-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 6404.3 קק״ל 6404.3 קק״לפחמימות 711.7 גרם 711.7 גרםשומן 353.5 גרם 353.5 גרםנתרן 460.9 מ״ג 460.9 מ״גחלבון 80.3 גרם 80.3 גרםסיבים תזונתיים 45.1 גרם 45.1 גרםשומן רווי 114.8 גרם 114.8 גרםכולסטרול 1388.3 מ״ג 1388.3 מ״גסידן 524.2 מ״ג 524.2 מ״גברזל 12.1 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 2712.2 מ״ג 2712.2 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
פחמימות712 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 6404.3 קק״ל 6404.3 קק״לפחמימות 711.7 גרם 711.7 גרםשומן 353.5 גרם 353.5 גרםנתרן 460.9 מ״ג 460.9 מ״גחלבון 80.3 גרם 80.3 גרםסיבים תזונתיים 45.1 גרם 45.1 גרםשומן רווי 114.8 גרם 114.8 גרםכולסטרול 1388.3 מ״ג 1388.3 מ״גסידן 524.2 מ״ג 524.2 מ״גברזל 12.1 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 2712.2 מ״ג 2712.2 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 6404 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
-
3כוסות או 420 גרם קמח לבן
-
180 גרם חמאה קרה
-
2 ביצים M
-
1/2 כפית גרידת לימון
זיגוג מקלעת
-
1 ביצה M
מלית
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
3 תפוחי עץ אדומים גדולים
-
100 גרם חמאה
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
2 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 כפית גרידת לימון
רוטב טופי
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1כוס או 200 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
אופן הכנה
- מכינים בצק פריך: מכניסים למעבד מזון את המצרכים של הבצק ומעבדים עד להיווצרות מרקם פירורי. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
- מכינים את המלית: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים סוכר, לימון, קינמון ווניל.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מוסיפים את התפוחים לסיר, מקרמלים כ-6 דקות תוך ערבוב ומצננים.
- לאחר 30 דקות, מרדדים את הבצק לעובי חצי ס״מ, משמנים תבנית עגולה קפיצית, מפזרים מעט סוכר על הדפנות ומרפדים בבצק באופן אחיד, משאירים מעט מהבצק למקלעת המכסה של הפאי.
- מרדדים את הבצק הנותר לעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות שוות ומניחים בשתי וערב על גבי נייר אפייה.
- מושחים את הרצועות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
- אופים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים את הבצק בנייר אפייה שעליו שעועית יבשה או קטניה אחרת למשקולת ואופים 10 דקות.
- מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה, מוסיפים את מלית התפוחים, סוגרים מלמעלה עם מקלעת הבצק ואופים בתנור החם 30 דקות.
- מכינים את רוטב הטופי: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
אופן הכנה
- מכינים בצק פריך: מכניסים למעבד מזון את המצרכים של הבצק ומעבדים עד להיווצרות מרקם פירורי. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
- מכינים את המלית: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים סוכר, לימון, קינמון ווניל.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מוסיפים את התפוחים לסיר, מקרמלים כ-6 דקות תוך ערבוב ומצננים.
- לאחר 30 דקות, מרדדים את הבצק לעובי חצי ס״מ, משמנים תבנית עגולה קפיצית, מפזרים מעט סוכר על הדפנות ומרפדים בבצק באופן אחיד, משאירים מעט מהבצק למקלעת המכסה של הפאי.
- מרדדים את הבצק הנותר לעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות שוות ומניחים בשתי וערב על גבי נייר אפייה.
- מושחים את הרצועות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
- אופים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים את הבצק בנייר אפייה שעליו שעועית יבשה או קטניה אחרת למשקולת ואופים 10 דקות.
- מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה, מוסיפים את מלית התפוחים, סוגרים מלמעלה עם מקלעת הבצק ואופים בתנור החם 30 דקות.
- מכינים את רוטב הטופי: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן