חזה עוף צלוי בצ’ימיצ’ורי עם ירקות קלויים
נמאס לכם מאותם מתכונים שגרתיים לחזה עוף? קבלו מתכון לחזה עוף ברוטב צ'ימיצ'ורי שמקפיץ אותו לטעמים חדשים, עם ירקות קלויים בצד, לארוחה טעימה ובריאה
נמאס לכם מאותם מתכונים שגרתיים לחזה עוף? קבלו מתכון לחזה עוף ברוטב צ'ימיצ'ורי שמקפיץ אותו לטעמים חדשים, עם ירקות קלויים בצד, לארוחה טעימה ובריאה
- אילן פנחס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 480.9 קק״ל 2885.7 קק״לפחמימות 13.5 גרם 80.7 גרםשומן 23.7 גרם 142.0 גרםנתרן 1513.4 מ״ג 9080.7 מ״גחלבון 50.6 גרם 303.9 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.4 גרםשומן רווי 3.9 גרם 23.6 גרםכולסטרול 126.7 מ״ג 760.0 מ״גסידן 78.0 מ״ג 467.9 מ״גברזל 3.2 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 706.6 מ״ג 4239.7 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.6 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות14 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 480.9 קק״ל 2885.7 קק״לפחמימות 13.5 גרם 80.7 גרםשומן 23.7 גרם 142.0 גרםנתרן 1513.4 מ״ג 9080.7 מ״גחלבון 50.6 גרם 303.9 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.4 גרםשומן רווי 3.9 גרם 23.6 גרםכולסטרול 126.7 מ״ג 760.0 מ״גסידן 78.0 מ״ג 467.9 מ״גברזל 3.2 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 706.6 מ״ג 4239.7 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 481 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
1 ק"ג חזה עוף שלם
-
3 כפות שמן זית
צ'ימיצ'ורי
אופן הכנה
- מכינים את המשרה: טוחנים בבלנדר מוט את כל מרכיבי המשרה עד לקבלת משחה חלקה. אפשר להשתמש מיד או לשמור במקרר עד השימוש.
- פורסים את חזות העוף לרוחבם לשני חלקים דקים יותר. מניחים בקערה ומערבבים עם המשרה. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה לפחות ועד 24 שעות.
- מכינים את הירקות בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חותכים את הבטטות לשמיניות ואת הבצלים והקישואים לרבעים. מניחים על תבנית תנור שעליה נייר אפייה.
- מזלפים את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל. אופים בתנור כ-40-50 דקות, עד שהירקות רכים ומעט צרובים.
- מכינים את הצ’ימיצ’ורי: קוצצים את הפטרוזיליה, הבזיליקום, הבצל והשום דק. את הפלפלים קוצצים לקוביות הכי קטנות שאפשר. מניחים הכל בקערה. מוסיפים את השמן, החומץ, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
- מכינים את העוף: מוציאים את העוף מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה.
- מחממים פלטת צלייה או מחבת פסים וכשהיא חמה מאוד צורבים עליה את חזות העוף כ-3 דקות מכל צד, עד שהעוף מוכן.
- מגישים: מניחים על צלחת את הירקות הצלויים, מניחים מעל את חזות העוף ומפזרים צ’ימיצ’ורי מעל.
אופן הכנה
- מכינים את המשרה: טוחנים בבלנדר מוט את כל מרכיבי המשרה עד לקבלת משחה חלקה. אפשר להשתמש מיד או לשמור במקרר עד השימוש.
- פורסים את חזות העוף לרוחבם לשני חלקים דקים יותר. מניחים בקערה ומערבבים עם המשרה. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה לפחות ועד 24 שעות.
- מכינים את הירקות בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חותכים את הבטטות לשמיניות ואת הבצלים והקישואים לרבעים. מניחים על תבנית תנור שעליה נייר אפייה.
- מזלפים את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל. אופים בתנור כ-40-50 דקות, עד שהירקות רכים ומעט צרובים.
- מכינים את הצ’ימיצ’ורי: קוצצים את הפטרוזיליה, הבזיליקום, הבצל והשום דק. את הפלפלים קוצצים לקוביות הכי קטנות שאפשר. מניחים הכל בקערה. מוסיפים את השמן, החומץ, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
- מכינים את העוף: מוציאים את העוף מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה.
- מחממים פלטת צלייה או מחבת פסים וכשהיא חמה מאוד צורבים עליה את חזות העוף כ-3 דקות מכל צד, עד שהעוף מוכן.
- מגישים: מניחים על צלחת את הירקות הצלויים, מניחים מעל את חזות העוף ומפזרים צ’ימיצ’ורי מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן