חזה עוף ברוטב גזר עם תבשיל כרוב לימוני

מחפשים מתכון לארוחת צהריים בריאה וקלה להכנה? איילת לטוביץ מכינה חזה עוף ברוטב גזר עם תבשיל כרוב לימוני שמתאים בדיוק לאמצע השבוע
מחפשים מתכון לארוחת צהריים בריאה וקלה להכנה? איילת לטוביץ מכינה חזה עוף ברוטב גזר עם תבשיל כרוב לימוני שמתאים בדיוק לאמצע השבוע
  • איילת לטוביץ
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • פחמימות
    25 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 565.2 קק״ל 2260.7 קק״ל
    פחמימות 24.6 גרם 98.4 גרם
    שומן 25.1 גרם 100.3 גרם
    נתרן 1931.7 מ״ג 7726.7 מ״ג
    חלבון 50.6 גרם 202.3 גרם
    סיבים תזונתיים 13.6 גרם 54.3 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 17.2 גרם
    כולסטרול 114.0 מ״ג 456.0 מ״ג
    סידן 242.1 מ״ג 968.5 מ״ג
    ברזל 4.3 מ״ג 17.3 מ״ג
    אשלגן 1427.8 מ״ג 5711.1 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • פחמימות
    25 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 565.2 קק״ל 2260.7 קק״ל
    פחמימות 24.6 גרם 98.4 גרם
    שומן 25.1 גרם 100.3 גרם
    נתרן 1931.7 מ״ג 7726.7 מ״ג
    חלבון 50.6 גרם 202.3 גרם
    סיבים תזונתיים 13.6 גרם 54.3 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 17.2 גרם
    כולסטרול 114.0 מ״ג 456.0 מ״ג
    סידן 242.1 מ״ג 968.5 מ״ג
    ברזל 4.3 מ״ג 17.3 מ״ג
    אשלגן 1427.8 מ״ג 5711.1 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
איילת לטוביץ
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב גזר

חזה עוף

תבשיל כרוב

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: קולפים את הגזרים וחותכים לחתיכות גדולות.
  2. שמים בסיר את הגזר ומיץ הגזר (או המים), מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על אש קטנה במשך כ-35 דקות, עד שהגזר מתרכך לגמרי. מצננים מעט.
  3. מוסיפים את יתר מצרכי הרוטב וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לרוטב חלק ואחיד.
  4. מכינים את חזה העוף: מחממים תנור ל-220 מעלות.
  5. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים, מתיזים תרסיס שמן זית, חורצים שלושה חריצים אלכסוניים בחלקו העבה של כל נתח.
  6. מניחים את חזה העוף בתבנית צלייה משומנת במרחק זה מזה ויוצקים מעל מהרוטב, כך שיכסה את כל פני השטח של החזה. אופים בתנור 12 דקות (אם החזות גדולים ועבים - 14 דקות).
  7. מכינים את תבשיל הכרוב: פורסים את ראש הכרוב לפרוסות גדולות בעובי 1 ס”מ.
  8. מחממים סיר כבד ורחב על להבה גבוהה, מוסיפים את שמן הזית ואת פרוסות הכרוב ומתאפקים שלא לבחוש.
  9. אחרי דקה בה הכרוב נצרב, אפשר לבחוש ושוב להמתין. כשצבע הכרוב הופך לירוק עמוק קצת יותר, מתבלים בנדיבות, מוסיפים את מיץ הלימון ושן השום הפרוסה. קוצצים דק את התרד ומוסיפים לסיר. מערבבים קצת ומסירים מהאש.
  10. מגישים את חזה העוף על מצע תבשיל הכרוב ויוצקים מעט מהרוטב.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חזה עוף ברוטב גזר עם תבשיל כרוב לימוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות