-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 168.5 קק״ל 1011.2 קק״לפחמימות 13.0 גרם 78.0 גרםשומן 6.9 גרם 41.5 גרםנתרן 35.3 מ״ג 211.8 מ״גחלבון 6.2 גרם 37.5 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 21.6 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרםכולסטרול 210.7 מ״ג 1263.9 מ״גסידן 94.9 מ״ג 569.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 192.0 מ״ג 1152.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 168.5 קק״ל 1011.2 קק״לפחמימות 13.0 גרם 78.0 גרםשומן 6.9 גרם 41.5 גרםנתרן 35.3 מ״ג 211.8 מ״גחלבון 6.2 גרם 37.5 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 21.6 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרםכולסטרול 210.7 מ״ג 1263.9 מ״גסידן 94.9 מ״ג 569.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 192.0 מ״ג 1152.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 5.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 169 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה עוגת ספוג עגולה מוכנה
-
3 כוסות חלב 3%
-
2 מקלות וניל בינוניים
-
6 חלמונים L
-
3כפות או 30 גרם קורנפלור
-
1 כוס תותים
-
1 כוס פטל טרי
-
1 כוס אוכמניות טריות
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- חוצים את העוגה לרוחבה לשלושה חלקים. חוצים את מקלות הווניל ומוציאים את הגרגרים. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת.
- מכינים את קרם הווניל: שמים במיקסר מבשל (או בסיר על הגז) את החלב והווניל ומביאים לרתיחה.
- בסיר נפרד טורפים את החלמונים והסוכר כ - 2-3 דקות במטרפה ידנית. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עוד דקה עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים חלק מהחלב החם אל סיר החלמונים וטורפים.
- מוסיפים את שאר החלב בהדרגה וטורפים לתערובת חלקה. מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך.
- מקררים לחלוטין (רצוי לפחות שעתיים במקרר) מקפלים לקרם חצי מהקצפת ומערבבים. מקררים שוב.
- שמים בתחתית כלי הגשה שכבה אחת של עוגה. מורחים מעל חצי מהקרם ומפזרים מחצית מהפירות. חוזרים על הפעולה ומסיימים עם שכבת עוגה אחרונה. מקשטים במחצית מהקצפת ומגישים, או שומרים במקרר עד להגשה.
אופן הכנה
- חוצים את העוגה לרוחבה לשלושה חלקים. חוצים את מקלות הווניל ומוציאים את הגרגרים. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת.
- מכינים את קרם הווניל: שמים במיקסר מבשל (או בסיר על הגז) את החלב והווניל ומביאים לרתיחה.
- בסיר נפרד טורפים את החלמונים והסוכר כ - 2-3 דקות במטרפה ידנית. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עוד דקה עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים חלק מהחלב החם אל סיר החלמונים וטורפים.
- מוסיפים את שאר החלב בהדרגה וטורפים לתערובת חלקה. מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך.
- מקררים לחלוטין (רצוי לפחות שעתיים במקרר) מקפלים לקרם חצי מהקצפת ומערבבים. מקררים שוב.
- שמים בתחתית כלי הגשה שכבה אחת של עוגה. מורחים מעל חצי מהקרם ומפזרים מחצית מהפירות. חוזרים על הפעולה ומסיימים עם שכבת עוגה אחרונה. מקשטים במחצית מהקצפת ומגישים, או שומרים במקרר עד להגשה.
הערות
- ניתן להשתמש בתותים, פטל, אוכמניות, דובדבנים וכו׳
- ניתן לבשל את הקרם גם בסיר רגיל
הערות
- ניתן להשתמש בתותים, פטל, אוכמניות, דובדבנים וכו׳
- ניתן לבשל את הקרם גם בסיר רגיל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן