חזה עוף עם פטריות של ישראל אהרוני
ישראל אהרוני מכין מנה נהדרת ועשירה בטעמים - חזה עוף עם פטריות ברוטב יין לבן. מגישים עם תוספת פירה ונהנים ממנה משביעה וטעימה
ישראל אהרוני מכין מנה נהדרת ועשירה בטעמים - חזה עוף עם פטריות ברוטב יין לבן. מגישים עם תוספת פירה ונהנים ממנה משביעה וטעימה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 425.8 קק״ל 2554.7 קק״לפחמימות 7.4 גרם 44.3 גרםשומן 14.8 גרם 88.7 גרםנתרן 1554.8 מ״ג 9329.0 מ״גחלבון 60.1 גרם 360.5 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.6 גרםשומן רווי 3.2 גרם 19.4 גרםכולסטרול 152.0 מ״ג 912.0 מ״גסידן 53.3 מ״ג 319.7 מ״גברזל 2.9 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 713.0 מ״ג 4278.1 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 15.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות7 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 425.8 קק״ל 2554.7 קק״לפחמימות 7.4 גרם 44.3 גרםשומן 14.8 גרם 88.7 גרםנתרן 1554.8 מ״ג 9329.0 מ״גחלבון 60.1 גרם 360.5 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.6 גרםשומן רווי 3.2 גרם 19.4 גרםכולסטרול 152.0 מ״ג 912.0 מ״גסידן 53.3 מ״ג 319.7 מ״גברזל 2.9 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 713.0 מ״ג 4278.1 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 15.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 426 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
4 חזה עוף שלם בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
4 כפות תימין טרי
רוטב פטריות
-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
1 כף מרווה
-
2 פטריות מלך היער גדולים
-
4 פטריות שיטאקה מיובשות גדולים
-
1 חבילה פטריות שימג’י
-
2 פטריות פורטובלו גדולים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
4 כפות פטרוזיליה
אופן הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות בינוניות. קוצצים את עשבי התיבול. חותכים את הפטריות לפרוסות.
- מכינים את העוף: מורחים את החתיכות בשמן הזית, ממליחים ומפלפלים, ומצפים בתערובת עשבי התיבול. צורבים על מחבת חמה כ-3 דקות מכל צד.
- מחממים את השמן במחבת אחרת ומוסיפים את המרווה והשום. מערבבים ומוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומטגנים כ-3 דקות.
- מוזגים את היין, מערבבים, מבשלים כ-3 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים שוב.
- מניחים את חזה העוף על הפטריות ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות בינוניות. קוצצים את עשבי התיבול. חותכים את הפטריות לפרוסות.
- מכינים את העוף: מורחים את החתיכות בשמן הזית, ממליחים ומפלפלים, ומצפים בתערובת עשבי התיבול. צורבים על מחבת חמה כ-3 דקות מכל צד.
- מחממים את השמן במחבת אחרת ומוסיפים את המרווה והשום. מערבבים ומוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומטגנים כ-3 דקות.
- מוזגים את היין, מערבבים, מבשלים כ-3 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים שוב.
- מניחים את חזה העוף על הפטריות ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן