-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 385.3 קק״ל 3082.2 קק״לפחמימות 31.1 גרם 249.2 גרםשומן 23.9 גרם 191.6 גרםנתרן 149.4 מ״ג 1195.4 מ״גחלבון 10.6 גרם 84.6 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 21.1 גרםשומן רווי 13.6 גרם 108.8 גרםכולסטרול 215.9 מ״ג 1727.3 מ״גסידן 129.6 מ״ג 1037.1 מ״גברזל 3.0 מ״ג 24.1 מ״גאשלגן 1414.4 מ״ג 11314.8 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 22.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
פחמימות31 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 385.3 קק״ל 3082.2 קק״לפחמימות 31.1 גרם 249.2 גרםשומן 23.9 גרם 191.6 גרםנתרן 149.4 מ״ג 1195.4 מ״גחלבון 10.6 גרם 84.6 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 21.1 גרםשומן רווי 13.6 גרם 108.8 גרםכולסטרול 215.9 מ״ג 1727.3 מ״גסידן 129.6 מ״ג 1037.1 מ״גברזל 3.0 מ״ג 24.1 מ״גאשלגן 1414.4 מ״ג 11314.8 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 22.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 385 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורט שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
6 ביצים L
קרם וניל
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2גביעי או 400 מ"ל שמנת חמוצה 15%
ציפוי שוקולד
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם שוקולד חלב
-
1 כפית קפה נמס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- מכינים את הטורט: שמים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה וממיסים במיקרוגל. מצננים מעט.
- במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי מאוד. מקפלים פנימה ידנית את תערובת השוקולד הפושרת.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים 30-25 דקות בלבד, עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת - היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור, וזה בסדר.
- מכינים את קרם הווניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר, האינסטנט פודינג ושמנת החמוצה, עד לקבלת קרם אוורירי ועדיין קצת רך.
- משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים לקירור והתייצבות, ל-4 שעות במקרר, או לשעה במקפיא.
- מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בקערה את השמנת המתוקה, שוקולד החלב והנס קפה וממיסים במיקרוגל. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
- מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם. מקפיאים 5 דקות להתייצבות הציפוי, או שומרים במקרר עד ההגשה.
- מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית כדי לשחרור אותה. פורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- מכינים את הטורט: שמים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה וממיסים במיקרוגל. מצננים מעט.
- במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי מאוד. מקפלים פנימה ידנית את תערובת השוקולד הפושרת.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים 30-25 דקות בלבד, עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת - היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור, וזה בסדר.
- מכינים את קרם הווניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר, האינסטנט פודינג ושמנת החמוצה, עד לקבלת קרם אוורירי ועדיין קצת רך.
- משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים לקירור והתייצבות, ל-4 שעות במקרר, או לשעה במקפיא.
- מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בקערה את השמנת המתוקה, שוקולד החלב והנס קפה וממיסים במיקרוגל. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
- מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם. מקפיאים 5 דקות להתייצבות הציפוי, או שומרים במקרר עד ההגשה.
- מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית כדי לשחרור אותה. פורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.
הערות
- הביצים אמורות להיות בטמפרטורת החדר
- חשוב להיזהר מאפיית יתר, אחרת העוגה לא תהיה עסיסית
- מומלץ לפרוס את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך)
הערות
- הביצים אמורות להיות בטמפרטורת החדר
- חשוב להיזהר מאפיית יתר, אחרת העוגה לא תהיה עסיסית
- מומלץ לפרוס את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
שלום, האם אפשר להמיר את הקצפות לפרווה? אם כן, האם זה באותו יחס? תודה
בהחלט אפשר להמיר, היחס נשאר אותו הדבר.