חזה עוף בתיבול מיוחד עם גזרים צבעוניים וירקות שורש
מחפשים מתכון חדש ומעניין לחזה עוף? משה שגב מכין מנה קלילה, פשוטה, צבעונית וטעימה של חזה עוף בתיבול מיוחד לצד גזרים צבעוניים וירקות שורש
מחפשים מתכון חדש ומעניין לחזה עוף? משה שגב מכין מנה קלילה, פשוטה, צבעונית וטעימה של חזה עוף בתיבול מיוחד לצד גזרים צבעוניים וירקות שורש
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 734.5 קק״ל 1469.0 קק״לפחמימות 15.3 גרם 30.6 גרםשומן 54.8 גרם 109.7 גרםנתרן 1978.9 מ״ג 3957.7 מ״גחלבון 40.5 גרם 81.1 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 18.8 גרםשומן רווי 8.7 גרם 17.3 גרםכולסטרול 95.0 מ״ג 190.0 מ״גסידן 193.6 מ״ג 387.2 מ״גברזל 4.0 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 1583.4 מ״ג 3166.7 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות15 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 734.5 קק״ל 1469.0 קק״לפחמימות 15.3 גרם 30.6 גרםשומן 54.8 גרם 109.7 גרםנתרן 1978.9 מ״ג 3957.7 מ״גחלבון 40.5 גרם 81.1 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 18.8 גרםשומן רווי 8.7 גרם 17.3 גרםכולסטרול 95.0 מ״ג 190.0 מ״גסידן 193.6 מ״ג 387.2 מ״גברזל 4.0 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 1583.4 מ״ג 3166.7 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 4.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 735 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות
-
10 גזרים צבעוניים בינוניים
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 שומרים בינוניים
-
6 כפות שמן זית
-
3 גבעולי רוזמרין
-
1 כפית מלח גס
חזה עוף
-
250 גרם חזה עוף שלם
-
4 כפות שמן זית
-
2 עלי מרווה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית זרעי קימל
-
3 שיני שום
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. חותכים את השומר ותפוחי האדמה לרבעים. מבשלים את הגזרים, תפוחי האדמה והשומר עד שהם מתרככים.
- מכינים את הירקות: שמים את הגזרים, תפוחי האדמה והשומר בקערה, יוצקים מעל שמן זית. מוסיפים את הרוזמרין והמלח ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ואופים עד להשחמה יפה.
- מכינים את חזה העוף: שמים בקערת בלנדר את השמן זית, מרווה, פפריקה, קימל ושום וטוחנים למשחה במרקם אחיד. מצפים היטב את חזה העוף בתערובת. מחממים את מחבת הגריל וצולים את העוף עד להזהבה.
- מגישים את העוף עם הירקות והעלים הירוקים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. חותכים את השומר ותפוחי האדמה לרבעים. מבשלים את הגזרים, תפוחי האדמה והשומר עד שהם מתרככים.
- מכינים את הירקות: שמים את הגזרים, תפוחי האדמה והשומר בקערה, יוצקים מעל שמן זית. מוסיפים את הרוזמרין והמלח ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ואופים עד להשחמה יפה.
- מכינים את חזה העוף: שמים בקערת בלנדר את השמן זית, מרווה, פפריקה, קימל ושום וטוחנים למשחה במרקם אחיד. מצפים היטב את חזה העוף בתערובת. מחממים את מחבת הגריל וצולים את העוף עד להזהבה.
- מגישים את העוף עם הירקות והעלים הירוקים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן