-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 165.5 קק״ל 4136.5 קק״לפחמימות 20.8 גרם 520.6 גרםשומן 7.0 גרם 174.6 גרםנתרן 2.7 מ״ג 66.7 מ״גחלבון 1.6 גרם 41.1 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 34.3 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.2 מ״ג 254.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 101.0 מ״ג 2525.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 35 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות21 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 165.5 קק״ל 4136.5 קק״לפחמימות 20.8 גרם 520.6 גרםשומן 7.0 גרם 174.6 גרםנתרן 2.7 מ״ג 66.7 מ״גחלבון 1.6 גרם 41.1 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 34.3 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.2 מ״ג 254.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 101.0 מ״ג 2525.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 166 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
1 קופסה ממרח תמרים
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 קורט ציפורן טחון
-
1/2 כוס אגוזי מלך
-
3 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את החמאה לקוביות וקוצצים את האגוזים.
- מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים ומי הוורדים ומעבדים קצרות רק עד לקבלת בצק קטיפתי, רך ולא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד 1 כף קמח. אם הוא יבש ומתפורר, מוסיפים 1 כף מים.
- מכינים את המלית: מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת מלית אחידה וחלקה.
- מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל עגבניית שרי. מועכים כל כדור בצק ל”פיתה” ומניחים במרכז 1/2 כפית המלית. אוספים את הבצק מעל המלית ומגלגלים לכדור ממולא.
- צובטים את שולי הכדור בפינצטת מעמול סביב סביב וגם מלמעלה (ראו בהערות את ההנחיות להכנת פינצטה ביתית).
- מניחים באופן מרווח על התבנית ואופים כ-10 דקות עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב, אבל עדיין בהירות.
- מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר (עד חודש).
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את החמאה לקוביות וקוצצים את האגוזים.
- מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים ומי הוורדים ומעבדים קצרות רק עד לקבלת בצק קטיפתי, רך ולא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד 1 כף קמח. אם הוא יבש ומתפורר, מוסיפים 1 כף מים.
- מכינים את המלית: מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת מלית אחידה וחלקה.
- מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל עגבניית שרי. מועכים כל כדור בצק ל”פיתה” ומניחים במרכז 1/2 כפית המלית. אוספים את הבצק מעל המלית ומגלגלים לכדור ממולא.
- צובטים את שולי הכדור בפינצטת מעמול סביב סביב וגם מלמעלה (ראו בהערות את ההנחיות להכנת פינצטה ביתית).
- מניחים באופן מרווח על התבנית ואופים כ-10 דקות עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב, אבל עדיין בהירות.
- מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר (עד חודש).
הערות
- אם לא אוהבים את הציפורן, אפשר להשמיט מהמתכון
- ליצירת פינצטה ביתית קחו תבנית אלומיניום חד פעמית וגזרו ממנה רצועה ארוכה בגודל 10X5 ס”מ. קפלו ל-2 לרוחב, גזרו את השוליים בזיג-זג לקבלת "שיניים" מחודדות וקפלו לחצי
- בהנחת המלית אפשר להיעזר בשתי כפיות או בשקית זילוף שחותכים לה את השפיץ
- במקרה שכדורי הבצק מתרככים ונדבקים לפינצטה, מכניסים אותם למקפיא ל-10 דקות, להתייצבות, לפני שממשיכים
הערות
- אם לא אוהבים את הציפורן, אפשר להשמיט מהמתכון
- ליצירת פינצטה ביתית קחו תבנית אלומיניום חד פעמית וגזרו ממנה רצועה ארוכה בגודל 10X5 ס”מ. קפלו ל-2 לרוחב, גזרו את השוליים בזיג-זג לקבלת "שיניים" מחודדות וקפלו לחצי
- בהנחת המלית אפשר להיעזר בשתי כפיות או בשקית זילוף שחותכים לה את השפיץ
- במקרה שכדורי הבצק מתרככים ונדבקים לפינצטה, מכניסים אותם למקפיא ל-10 דקות, להתייצבות, לפני שממשיכים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן