טרייפל פירות וקרם וניל של תמרה אהרוני
תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין טרייפל פירות וקרם וניל: קינוח שכבות קליל וטעים של עוגת ספוג, פירות טריים וקרם וניל ביתי שניתן להגיש בכלי גדול או במנות אישיות
תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין טרייפל פירות וקרם וניל: קינוח שכבות קליל וטעים של עוגת ספוג, פירות טריים וקרם וניל ביתי שניתן להגיש בכלי גדול או במנות אישיות
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 130.8 קק״ל 1046.0 קק״לפחמימות 7.8 גרם 62.1 גרםשומן 4.5 גרם 36.3 גרםנתרן 36.6 מ״ג 292.5 מ״גחלבון 5.0 גרם 39.8 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.3 גרםשומן רווי 2.0 גרם 16.3 גרםכולסטרול 108.7 מ״ג 869.6 מ״גסידן 83.6 מ״ג 669.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 161.9 מ״ג 1295.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות8 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 130.8 קק״ל 1046.0 קק״לפחמימות 7.8 גרם 62.1 גרםשומן 4.5 גרם 36.3 גרםנתרן 36.6 מ״ג 292.5 מ״גחלבון 5.0 גרם 39.8 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.3 גרםשומן רווי 2.0 גרם 16.3 גרםכולסטרול 108.7 מ״ג 869.6 מ״גסידן 83.6 מ״ג 669.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 161.9 מ״ג 1295.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 131 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
1 עוגת ספוג עגולה מוכנה בינונית
-
2 כוסות תותים
הגשה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- פורסים את העוגה לפרוסות בינוניות. חותכים את הפירות לקוביות בגודל 1 ס”מ. מגררים את קליפת הלימון.
- מכינים את הסירופ: שמים את רכיבי הסירופ במחבת ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דק נוספות ועד שהסירופ מסמיך מעט. מוסיפים את הפירות למחבת ומערבבים היטב כ-2 דקות נוספות. מוציאים את הפירות מהמחבת ושומרים בצד.
- מכינים את קרם הווניל: שמים בסיר את החלב והווניל ומביאים לרתיחה.
- בסיר נפרד שמים את החלמונים והסוכר וטורפים 2-3 דקות במטרפה. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עוד דקה עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים מעט מהחלב החם אל סיר החלמונים וטורפים. מוסיפים את שאר החלב בהדרגה וטורפים לתערובת חלקה. מחזירים ללהבה ומבשלים תוך כדי טריפה במשך 3-4 דקות עד שהקרם מסמיך. מעבירים לקערה ושומרים בקירור עד השימוש.
- במיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- מרכיבים: שמים בכלי זכוכית גדול או בכוסות זכוכית את פרוסות העוגה ויוצקים מעל מעט מהסירופ. שמים על העוגה 1/2 מכמות הפירות ומעל קרם ווניל, שמים שוב את פרוסות עוגה, ושוב את הסירופ. שמים על הכל את הפירות שנותרו, ומקשטים עם קצפת.
אופן הכנה
- פורסים את העוגה לפרוסות בינוניות. חותכים את הפירות לקוביות בגודל 1 ס”מ. מגררים את קליפת הלימון.
- מכינים את הסירופ: שמים את רכיבי הסירופ במחבת ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דק נוספות ועד שהסירופ מסמיך מעט. מוסיפים את הפירות למחבת ומערבבים היטב כ-2 דקות נוספות. מוציאים את הפירות מהמחבת ושומרים בצד.
- מכינים את קרם הווניל: שמים בסיר את החלב והווניל ומביאים לרתיחה.
- בסיר נפרד שמים את החלמונים והסוכר וטורפים 2-3 דקות במטרפה. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עוד דקה עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים מעט מהחלב החם אל סיר החלמונים וטורפים. מוסיפים את שאר החלב בהדרגה וטורפים לתערובת חלקה. מחזירים ללהבה ומבשלים תוך כדי טריפה במשך 3-4 דקות עד שהקרם מסמיך. מעבירים לקערה ושומרים בקירור עד השימוש.
- במיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- מרכיבים: שמים בכלי זכוכית גדול או בכוסות זכוכית את פרוסות העוגה ויוצקים מעל מעט מהסירופ. שמים על העוגה 1/2 מכמות הפירות ומעל קרם ווניל, שמים שוב את פרוסות עוגה, ושוב את הסירופ. שמים על הכל את הפירות שנותרו, ומקשטים עם קצפת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן