חלה בעציץ – הלחם הכי מגניב שיש
שי-לי ליפא משדרגת את המתכון שלה לערבי שישי ומכינה חלה בעציץ - חלות פרווה אישיות שנאפות בתוך עציצים. דרך חמודה ומקורית להגיש לחם לאורחים
שי-לי ליפא משדרגת את המתכון שלה לערבי שישי ומכינה חלה בעציץ - חלות פרווה אישיות שנאפות בתוך עציצים. דרך חמודה ומקורית להגיש לחם לאורחים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 657.8 קק״ל 2631.3 קק״לפחמימות 93.4 גרם 373.5 גרםשומן 22.8 גרם 91.2 גרםנתרן 819.9 מ״ג 3279.5 מ״גחלבון 18.4 גרם 73.6 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.6 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.5 גרםכולסטרול 126.9 מ״ג 507.6 מ״גסידן 84.4 מ״ג 337.5 מ״גברזל 3.0 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 232.4 מ״ג 929.6 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות93 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 657.8 קק״ל 2631.3 קק״לפחמימות 93.4 גרם 373.5 גרםשומן 22.8 גרם 91.2 גרםנתרן 819.9 מ״ג 3279.5 מ״גחלבון 18.4 גרם 73.6 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.6 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.5 גרםכולסטרול 126.9 מ״ג 507.6 מ״גסידן 84.4 מ״ג 337.5 מ״גברזל 3.0 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 232.4 מ״ג 929.6 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 658 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2שקית או 25 גרם שמרים טריים
-
1כוס או 240 מ"ל מים פושרים
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
1 ביצה L
-
1/4כוס או 60 מ"ל שמן זית
-
1 כפית מלח דק
ציפוי
אופן הכנה
- ממיסים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים והסוכר במים החמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים במשקל 200 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
- מרפדים כל עציץ בנייר אפייה. מניחים כל כדור בצק בתוך עציץ, מכסים במגבת נקייה לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. טורפים את הביצה.
- מברישים את כיפות הבצק בביצה ומפזרים את השומשום או הפרג. אופים 25-20 דקות עד שהחלות זהובות.
אופן הכנה
- ממיסים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים והסוכר במים החמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים במשקל 200 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
- מרפדים כל עציץ בנייר אפייה. מניחים כל כדור בצק בתוך עציץ, מכסים במגבת נקייה לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. טורפים את הביצה.
- מברישים את כיפות הבצק בביצה ומפזרים את השומשום או הפרג. אופים 25-20 דקות עד שהחלות זהובות.
הערות
- המצרכים מספיקים ל-4 עציצים בנפח 400 מ"ל כל אחד
הערות
- המצרכים מספיקים ל-4 עציצים בנפח 400 מ"ל כל אחד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן