חרוסת ביתית מתמרים ואגוזים
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1903.0 קק״ל 1903.0 קק״לפחמימות 234.5 גרם 234.5 גרםשומן 98.6 גרם 98.6 גרםנתרן 29.8 מ״ג 29.8 מ״גחלבון 28.0 גרם 28.0 גרםסיבים תזונתיים 24.6 גרם 24.6 גרםשומן רווי 9.2 גרם 9.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 307.8 מ״ג 307.8 מ״גברזל 6.5 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 2408.7 מ״ג 2408.7 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
פחמימות235 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1903.0 קק״ל 1903.0 קק״לפחמימות 234.5 גרם 234.5 גרםשומן 98.6 גרם 98.6 גרםנתרן 29.8 מ״ג 29.8 מ״גחלבון 28.0 גרם 28.0 גרםסיבים תזונתיים 24.6 גרם 24.6 גרםשומן רווי 9.2 גרם 9.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 307.8 מ״ג 307.8 מ״גברזל 6.5 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 2408.7 מ״ג 2408.7 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״גסגור
ערב חג פסח, אני, ילדה קטנה מסתכלת על אבא שלי בחרדת קודש.
אבא לוקח את האווהן (בפרסית זה מכתש ועלי) והולך לכיוון המרפסת הקטנה.
השולחן נקי עם סדין לבן, האווהן עומד ומחכה לאגוזים, אבא מתחיל לכתוש.
מוסיף את התמרים וכותש, מוסיף את הסילאן ומערבב.
לוקח את גרעיני הרימון, כן, רימון שאבא שמר מראש השנה.
כותש את הרימון ומוסיף לתערובת עם המיץ התוסס. מוסיף יין חמצמץ.
החרוסת של אבא הייתה בצבע אדום זוהר בגלל הרימון.
בערב לפני שדוד משה וכל המשפחה הייתה מגיעה אבא היה מעביר את החרוסת לכלי יפה, הכלי היה מונח על השולחן ליד כל הברכות.
חיפשתי רימון בכל השווקים ולא מצאתי, לכן הוספתי כתחליף את מיץ הלימון.
רוצו להכין, אל תשכחו לשלוח לי תמונות.
חג פסח כשר ושמח!
מרכיבים 6 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 1903 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
150 גרם אגוזי מלך טחונים
-
250גרם או 1/2 חבילה ממרח תמרים
-
3 כפות סילאן
-
3 כפות תירוש
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
- שמים בקערה את אגוזי המלך הטחונים, מוסיפים את ממרח התמרים, את הסילאן, את התירוש, את מיץ הלימון ואת הקינמון.
- מערבבים היטב את התערובת וטועמים. התערובת אמורה לצאת סמיכה ולא נוזלית.
- מעבירים לצנצנת וסוגרים עם המכסה עד ליל החג.
אופן הכנה
- שמים בקערה את אגוזי המלך הטחונים, מוסיפים את ממרח התמרים, את הסילאן, את התירוש, את מיץ הלימון ואת הקינמון.
- מערבבים היטב את התערובת וטועמים. התערובת אמורה לצאת סמיכה ולא נוזלית.
- מעבירים לצנצנת וסוגרים עם המכסה עד ליל החג.