חמין מקרוני עם שוקי עוף ותפוחי אדמה
ישראל אהרוני מכין את המנה המנחמת המושלמת ליום חורף - חמין מקרוני עם שוקי עוף זהובות שאופים בתנור בחום נמוך. אל תשכחו להוסיף תפוחי אדמה שיוצאים רכים ונימוחים
ישראל אהרוני מכין את המנה המנחמת המושלמת ליום חורף - חמין מקרוני עם שוקי עוף זהובות שאופים בתנור בחום נמוך. אל תשכחו להוסיף תפוחי אדמה שיוצאים רכים ונימוחים
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 904.0 קק״ל 3616.1 קק״לפחמימות 101.3 גרם 405.4 גרםשומן 29.6 גרם 118.3 גרםנתרן 1317.0 מ״ג 5268.0 מ״גחלבון 51.3 גרם 205.0 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 22.9 גרםשומן רווי 4.4 גרם 17.6 גרםכולסטרול 104.4 מ״ג 417.6 מ״גסידן 91.5 מ״ג 366.1 מ״גברזל 5.5 מ״ג 21.9 מ״גאשלגן 718.4 מ״ג 2873.8 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 23.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
פחמימות101 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 904.0 קק״ל 3616.1 קק״לפחמימות 101.3 גרם 405.4 גרםשומן 29.6 גרם 118.3 גרםנתרן 1317.0 מ״ג 5268.0 מ״גחלבון 51.3 גרם 205.0 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 22.9 גרםשומן רווי 4.4 גרם 17.6 גרםכולסטרול 104.4 מ״ג 417.6 מ״גסידן 91.5 מ״ג 366.1 מ״גברזל 5.5 מ״ג 21.9 מ״גאשלגן 718.4 מ״ג 2873.8 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 23.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 904 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אטריות
-
1 חבילה פסטה ספגטי
-
3 שיני שום
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/4 כוס שמן זית
עוף
-
2 כפות שמן זית
-
8 שוקי עוף ללא עור קטנות
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/2 כוס מים
אופן הכנה
- מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן פחות 2 דקות. מסננים ושמים בקערה גדולה.
- קוצצים דק את השום והפטרוזיליה.
- מוסיפים לאטריות המבושלות את השום, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, מלח, פלפל שחור, שבבי צ’ילי יבש ושמן זית ומערבבים.
- מחממים סיר כבד על אש גבוהה ומשמנים קלות.
- צורבים את שוקי העוף מכל צדיהן עד שהן שחומות אבל לא מוכנות - הן יסיימו את הבישול בתנור. מוציאים לצלחת.
- קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לאורכם. מניחים בסיר כשחציים החתוך כלפי מטה ומטגנים 5 דקות.
- משטחים חצי מכמות האטריות על תפוחי האדמה, מעליהן את שוקי העוף ומעל את המחצית השנייה של האטריות.
- מוסיפים את המים ומבשלים 5 דקות. בינתיים, מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מכסים את הסיר ומעבירים לתנור החם לשעתיים.
- להגשה, הופכים את החמין על צלחת הגשה גדולה.
אופן הכנה
- מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן פחות 2 דקות. מסננים ושמים בקערה גדולה.
- קוצצים דק את השום והפטרוזיליה.
- מוסיפים לאטריות המבושלות את השום, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, מלח, פלפל שחור, שבבי צ’ילי יבש ושמן זית ומערבבים.
- מחממים סיר כבד על אש גבוהה ומשמנים קלות.
- צורבים את שוקי העוף מכל צדיהן עד שהן שחומות אבל לא מוכנות - הן יסיימו את הבישול בתנור. מוציאים לצלחת.
- קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לאורכם. מניחים בסיר כשחציים החתוך כלפי מטה ומטגנים 5 דקות.
- משטחים חצי מכמות האטריות על תפוחי האדמה, מעליהן את שוקי העוף ומעל את המחצית השנייה של האטריות.
- מוסיפים את המים ומבשלים 5 דקות. בינתיים, מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מכסים את הסיר ומעבירים לתנור החם לשעתיים.
- להגשה, הופכים את החמין על צלחת הגשה גדולה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן