חרוסת ביתית מתמרים ואגוזים

לכל משפחה יש את החרוסת המסורתית שלה, ויהודית מורחיים מלמדת איך מכינים בקלות את החרוסת של אבא שלה, מתמרים, אגוזים וקצת תירוש בשביל הטעם
לכל משפחה יש את החרוסת המסורתית שלה, ויהודית מורחיים מלמדת איך מכינים בקלות את החרוסת של אבא שלה, מתמרים, אגוזים וקצת תירוש בשביל הטעם
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • פחמימות
    235 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1903.0 קק״ל 1903.0 קק״ל
    פחמימות 234.5 גרם 234.5 גרם
    שומן 98.6 גרם 98.6 גרם
    נתרן 29.8 מ״ג 29.8 מ״ג
    חלבון 28.0 גרם 28.0 גרם
    סיבים תזונתיים 24.6 גרם 24.6 גרם
    שומן רווי 9.2 גרם 9.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 307.8 מ״ג 307.8 מ״ג
    ברזל 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 2408.7 מ״ג 2408.7 מ״ג
    אבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • פחמימות
    235 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1903.0 קק״ל 1903.0 קק״ל
    פחמימות 234.5 גרם 234.5 גרם
    שומן 98.6 גרם 98.6 גרם
    נתרן 29.8 מ״ג 29.8 מ״ג
    חלבון 28.0 גרם 28.0 גרם
    סיבים תזונתיים 24.6 גרם 24.6 גרם
    שומן רווי 9.2 גרם 9.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 307.8 מ״ג 307.8 מ״ג
    ברזל 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 2408.7 מ״ג 2408.7 מ״ג
    אבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״ג
    סגור

ערב חג פסח, אני, ילדה קטנה מסתכלת על אבא שלי בחרדת קודש.

אבא לוקח את האווהן (בפרסית זה מכתש ועלי) והולך לכיוון המרפסת הקטנה.

השולחן נקי עם סדין לבן, האווהן עומד ומחכה לאגוזים, אבא מתחיל לכתוש.

מוסיף את התמרים וכותש, מוסיף את הסילאן ומערבב.

לוקח את גרעיני הרימון, כן, רימון שאבא שמר מראש השנה.

כותש את הרימון ומוסיף לתערובת עם המיץ התוסס. מוסיף יין חמצמץ.

החרוסת של אבא הייתה בצבע אדום זוהר בגלל הרימון.

בערב לפני שדוד משה וכל המשפחה הייתה מגיעה אבא היה מעביר את החרוסת לכלי יפה, הכלי היה מונח על השולחן ליד כל הברכות.

חיפשתי רימון בכל השווקים ולא מצאתי, לכן הוספתי כתחליף את מיץ הלימון.

רוצו להכין, אל תשכחו לשלוח לי תמונות.

חג פסח כשר ושמח!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קסם של שבת
יהודית מורחיים
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus
הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את אגוזי המלך הטחונים, מוסיפים את ממרח התמרים, את הסילאן, את התירוש, את מיץ הלימון ואת הקינמון.
  2. מערבבים היטב את התערובת וטועמים. התערובת אמורה לצאת סמיכה ולא נוזלית.
  3. מעבירים לצנצנת וסוגרים עם המכסה עד ליל החג.

למתכונים נוספים של יהודית מורחיים בבלוג שלה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חרוסת ביתית מתמרים ואגוזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים