טאבולה כרובית עם פיתות קלויות וגבינת פטה
רוצים לשדרג את מלאי הסלטים שלכם? אודי ואושר מכינים טאבולה כרובית עם פיתות קלויות וגבינת פטה. מנה נהדרת לאירוח שמכינים ב-10 דקות עבודה
רוצים לשדרג את מלאי הסלטים שלכם? אודי ואושר מכינים טאבולה כרובית עם פיתות קלויות וגבינת פטה. מנה נהדרת לאירוח שמכינים ב-10 דקות עבודה
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 756.5 קק״ל 1513.0 קק״לפחמימות 72.1 גרם 144.2 גרםשומן 36.9 גרם 73.9 גרםנתרן 4048.3 מ״ג 8096.7 מ״גחלבון 37.9 גרם 75.8 גרםסיבים תזונתיים 10.5 גרם 21.1 גרםשומן רווי 8.6 גרם 17.3 גרםכולסטרול 22.5 מ״ג 45.0 מ״גסידן 680.6 מ״ג 1361.2 מ״גברזל 8.6 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 1379.5 מ״ג 2759.0 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
פחמימות72 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 756.5 קק״ל 1513.0 קק״לפחמימות 72.1 גרם 144.2 גרםשומן 36.9 גרם 73.9 גרםנתרן 4048.3 מ״ג 8096.7 מ״גחלבון 37.9 גרם 75.8 גרםסיבים תזונתיים 10.5 גרם 21.1 גרםשומן רווי 8.6 גרם 17.3 גרםכולסטרול 22.5 מ״ג 45.0 מ״גסידן 680.6 מ״ג 1361.2 מ״גברזל 8.6 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 1379.5 מ״ג 2759.0 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 4.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 757 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
טאבולה
-
1 כרובית קטנה
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור נענע
-
1 בצל סגול בינוני
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
5 כפות שמן זית
-
1 לימון בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
1 פיתה בינונית
-
1 כפית שמן זית
-
1 כפית סומאק
-
1 כפית זעתר
-
300 גרם גבינת פטה 5%
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מפרקים את הכרובית לפרחים. קוצצים דק את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע, הפלפל החריף. מגרדים קליפה וסוחטים מיץ של הלימון. חוצים את הפיתה ל-2 עיגולים שטוחים. חוצים את גוש הגבינה ל-2 חצאים.
- מגרדים את הכרובית על הפומפייה או במעבד המזון.
- מערבבים בקערה את כל חומרי הטאבולה.
- מעבירים את הפיתות לתבנית ומזלפים את שמן הזית. מפזרים את הסומק והזעתר וקולים 5 דקות.
- מניחים בצלחת את חצי הפיתה הקלויה ועליה את גבינת הפטה. עורמים מעל את הטאבולה ומזלפים מעט שמן.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מפרקים את הכרובית לפרחים. קוצצים דק את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע, הפלפל החריף. מגרדים קליפה וסוחטים מיץ של הלימון. חוצים את הפיתה ל-2 עיגולים שטוחים. חוצים את גוש הגבינה ל-2 חצאים.
- מגרדים את הכרובית על הפומפייה או במעבד המזון.
- מערבבים בקערה את כל חומרי הטאבולה.
- מעבירים את הפיתות לתבנית ומזלפים את שמן הזית. מפזרים את הסומק והזעתר וקולים 5 דקות.
- מניחים בצלחת את חצי הפיתה הקלויה ועליה את גבינת הפטה. עורמים מעל את הטאבולה ומזלפים מעט שמן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן