-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 502.4 קק״ל 1004.8 קק״לפחמימות 159.1 גרם 318.1 גרםשומן 136.0 גרם 272.1 גרםנתרן 1675.3 מ״ג 3350.6 מ״גחלבון 123.7 גרם 247.4 גרםסיבים תזונתיים 122.5 גרם 245.0 גרםשומן רווי 123.1 גרם 246.2 גרםכולסטרול 121.0 מ״ג 242.0 מ״גסידן 150.8 מ״ג 301.7 מ״גברזל 121.4 מ״ג 242.8 מ״גאשלגן 285.0 מ״ג 570.0 מ״גאבץ 121.0 מ״ג 242.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
פחמימות159 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 502.4 קק״ל 1004.8 קק״לפחמימות 159.1 גרם 318.1 גרםשומן 136.0 גרם 272.1 גרםנתרן 1675.3 מ״ג 3350.6 מ״גחלבון 123.7 גרם 247.4 גרםסיבים תזונתיים 122.5 גרם 245.0 גרםשומן רווי 123.1 גרם 246.2 גרםכולסטרול 121.0 מ״ג 242.0 מ״גסידן 150.8 מ״ג 301.7 מ״גברזל 121.4 מ״ג 242.8 מ״גאשלגן 285.0 מ״ג 570.0 מ״גאבץ 121.0 מ״ג 242.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 502 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס שעועית
אופן הכנה
- חוצים את הבצל. חותכים גס את הבצל שמיועד להגשה. קוצצים גס את הפטרוזיליה.
- מכסים את השעועית בסיר בשפע מים ללא מלח, מוסיפים את הבצל, עלה הדפנה והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-75 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד. מצננים כ-15 דקות.
- בעזרת כף מחוררת מעבירים את השעועית החמימה למעבד המזון (שומרים את מי הבישול). מוסיפים 1/4 כוס מי הבישול, שמן הזית, מיץ הלימון, השום והמלח, ומרסקים למרקם כמעט חלק. אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת ממי הבישול. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מורחים את חומוס השעועית על צלחת, מניחים במרכז את הבצל, יוצקים את שמן הזית, מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים.
אופן הכנה
- חוצים את הבצל. חותכים גס את הבצל שמיועד להגשה. קוצצים גס את הפטרוזיליה.
- מכסים את השעועית בסיר בשפע מים ללא מלח, מוסיפים את הבצל, עלה הדפנה והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-75 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד. מצננים כ-15 דקות.
- בעזרת כף מחוררת מעבירים את השעועית החמימה למעבד המזון (שומרים את מי הבישול). מוסיפים 1/4 כוס מי הבישול, שמן הזית, מיץ הלימון, השום והמלח, ומרסקים למרקם כמעט חלק. אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת ממי הבישול. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מורחים את חומוס השעועית על צלחת, מניחים במרכז את הבצל, יוצקים את שמן הזית, מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן