טארט שוקולד עם בננות מקורמלות וקצפת ללא אפייה

קלתית ביסקוויטים פריכה, מילוי שוקולד קטיפתי, בננות מקורמלות ועננים של קצפת - נטלי לוין מכינה טארט שוקולד עם בננות מקורמלות שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול
קלתית ביסקוויטים פריכה, מילוי שוקולד קטיפתי, בננות מקורמלות ועננים של קצפת - נטלי לוין מכינה טארט שוקולד עם בננות מקורמלות שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול
  • נטלי לוין
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    490 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5889.7 קק״ל 5889.7 קק״ל
    פחמימות 490.1 גרם 490.1 גרם
    שומן 395.3 גרם 395.3 גרם
    נתרן 892.6 מ״ג 892.6 מ״ג
    חלבון 54.7 גרם 54.7 גרם
    סיבים תזונתיים 33.4 גרם 33.4 גרם
    שומן רווי 241.4 גרם 241.4 גרם
    כולסטרול 834.0 מ״ג 834.0 מ״ג
    סידן 891.9 מ״ג 891.9 מ״ג
    ברזל 21.2 מ״ג 21.2 מ״ג
    אשלגן 4259.4 מ״ג 4259.4 מ״ג
    אבץ 11.1 מ״ג 11.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    490 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5889.7 קק״ל 5889.7 קק״ל
    פחמימות 490.1 גרם 490.1 גרם
    שומן 395.3 גרם 395.3 גרם
    נתרן 892.6 מ״ג 892.6 מ״ג
    חלבון 54.7 גרם 54.7 גרם
    סיבים תזונתיים 33.4 גרם 33.4 גרם
    שומן רווי 241.4 גרם 241.4 גרם
    כולסטרול 834.0 מ״ג 834.0 מ״ג
    סידן 891.9 מ״ג 891.9 מ״ג
    ברזל 21.2 מ״ג 21.2 מ״ג
    אשלגן 4259.4 מ״ג 4259.4 מ״ג
    אבץ 11.1 מ״ג 11.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
נטלי לוין
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


שימון התבנית וקרמול הבננות

קלתית ביסקוויטים

בננות מקורמלות

קרם שוקולד מריר

קצפת

קישוט

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את קלתית הביסקוויטים: מתיזים תרסיס שמן לשימון התבנית כך שאפשר יהיה לחלץ את הטארט בקלות.
  2. במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביסקוויטים וטוחנים לאבקה דקה.
  3. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.
  4. מעבירים את הפירורים לתבנית משומנת קלות ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות ליצירת קלתית.
  5. מקפיאים למשך כ-30 דקות.
  6. מכינים את הבננות המקורמלות: מתיזים תרסיס שמן על מחבת בינונית בשכבה אחידה ודי דקה.
  7. שמים את המחבת על גבי להבה בינונית ומניחים את חצאי הבננה כך שהצד החתוך פונה כלפי מטה. מתיזים מעט שמן גם בחלק העליון של הבננות.
  8. מעל הבננות מפזרים מעט סוכר וצולים את הבננות במשך 1-2 דקות בצורה הזאת.
  9. הופכים את הבננות לצד השני לקרמול החלק התחתון בסוכר וצולים עוד 1-2 דקות. מכבים את האש ומצננים בטמפרטורת החדר.
  10. מסדרים את הבננות המקורמלות על גבי הקלתית הקפואה.
  11. מכינים קרם שוקולד מריר: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
  12. יוצקים את הגנאש על גבי שכבת הבננות ומיישרים את החלק העליון. מקפיאים למשך שעה להתייצבות.
  13. מכינים קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
  14. יוצקים את הקצפת על גבי שכבת קרם השוקולד בצורה חופשית.
  15. מקשטים: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
  16. יוצקים את השוקולד המומס על גבי נייר אפייה ומגלגלים אותו בצורה די הדוקה.
  17. מקפיאים בצורה זו במשך כשעה להתקשות השוקולד.
  18. כשהשוקולד קפוא פותחים בעדינות את הנייר ומקבלים חתיכות שוקולד גדולות לקישוט.
  19. מקשטים את הטארט בשברי השוקולד ומגישים.

 

הפקה מסחרית עבור חברת פאם
מתכון וצילום: נטלי לוין

הערות

  • בקישוט אפשר להשתמש בשוקולד חלב, מריר או לבן לפי הטעם האישי
  • לגרסה נטולת גלוטן משתמשים בביסקוויטים ללא גלוטן ובשמן קנולה
  • הטארט נשמר במקרר עד 4 ימים בכלי סגור

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט שוקולד עם בננות מקורמלות וקצפת ללא אפייה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות