טארט שוקולד עם בצק פריך של אלון שבו
רוצים להרשים את האורחים עם טארט שוקולד מושלם שנראה ממש כמו בקונדיטוריה? אלון שבו מלמד איך להכין קינוח שוקולדי נהדר בקלי קלות
רוצים להרשים את האורחים עם טארט שוקולד מושלם שנראה ממש כמו בקונדיטוריה? אלון שבו מלמד איך להכין קינוח שוקולדי נהדר בקלי קלות
- אלון שבו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 370.4 קק״ל 2963.2 קק״לפחמימות 28.2 גרם 225.4 גרםשומן 25.0 גרם 199.8 גרםנתרן 18.9 מ״ג 151.0 מ״גחלבון 4.6 גרם 36.5 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.8 גרםשומן רווי 15.2 גרם 121.9 גרםכולסטרול 86.5 מ״ג 692.0 מ״גסידן 35.3 מ״ג 282.2 מ״גברזל 1.6 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 163.8 מ״ג 1310.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות28 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 370.4 קק״ל 2963.2 קק״לפחמימות 28.2 גרם 225.4 גרםשומן 25.0 גרם 199.8 גרםנתרן 18.9 מ״ג 151.0 מ״גחלבון 4.6 גרם 36.5 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.8 גרםשומן רווי 15.2 גרם 121.9 גרםכולסטרול 86.5 מ״ג 692.0 מ״גסידן 35.3 מ״ג 282.2 מ״גברזל 1.6 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 163.8 מ״ג 1310.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
אין דבר שאני אוהב להכין יותר מטארט עם בצק פריך ומלית עשירה. במתכון הזה אלמד שיטה פשוטה להכנה של קלתית טארט, ומילוי טעים כל כך שפשוט מאוד להכין.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 370 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
מלית גנאש שוקולד
-
150 גרם שוקולד מריר
-
150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
20 גרם חמאה רכה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך לקלתית: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה עד ליצירת פירורים דקים. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד ליצירת בצק.
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 2-3 מ״מ. מעבירים את הבצק המרודד למקרר למשך שעה לפחות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלצים אותו בזהירות מנייר האפייה. מסדרים את הבצק בתוך הרינג ומקפידים להצמיד אותו היטב לדפנות. בעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק.
- מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים להקפאה של כ-10 דקות.
- אופים את הקלתית אפייה עיוורת: מרפדים את הבצק הקפוא בנייר אפייה וממלאים אותו במשקולות דוגמת שעועית או אורז. אופים במשך 10 דקות. מסירים את המשקולות ואת נייר האפייה וממשיכים לאפות את הטארט במשך 10 דקות נוספות, או עד להשחמת הבצק. מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים את המלית: מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. במקביל שוברים לקוביות את השוקולד ומניחים בקערה. יוצקים את השמנת על השוקולד וטוחנים היטב את התערובת בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את החמאה וטוחנים היטב.
- יוצקים את המלית לקלתית הטארט האפויה. מעבירים לצינון במקרר למשך כשעה ועד להתייצבות הגנאש.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך לקלתית: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה עד ליצירת פירורים דקים. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד ליצירת בצק.
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 2-3 מ״מ. מעבירים את הבצק המרודד למקרר למשך שעה לפחות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלצים אותו בזהירות מנייר האפייה. מסדרים את הבצק בתוך הרינג ומקפידים להצמיד אותו היטב לדפנות. בעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק.
- מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים להקפאה של כ-10 דקות.
- אופים את הקלתית אפייה עיוורת: מרפדים את הבצק הקפוא בנייר אפייה וממלאים אותו במשקולות דוגמת שעועית או אורז. אופים במשך 10 דקות. מסירים את המשקולות ואת נייר האפייה וממשיכים לאפות את הטארט במשך 10 דקות נוספות, או עד להשחמת הבצק. מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים את המלית: מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. במקביל שוברים לקוביות את השוקולד ומניחים בקערה. יוצקים את השמנת על השוקולד וטוחנים היטב את התערובת בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את החמאה וטוחנים היטב.
- יוצקים את המלית לקלתית הטארט האפויה. מעבירים לצינון במקרר למשך כשעה ועד להתייצבות הגנאש.
הערות
- אפשר לקשט את הטארט בדפי זהב אכילים
הערות
- אפשר לקשט את הטארט בדפי זהב אכילים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן