-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2394.3 קק״ל 4788.6 קק״לפחמימות 375.9 גרם 751.8 גרםשומן 68.0 גרם 136.0 גרםנתרן 2839.1 מ״ג 5678.1 מ״גחלבון 65.2 גרם 130.4 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 27.0 גרםשומן רווי 6.2 גרם 12.4 גרםכולסטרול 380.7 מ״ג 761.4 מ״גסידן 127.1 מ״ג 254.1 מ״גברזל 7.6 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 655.6 מ״ג 1311.2 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 11.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות376 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2394.3 קק״ל 4788.6 קק״לפחמימות 375.9 גרם 751.8 גרםשומן 68.0 גרם 136.0 גרםנתרן 2839.1 מ״ג 5678.1 מ״גחלבון 65.2 גרם 130.4 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 27.0 גרםשומן רווי 6.2 גרם 12.4 גרםכולסטרול 380.7 מ״ג 761.4 מ״גסידן 127.1 מ״ג 254.1 מ״גברזל 7.6 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 655.6 מ״ג 1311.2 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 11.8 מ״גסגור
לתוספת של רושם ונוכחות על השולחן אני מכינה חלת קומתיים – קולעים מהבצק 2 חלות, אחת קטנה (בערך 1/3 או 1/4 מכמות הבצק) ואחת גדולה, ומניחים את החלה הקטנה מעל הגדולה לפני ההתפחה. ואפשר גם להכין חלה מ-5 רצועות (הסבר בהמשך).
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 2394 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
אופן הכנה
- שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
- לחלה חגיגית במיוחד קולעים 5 רצועות באופן הבא: צובטים יחד את חמש הרצועות בקצה העליון. ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5 (לאחר כל שינוי בסדר ממספרים אותן מחדש), ואז: מעבירים את 1 מעל 3, מעבירים את 2 מעל 3, מעבירים את 5 מעל 2 וחו”ח.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
- מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). מצננים על רשת ומגישים.
אופן הכנה
- שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
- לחלה חגיגית במיוחד קולעים 5 רצועות באופן הבא: צובטים יחד את חמש הרצועות בקצה העליון. ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5 (לאחר כל שינוי בסדר ממספרים אותן מחדש), ואז: מעבירים את 1 מעל 3, מעבירים את 2 מעל 3, מעבירים את 5 מעל 2 וחו”ח.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
- מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). מצננים על רשת ומגישים.
הערות
- הבצק מספיק ל-2 חלות גדולות, או חלה ענקית חגיגית אחת.
- אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון ל-1/2 כוס, אם רוצים חלה פחות מתוקה.
- אפשר להחליף את השמן ב-120 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר.
הערות
- הבצק מספיק ל-2 חלות גדולות, או חלה ענקית חגיגית אחת.
- אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון ל-1/2 כוס, אם רוצים חלה פחות מתוקה.
- אפשר להחליף את השמן ב-120 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר.
חוללו לכם טקסט חסר משמעות בעברית המכיל מילים לפי נושא הפרויקט עליו אתם עובדים. 'לורם איפסום' הוא מלל שמשמש כממלא מקום ומיועד לבדיקת הפונט והלייאאוט שלכם והתאמתם למוצר הסופי.
איך מחולל הלורם־איפסומר עובד: רובוט של אאא מושך טקסט מויקיפדיה לפי הנושא שבחרתם, הטקסט עובר טרנספורמציה בעזרת טכנולוגיית חלל עתידנית, ואז מוצג כאן כטקסט־דמה לשימושכם היצירתי. נסו ותהנו.
לחשידלחידגכדשגכשדגכשדג
שדגכשדגכךףלכםןי'כ
שדגכךלשדגףכךלשדגףךכליחשדג