טאג’ין כבש עם בטטה ופירות יבשים
אבי לוי מלמד אתכם איך להכין טאג'ין כבש - תבשיל מרוקאי אותנטי עם פירות יבשים ובטטה שמוסיפים מתיקות. מומלץ להגיש עם אורז לספיגת הרוטב
אבי לוי מלמד אתכם איך להכין טאג'ין כבש - תבשיל מרוקאי אותנטי עם פירות יבשים ובטטה שמוסיפים מתיקות. מומלץ להגיש עם אורז לספיגת הרוטב
- אבי לוי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 409.8 קק״ל 1639.2 קק״לפחמימות 83.3 גרם 333.2 גרםשומן 3.2 גרם 12.7 גרםנתרן 956.4 מ״ג 3825.6 מ״גחלבון 4.4 גרם 17.8 גרםסיבים תזונתיים 7.5 גרם 30.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 93.6 מ״ג 374.2 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 745.5 מ״ג 2981.9 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות83 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 409.8 קק״ל 1639.2 קק״לפחמימות 83.3 גרם 333.2 גרםשומן 3.2 גרם 12.7 גרםנתרן 956.4 מ״ג 3825.6 מ״גחלבון 4.4 גרם 17.8 גרםסיבים תזונתיים 7.5 גרם 30.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 93.6 מ״ג 374.2 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 745.5 מ״ג 2981.9 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 410 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג כתף כבש
-
6 שיני שום
-
2 בצלים בינוניים
-
1כוס או 240 מ"ל יין אדום יבש
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
2 בטטות בינוניות
-
1 כפית הל טחון
-
1 כפית מלח דק
-
2 עלי דפנה בינוניים
-
3 כדורי פלפל אנגלי
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1 כוס צימוקים בהירים
-
1 כוס חמוציות מיובשות
-
5 שזיפים מיובשים בינוניים
-
1 כוס אגוזי מלך
אופן הכנה
- חותכים את כתף הכבש לקוביות גדולות.
- בסיר גדול, מחממים את השמן זית וצורבים את קוביות הכבש עד השחמה. מעבירים לקערה ומצננים.
- באותו סיר, מחממים את הסוכר עד להמסה ויצירת קרמל.
- חותכים את הבצל לרבעים ומוסיפים לסיר, מטגנים עד שהבצל מתקרמל.
- מוסיפים את שיני השום ומטגנים כחצי דקה.
- חותכים את הבטטה לקוביות.
- מוסיפים את היין, המים, התבלינים, הבטטה והבשר ומערבבים היטב. מעל מפזרים את האגוזים והפירות היבשים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות. מעבירים את התבשיל לתנור, עם מכסה, לשעה. לאחר שעה, בודקים ומוודאים שהכבש רך.
- מגישים בטאג’ין או בצלחת הגשה רחבה ועגולה.
אופן הכנה
- חותכים את כתף הכבש לקוביות גדולות.
- בסיר גדול, מחממים את השמן זית וצורבים את קוביות הכבש עד השחמה. מעבירים לקערה ומצננים.
- באותו סיר, מחממים את הסוכר עד להמסה ויצירת קרמל.
- חותכים את הבצל לרבעים ומוסיפים לסיר, מטגנים עד שהבצל מתקרמל.
- מוסיפים את שיני השום ומטגנים כחצי דקה.
- חותכים את הבטטה לקוביות.
- מוסיפים את היין, המים, התבלינים, הבטטה והבשר ומערבבים היטב. מעל מפזרים את האגוזים והפירות היבשים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות. מעבירים את התבשיל לתנור, עם מכסה, לשעה. לאחר שעה, בודקים ומוודאים שהכבש רך.
- מגישים בטאג’ין או בצלחת הגשה רחבה ועגולה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן