבירים סכין מחוממת (טבולה במים רותחים) בין שולי התבנית לעוגה, ורק אז משחררים את שולי התבנית הקפיצית. פורסים לפרוסות בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
אופן הכנה
- מתחילים להכין את שני המוסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות: בקערה אחת שמים 1/2 מיכל (1/2 כוס) בלבד של שמנת מתוקה, 200 גרם שוקולד חלב ללא תוספת סוכר ואבקת נס קפה. מחממים במיקרוגל להמסה וטורפים לרוטב שוקולד אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד.
- בקערה שנייה שמים 1/2 מיכל (1/2 כוס) בלבד של שמנת מתוקה עם 200 גרם שוקולד לבן ללא תוספת סוכר. מחממים במיקרוגל להמסה וטורפים לרוטב שוקולד אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד.
- מכינים את בסיס עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר מקציפים סוכרלוז, ביצים ותחליף דבש 10 דקות במהירות גבוהה.
- במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה רסק תפוחים.
- מנמיכים את פעילות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד לקצף הביצים תוך כדי הקצפה. מנפים פנימה קמח תופח ומקציפים לאט, רק עד איחוד.
- משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגה יציבה וסדוקה. מניחים בצד לצינון.
- מסיימים את הכנת המוסים, מרכיבים ומקפיאים: מעבירים את תערובת המוקה (השמנת המתוקה, השוקולד והקפה) הקרה לקערת מיקסר ומוסיפים מיכל אחד של שמנת מתוקה. מקציפים יחד במהירות גבוהה עד לקבלת מוס אוורירי ויציב. משטחים מעל העוגה האפויה ומקפיאים 20 דקות להתייצבות.
- מעבירים את תערובת השוקולד הלבן הקרה לקערת מיקסר נקייה ומוסיפים מיכל אחד של שמנת מתוקה. מקציפים יחד במהירות גבוהה עד לקבלת מוס אוורירי ויציב. משטחים מעל שכבת מוס המוקה ומחזירים למקפיא לשעתיים, להתייצבות לפני הציפוי.
- מכינים את הציפוי ומוזגים על העוגה הקפואה. מפשירים ומגישים: ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר, שמנת מתוקה ותחליף דבש. טורפים לרוטב אחיד ומוזגים מיד על העוגה. מטים אותה בתנועה מעגלית עד שהציפוי מכסה את כל פני העוגה. מעבירים למקרר להפשרה חלקית של כשעה לפני ההגשה.
- לחילוץ, מעבירים סכין מחוממת (טבולה במים רותחים) בין שולי התבנית לעוגה, ורק אז משחררים את שולי התבנית הקפיצית. פורסים לפרוסות בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
הערות
- אם רוצים להכין "סתם" עוגת שוקולד טעימה ליומולדת, אפשר להכפיל את כמויות עוגת הבסיס ולאפות 40 דקות בתבנית בקוטר 24 ס"מ. מכינים גם את ציפוי השוקולד (בכמות זהה) ומוזגים מעל העוגה לקישוט.
הערות
- אם רוצים להכין "סתם" עוגת שוקולד טעימה ליומולדת, אפשר להכפיל את כמויות עוגת הבסיס ולאפות 40 דקות בתבנית בקוטר 24 ס"מ. מכינים גם את ציפוי השוקולד (בכמות זהה) ומוזגים מעל העוגה לקישוט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן