חזה עוף ברוטב קארי צהוב, קרם קוקוס וירקות
בת חן דיאמנט, אלופת המטבח האסייתי (ולא רק) מכינה לכם ארוחת צהריים ב-20 דקות - חזה עוף ברוטב קארי צהוב עם קרם קוקוס קטיפתי וירקות קראנצ'יים
בת חן דיאמנט, אלופת המטבח האסייתי (ולא רק) מכינה לכם ארוחת צהריים ב-20 דקות - חזה עוף ברוטב קארי צהוב עם קרם קוקוס קטיפתי וירקות קראנצ'יים
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 465.5 קק״ל 2793.2 קק״לפחמימות 11.2 גרם 66.9 גרםשומן 25.5 גרם 152.7 גרםנתרן 1288.3 מ״ג 7729.6 מ״גחלבון 47.3 גרם 284.0 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.2 גרםשומן רווי 16.1 גרם 96.4 גרםכולסטרול 114.0 מ״ג 684.0 מ״גסידן 42.6 מ״ג 255.3 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 487.7 מ״ג 2926.3 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 11.9 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות11 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 465.5 קק״ל 2793.2 קק״לפחמימות 11.2 גרם 66.9 גרםשומן 25.5 גרם 152.7 גרםנתרן 1288.3 מ״ג 7729.6 מ״גחלבון 47.3 גרם 284.0 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.2 גרםשומן רווי 16.1 גרם 96.4 גרםכולסטרול 114.0 מ״ג 684.0 מ״גסידן 42.6 מ״ג 255.3 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 487.7 מ״ג 2926.3 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 11.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 466 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
חזה עוף
-
3 חזה עוף שלם בינוניים
-
1 כף שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל לבן טחון
רוטב
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כף ממרח קארי צהוב
-
2 שיני שום
-
4 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1קופסת שימורים או 400 מ"ל קרם קוקוס
-
1 כוס מים
-
1 כף רוטב סויה
-
1 כף רוטב דגים
ירקות
-
1 ראש ברוקולי
-
1 חופן שעועית ירוקה טרייה
הגשה
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
אופן הכנה
- מתבלים את חזות העוף משני הצדדים בשמן זית, מלח ופלפל לבן.
- מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את חזות העוף עד להשחמה טובה משני הצדדים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לצרוב כשבע דקות עד שהעוף מוכן, מוציאים את העוף לצלוחית.
- קוצצים דק את השום והג’ינג’ר. מפרקים את הברוקולי לתפרחות קטנות.
- מחממים שוב את המחבת שבה צלינו את העוף ומוסיפים שמן, מחית קארי, שום וג’ינג’ר ומטגנים כ-2-3 דקות עד שהטעמים נפתחים ומתחילים להריח את הקארי (השום והג’ינג’ר לא נחרכים).
- מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים כדקה עד אשר נוצרות בועות קטנות, מוסיפים מים, סויה, רוטב דגים וסוכר ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים את חזות העוף הצרובים, ברוקולי ושעועית (טריים, זו לא טעות) ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מעטרים בטבעות צ’ילי חריף (אם רוצים) ומגישים עם קערת אורז לבן וחם ליד.
הפקה מסחרית עבור חברת מזרח מערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט
אופן הכנה
- מתבלים את חזות העוף משני הצדדים בשמן זית, מלח ופלפל לבן.
- מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את חזות העוף עד להשחמה טובה משני הצדדים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לצרוב כשבע דקות עד שהעוף מוכן, מוציאים את העוף לצלוחית.
- קוצצים דק את השום והג’ינג’ר. מפרקים את הברוקולי לתפרחות קטנות.
- מחממים שוב את המחבת שבה צלינו את העוף ומוסיפים שמן, מחית קארי, שום וג’ינג’ר ומטגנים כ-2-3 דקות עד שהטעמים נפתחים ומתחילים להריח את הקארי (השום והג’ינג’ר לא נחרכים).
- מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים כדקה עד אשר נוצרות בועות קטנות, מוסיפים מים, סויה, רוטב דגים וסוכר ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים את חזות העוף הצרובים, ברוקולי ושעועית (טריים, זו לא טעות) ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מעטרים בטבעות צ’ילי חריף (אם רוצים) ומגישים עם קערת אורז לבן וחם ליד.
הפקה מסחרית עבור חברת מזרח מערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן