טורטייה ספרדית עם טונה – גם לספרדים יש אומלט
רוצים לשדרג את הבראנץ' הבא שלכם? אודי ואושר מפנקים במתכון משגע של טורטייה ספרדית עם טונה - חביתה עם תפוחי אדמה שקצת דומה לפשטידה
רוצים לשדרג את הבראנץ' הבא שלכם? אודי ואושר מפנקים במתכון משגע של טורטייה ספרדית עם טונה - חביתה עם תפוחי אדמה שקצת דומה לפשטידה
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 460.1 קק״ל 1380.3 קק״לפחמימות 7.5 גרם 22.4 גרםשומן 40.5 גרם 121.6 גרםנתרן 735.1 מ״ג 2205.4 מ״גחלבון 14.4 גרם 43.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 3.6 גרםשומן רווי 7.4 גרם 22.3 גרםכולסטרול 429.9 מ״ג 1289.6 מ״גסידן 72.2 מ״ג 216.7 מ״גברזל 2.5 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 324.5 מ״ג 973.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות8 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 460.1 קק״ל 1380.3 קק״לפחמימות 7.5 גרם 22.4 גרםשומן 40.5 גרם 121.6 גרםנתרן 735.1 מ״ג 2205.4 מ״גחלבון 14.4 גרם 43.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 3.6 גרםשומן רווי 7.4 גרם 22.3 גרםכולסטרול 429.9 מ״ג 1289.6 מ״גסידן 72.2 מ״ג 216.7 מ״גברזל 2.5 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 324.5 מ״ג 973.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 3.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 460 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורטייה
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 בצל בינוני
-
1/2 כפית מלח דק
-
5 כפות שמן זית
-
5 ביצים L
טופינג טונה
-
2 קופסאות טונה בשמן
-
3 כפות מיונז
-
1 כף שמן זית
-
6 פלפלוני שיפקה חריפים בינוניים
-
3 כפות עירית
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ופורסים דק לעובי 1/4 ס”מ. קוצצים את הבצל. מסננים את הטונה. קוצצים דק את הפלפלים החריפים והעירית.
- מכינים את הטורטייה: מעבירים את תפוי האדמה והבצל לקערת זכוכית, מפזרים את המלח ושמן הזית ומערבבים.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד, דוקרים עם סכין 4-5 פעמים ומבשלים במיקרוגל על עוצמה גבוהה (900W) במשך 5 דקות. מוציאים, מערבבים ומחזירים ל-5 דקות נוספות. אם תפוחי האדמה עדיין לא רכים, מחזירים למיקרוגל ל-3 דקות נוספות. מצננים מעט.
- טורפים את הביצים והמלח, מוסיפים את התפוחי האדמה והבצל הרכים ומערבבים בעדינות.
- מחממים את השמן במחבת בעלת דפנות עגולות בקוטר 18 ס”מ, ויוצקים פנימה בבת אחת את התערובת. משטחים עם כף עץ ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות. מוודאים שהטורטייה לא נדבקת לתחתית אך לא נוגעים בא מעבר לכך.
- הופכים על גבי הצלחת ומחזירים את הצד השני של הטורטייה לטיגון קצר של 2 דקות. מעבירים לצלחת הגשה.
- מערבבים את כל חומרי הטופינג, מסדרים בשכבה אחידה מעל הטורטייה ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ופורסים דק לעובי 1/4 ס”מ. קוצצים את הבצל. מסננים את הטונה. קוצצים דק את הפלפלים החריפים והעירית.
- מכינים את הטורטייה: מעבירים את תפוי האדמה והבצל לקערת זכוכית, מפזרים את המלח ושמן הזית ומערבבים.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד, דוקרים עם סכין 4-5 פעמים ומבשלים במיקרוגל על עוצמה גבוהה (900W) במשך 5 דקות. מוציאים, מערבבים ומחזירים ל-5 דקות נוספות. אם תפוחי האדמה עדיין לא רכים, מחזירים למיקרוגל ל-3 דקות נוספות. מצננים מעט.
- טורפים את הביצים והמלח, מוסיפים את התפוחי האדמה והבצל הרכים ומערבבים בעדינות.
- מחממים את השמן במחבת בעלת דפנות עגולות בקוטר 18 ס”מ, ויוצקים פנימה בבת אחת את התערובת. משטחים עם כף עץ ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות. מוודאים שהטורטייה לא נדבקת לתחתית אך לא נוגעים בא מעבר לכך.
- הופכים על גבי הצלחת ומחזירים את הצד השני של הטורטייה לטיגון קצר של 2 דקות. מעבירים לצלחת הגשה.
- מערבבים את כל חומרי הטופינג, מסדרים בשכבה אחידה מעל הטורטייה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן