טילוני בצק עלים ממולאים קרם
טילוני בצק עלים ממולאים קרם זה קינוח קיצי שיש לו שמות רבים: קרניים, קונוסים, שופריות או תלתלי שילר. מכינים בעזרת גביעי גלידה וממלאים בקרם מהיר
טילוני בצק עלים ממולאים קרם זה קינוח קיצי שיש לו שמות רבים: קרניים, קונוסים, שופריות או תלתלי שילר. מכינים בעזרת גביעי גלידה וממלאים בקרם מהיר
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 119.3 קק״ל 2385.6 קק״לפחמימות 19.8 גרם 396.7 גרםשומן 4.5 גרם 90.5 גרםנתרן 93.6 מ״ג 1872.4 מ״גחלבון 3.3 גרם 66.6 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 19.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 22.0 גרםכולסטרול 13.5 מ״ג 270.8 מ״גסידן 16.6 מ״ג 331.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 27.5 מ״גאשלגן 68.7 מ״ג 1374.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
פחמימות20 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 119.3 קק״ל 2385.6 קק״לפחמימות 19.8 גרם 396.7 גרםשומן 4.5 גרם 90.5 גרםנתרן 93.6 מ״ג 1872.4 מ״גחלבון 3.3 גרם 66.6 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 19.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 22.0 גרםכולסטרול 13.5 מ״ג 270.8 מ״גסידן 16.6 מ״ג 331.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 27.5 מ״גאשלגן 68.7 מ״ג 1374.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 119 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
טילוני בצק עלים
-
1 חבילה גביע ופל לגלידה
-
500 גרם בצק עלים קפוא
ציפוי (לפני האפיה)
-
1 ביצה L
ציפוי שוקולד (לאחר האפייה)
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1 כף שמן קנולה
קרם וניל מהיר
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את הטילונים, מצפים בביצה וסוכר ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מפשירים בצק עלים לפי הוראות היצרן.
- עוטפים את גביעי הגלידה בנייר אלומיניום (מכניסים את עודפי הנייר לתוך הגביע). משמנים מעט (הכי נוח בתרסיס שמן).
- פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו לרצועות ברוחב 2 ס”מ (קצת יותר רחב ממה שרוצים בסוף, כי במהלך הליפוף הרצועות נמתחות והופכות צרות וארוכות יותר).
- מלפפים כל רצועה על גביע גלידה, החל מהשפיץ לכיוון הפתח (הכי קל לסובב את הגביע סביב עצמו). כשמגיעים לסוף הרצועה מצרפים לה רצועת בצק חדשה בצביטה. שימו לב - ליפוף הרצועה סביב הגביע צריך להיות חופף מעט, כך שבכל סיבוב הבצק יעלה קצת על הבצק מהסיבוב הקודם. מסיימים ללפף קצת מתחת לפתח גביע הגלידה. לסגירה - חותכים את הבצק ומשחילים את קצה הרצועה מתחת לבצק מהליפוף הקודם (כדי שלא ייפתח במהלך האפייה).
- מברישים את הטילונים בביצה טרופה ומגלגלים בסוכר.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (משתדלים להניח כך שהגביע ישכב על הליפוף הסוגר, כדי שלא ייפתח בתנור). אופים כ-25 דקות, עד שהטילונים שחומים. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל בחום של 160 מעלות.
- מפרידים בעדינות את טילוני הבצק מגביעי הגלידה ומקלפים את נייר האלומיניום (זהירות! חם). החלק הפנימי יהיה עדיין לא אפוי וזה בסדר.
- מחזירים את טילוני הבצק לתנור ל-10 דקות, עד שהחלק הפנימי כבר לא בצקי.
- מצננים לגמרי לפני שמצפים בשוקולד וממלאים בקרם (ניתן גם להכין את הטילונים יום מראש ולשמור ללא מילוי - בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר).
- מכינים את ציפוי השוקולד ומצפים את שולי הטילונים: ממיסים שוקולד במיקרוגל ומערבבים פנימה שמן. טובלים את הפתח של כל טילון בשוקולד, לציפוי.
- מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לדקה-שתיים עד שהשוקולד מתקשה.
- מכינים את הקרם וממלאים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
- ממלאים את הטילונים בקרם (בעזרת כף או שקית זילוף) ומגישים מיד. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל, לקישוט.
אופן הכנה
- מכינים את הטילונים, מצפים בביצה וסוכר ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מפשירים בצק עלים לפי הוראות היצרן.
- עוטפים את גביעי הגלידה בנייר אלומיניום (מכניסים את עודפי הנייר לתוך הגביע). משמנים מעט (הכי נוח בתרסיס שמן).
- פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו לרצועות ברוחב 2 ס”מ (קצת יותר רחב ממה שרוצים בסוף, כי במהלך הליפוף הרצועות נמתחות והופכות צרות וארוכות יותר).
- מלפפים כל רצועה על גביע גלידה, החל מהשפיץ לכיוון הפתח (הכי קל לסובב את הגביע סביב עצמו). כשמגיעים לסוף הרצועה מצרפים לה רצועת בצק חדשה בצביטה. שימו לב - ליפוף הרצועה סביב הגביע צריך להיות חופף מעט, כך שבכל סיבוב הבצק יעלה קצת על הבצק מהסיבוב הקודם. מסיימים ללפף קצת מתחת לפתח גביע הגלידה. לסגירה - חותכים את הבצק ומשחילים את קצה הרצועה מתחת לבצק מהליפוף הקודם (כדי שלא ייפתח במהלך האפייה).
- מברישים את הטילונים בביצה טרופה ומגלגלים בסוכר.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (משתדלים להניח כך שהגביע ישכב על הליפוף הסוגר, כדי שלא ייפתח בתנור). אופים כ-25 דקות, עד שהטילונים שחומים. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל בחום של 160 מעלות.
- מפרידים בעדינות את טילוני הבצק מגביעי הגלידה ומקלפים את נייר האלומיניום (זהירות! חם). החלק הפנימי יהיה עדיין לא אפוי וזה בסדר.
- מחזירים את טילוני הבצק לתנור ל-10 דקות, עד שהחלק הפנימי כבר לא בצקי.
- מצננים לגמרי לפני שמצפים בשוקולד וממלאים בקרם (ניתן גם להכין את הטילונים יום מראש ולשמור ללא מילוי - בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר).
- מכינים את ציפוי השוקולד ומצפים את שולי הטילונים: ממיסים שוקולד במיקרוגל ומערבבים פנימה שמן. טובלים את הפתח של כל טילון בשוקולד, לציפוי.
- מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לדקה-שתיים עד שהשוקולד מתקשה.
- מכינים את הקרם וממלאים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
- ממלאים את הטילונים בקרם (בעזרת כף או שקית זילוף) ומגישים מיד. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל, לקישוט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן