חריימה סלמון מהיר הכנה
מי אמר שחריימה חייבים להכין עם לוקוס? מתכון נהדר של חריימה סלמון, דג ברוטב עגבניות פיקנטי, זריז ופשוט להכנה, מתאים לאירוח בשבת וגם בחגים
מי אמר שחריימה חייבים להכין עם לוקוס? מתכון נהדר של חריימה סלמון, דג ברוטב עגבניות פיקנטי, זריז ופשוט להכנה, מתאים לאירוח בשבת וגם בחגים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 766.4 קק״ל 3065.5 קק״לפחמימות 423.2 גרם 1693.0 גרםשומן 425.5 גרם 1701.8 גרםנתרן 1201.9 מ״ג 4807.5 מ״גחלבון 408.2 גרם 1632.8 גרםסיבים תזונתיים 409.2 גרם 1637.0 גרםשומן רווי 401.2 גרם 1604.7 גרםכולסטרול 399.4 מ״ג 1597.4 מ״גסידן 487.4 מ״ג 1949.6 מ״גברזל 402.8 מ״ג 1611.1 מ״גאשלגן 1417.4 מ״ג 5669.5 מ״גאבץ 400.3 מ״ג 1601.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
פחמימות423 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 766.4 קק״ל 3065.5 קק״לפחמימות 423.2 גרם 1693.0 גרםשומן 425.5 גרם 1701.8 גרםנתרן 1201.9 מ״ג 4807.5 מ״גחלבון 408.2 גרם 1632.8 גרםסיבים תזונתיים 409.2 גרם 1637.0 גרםשומן רווי 401.2 גרם 1604.7 גרםכולסטרול 399.4 מ״ג 1597.4 מ״גסידן 487.4 מ״ג 1949.6 מ״גברזל 402.8 מ״ג 1611.1 מ״גאשלגן 1417.4 מ״ג 5669.5 מ״גאבץ 400.3 מ״ג 1601.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 766 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
1 קופסה רסק עגבניות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
4או 600 גרם סטייק סלמון
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
-
4 שיני שום
-
6 פלפלים יבשים מתוקים בינוניים
-
6 פלפלים יבשים חריפים בינוניים
-
2 עגבניות בינוניות
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
הגשה
-
1 לימון קטן
אופן הכנה
- כותשים את השום. מגררים את העגבניות ושומרים את המיץ.
- קוצצים את עשבי התיבול. חותכים את הלימון לרבעים.
- בקערה קטנה מערבבים את המים עם רסק העגבניות, המלח, הפלפל והתבלינים עד שמתקבל רוטב אחיד.
- בסיר רחב מחממים את השמן. מוסיפים את השום ושני סוגי הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב קל עד להזהבת השום.
- מוסיפים את העגבניות המגוררות והמיץ, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מניחים מעל הרוטב את חתיכות הסלמון, מפזרים את עשבי התיבול, מכסים ומבשלים על אש נמוכה בערך 15-20 דקות. מדי פעם פותחים את המכסה ומרטיבים את הדגים ברוטב. אין צורך להפוך אותם או לערבב.
- מכבים את האש ומגישים עם חתיכות הלימון.
אופן הכנה
- כותשים את השום. מגררים את העגבניות ושומרים את המיץ.
- קוצצים את עשבי התיבול. חותכים את הלימון לרבעים.
- בקערה קטנה מערבבים את המים עם רסק העגבניות, המלח, הפלפל והתבלינים עד שמתקבל רוטב אחיד.
- בסיר רחב מחממים את השמן. מוסיפים את השום ושני סוגי הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב קל עד להזהבת השום.
- מוסיפים את העגבניות המגוררות והמיץ, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מניחים מעל הרוטב את חתיכות הסלמון, מפזרים את עשבי התיבול, מכסים ומבשלים על אש נמוכה בערך 15-20 דקות. מדי פעם פותחים את המכסה ומרטיבים את הדגים ברוטב. אין צורך להפוך אותם או לערבב.
- מכבים את האש ומגישים עם חתיכות הלימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן