חלקי פנים צלויים עם חומוס, טחינה ועמבה
כמה שזה טעים: משה שגב מכין לכם חלקי פנים צלויים בליווי בצל מטוגן, חומוס, טחינה ועמבה. מנה עשירה וטעימה שלא תרצו לחלוק עם אף אחד
כמה שזה טעים: משה שגב מכין לכם חלקי פנים צלויים בליווי בצל מטוגן, חומוס, טחינה ועמבה. מנה עשירה וטעימה שלא תרצו לחלוק עם אף אחד
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 842.8 קק״ל 1685.6 קק״לפחמימות 32.7 גרם 65.4 גרםשומן 63.0 גרם 125.9 גרםנתרן 1875.7 מ״ג 3751.3 מ״גחלבון 37.7 גרם 75.4 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 11.5 גרםשומן רווי 11.4 גרם 22.9 גרםכולסטרול 222.0 מ״ג 444.0 מ״גסידן 126.1 מ״ג 252.1 מ״גברזל 9.6 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 970.6 מ״ג 1941.1 מ״גאבץ 7.3 מ״ג 14.7 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות33 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 842.8 קק״ל 1685.6 קק״לפחמימות 32.7 גרם 65.4 גרםשומן 63.0 גרם 125.9 גרםנתרן 1875.7 מ״ג 3751.3 מ״גחלבון 37.7 גרם 75.4 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 11.5 גרםשומן רווי 11.4 גרם 22.9 גרםכולסטרול 222.0 מ״ג 444.0 מ״גסידן 126.1 מ״ג 252.1 מ״גברזל 9.6 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 970.6 מ״ג 1941.1 מ״גאבץ 7.3 מ״ג 14.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 843 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצלים
-
3 בצלים בינוניים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
3 כפות שמן זית
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1 עלה דפנה בינוני
-
6 שיני שום
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כורכום
חלקי פנים
-
1/4 כוס שמן זית
-
200 גרם לבבות עוף
-
200 גרם טחולי עוף
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה. קוצצים או כותשים את השום. חותכים את הבצל הסגול לרצועות, ואת הבצלים הלבנים לרבעים.
- שמים את רבעי הבצל הלבן על התבנית, מתיזים את השמן ומפזרים מעל מלח ופלפל. אופים 30-40 דקות עד להשחמה.
- מטגנים את הבצל: מחממים את השמן בסיר רחב ומאדים את הבצל הסגול, פלפל חריף ועלה דפנה עד להזהבה. מוסיפים שום ותבלינים יבשים ומערבבים היטב.
- מכינים את חלקי הפנים: מחממים שמן בסיר או במחבת. מתבלים את חלקי הפנים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהם משחימים. מעבירים לסיר עם הבצל ומערבבים שוב.
- שמים בצלחת הגשה חומוס, טחינה ועמבה. מוסיפים את חלקי הפנים והבצלים האפויים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה. קוצצים או כותשים את השום. חותכים את הבצל הסגול לרצועות, ואת הבצלים הלבנים לרבעים.
- שמים את רבעי הבצל הלבן על התבנית, מתיזים את השמן ומפזרים מעל מלח ופלפל. אופים 30-40 דקות עד להשחמה.
- מטגנים את הבצל: מחממים את השמן בסיר רחב ומאדים את הבצל הסגול, פלפל חריף ועלה דפנה עד להזהבה. מוסיפים שום ותבלינים יבשים ומערבבים היטב.
- מכינים את חלקי הפנים: מחממים שמן בסיר או במחבת. מתבלים את חלקי הפנים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהם משחימים. מעבירים לסיר עם הבצל ומערבבים שוב.
- שמים בצלחת הגשה חומוס, טחינה ועמבה. מוסיפים את חלקי הפנים והבצלים האפויים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן