חמין מהיר עם שוקי עוף ודבש
חמין בשעה וחצי? כן בבקשה! בימי החורף הגשומים הכי כיף לאכול חמין מהיר עם שוקי עוף שחומות, תפוחי אדמה ובטטות ודבש שנותן מתיקות וצבע נפלאים
חמין בשעה וחצי? כן בבקשה! בימי החורף הגשומים הכי כיף לאכול חמין מהיר עם שוקי עוף שחומות, תפוחי אדמה ובטטות ודבש שנותן מתיקות וצבע נפלאים
- תמר שורצברד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 388.9 קק״ל 3111.2 קק״לפחמימות 30.1 גרם 240.6 גרםשומן 14.6 גרם 116.9 גרםנתרן 846.2 מ״ג 6769.8 מ״גחלבון 31.6 גרם 252.7 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.3 גרםשומן רווי 2.9 גרם 23.2 גרםכולסטרול 99.7 מ״ג 797.6 מ״גסידן 54.7 מ״ג 437.8 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.4 מ״גאשלגן 564.0 מ״ג 4512.3 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 30.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 9 שעות ו-50 דק׳
-
פחמימות30 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 388.9 קק״ל 3111.2 קק״לפחמימות 30.1 גרם 240.6 גרםשומן 14.6 גרם 116.9 גרםנתרן 846.2 מ״ג 6769.8 מ״גחלבון 31.6 גרם 252.7 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.3 גרםשומן רווי 2.9 גרם 23.2 גרםכולסטרול 99.7 מ״ג 797.6 מ״גסידן 54.7 מ״ג 437.8 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.4 מ״גאשלגן 564.0 מ״ג 4512.3 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 30.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 9 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 389 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 שוקי עוף ללא עור גדולות
-
4 ירכי עוף ללא עור גדולות
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
2 בטטות בינוניות
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 ראש שום
-
1/2 כוס אורז מלא
-
1/2 כוס שעועית לבנה יבשה
-
3 כוסות מים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
4 כפות דבש
אופן הכנה
- משרים את השעועית והאורז בשפע מים קרים למשך הלילה. בבוקר למחרת, מסננים מנוזלים ושומרים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר ברזל כבד. מטגנים את העוף משני צידיו ומוציאים לצלחת.
- חותכים לפלחים גסים את הבצל, הבטטות ותפוחי האדמה. את ראש השום חוצים לשניים לרוחב.
- באותו סיר מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הבטטות, תפוחי האדמה, השום, האורז והשעועית המושרים, מים, כל התבלינים והדבש. מחזירים את העוף לסיר.
- מעלים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכסים את הסיר ומעבירים לתנור לשעה וחצי. אפשר להסיר את המכסה בחצי השעה האחרונה ולהשחים מעט את החמין.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- משרים את השעועית והאורז בשפע מים קרים למשך הלילה. בבוקר למחרת, מסננים מנוזלים ושומרים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר ברזל כבד. מטגנים את העוף משני צידיו ומוציאים לצלחת.
- חותכים לפלחים גסים את הבצל, הבטטות ותפוחי האדמה. את ראש השום חוצים לשניים לרוחב.
- באותו סיר מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הבטטות, תפוחי האדמה, השום, האורז והשעועית המושרים, מים, כל התבלינים והדבש. מחזירים את העוף לסיר.
- מעלים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכסים את הסיר ומעבירים לתנור לשעה וחצי. אפשר להסיר את המכסה בחצי השעה האחרונה ולהשחים מעט את החמין.
צילום: שני הלוי
הערות
- אם רוצים לקצר את זמן ההשריה, משתמשים בשעועית לבנה קפואה ומשרים את האורז רק שעה
הערות
- אם רוצים לקצר את זמן ההשריה, משתמשים בשעועית לבנה קפואה ומשרים את האורז רק שעה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
רל
כן