
הבקלאווה של רון יוחננוב – בקלאווה עם תפוחים ודבש
רון יוחננוב מכין קינוח מקורי שמתאים בול לחגי תשרי! בקלאווה מעלי פילו פריכים, במילוי תפוחי עץ, קינמון ואגוזי מלך, מזוגגת בסירופ מתוק עם דבש וגרידת לימון
רון יוחננוב מכין קינוח מקורי שמתאים בול לחגי תשרי! בקלאווה מעלי פילו פריכים, במילוי תפוחי עץ, קינמון ואגוזי מלך, מזוגגת בסירופ מתוק עם דבש וגרידת לימון
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1023.8 קק״ל 2047.7 קק״לפחמימות 128.6 גרם 257.3 גרםשומן 56.2 גרם 112.4 גרםנתרן 24.0 מ״ג 48.1 מ״גחלבון 7.3 גרם 14.6 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 19.1 גרםשומן רווי 26.9 גרם 53.8 גרםכולסטרול 107.5 מ״ג 215.0 מ״גסידן 75.5 מ״ג 151.1 מ״גברזל 1.8 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 522.1 מ״ג 1044.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15 -
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳ -
פחמימות129 גרם -
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1023.8 קק״ל 2047.7 קק״לפחמימות 128.6 גרם 257.3 גרםשומן 56.2 גרם 112.4 גרםנתרן 24.0 מ״ג 48.1 מ״גחלבון 7.3 גרם 14.6 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 19.1 גרםשומן רווי 26.9 גרם 53.8 גרםכולסטרול 107.5 מ״ג 215.0 מ״גסידן 75.5 מ״ג 151.1 מ״גברזל 1.8 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 522.1 מ״ג 1044.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 2.1 מ״גסגור

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 1024 | כמות מנות 2 |
|---|
מצרכים
מצרכים
בקלאווה
-
1 חבילה בצק פילו קפואמופשר
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות קטנות
-
1 כף קינמון טחון
-
100 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
-
100 גרם חמאהאו בלובנד לגרסת פרווה
-
100 גרם אגוזי מלך
-
50 גרם קמח לבןאו קורנפלור
סירופ
-
50 מ"ל דבש
-
1/2 כוס מים
-
1 כף גרידת לימוןמלימון שלם + פרוסת לימון
-
3 גרגיר הל שלםלא חובה
-
1 כוכב אניס בינונילא חובה
-
1 מקל קינמון בינונילא חובה

אופן הכנה
- בקערה, מערבבים את קוביות התפוחים עם הקמח, הסוכר והאגוזים עד לקבלת תערובת אחידה.

מערבבים בקערה את התפוחים, הקינמון, הקמח, הסוכר והאגוזים. צילום: טל סיון-ציפורין - במקביל ממיסים את החמאה, במיקרו או בסיר על אש קטנה.
- פותחים את דפי הפילו על משטח העבודה, מברישים כל עלה בעדינות בחמאה, מניחים מעליו עוד עלה, ועוד עלה - סה”כ 3 עלים.

פותחים את דפי הפילו. צילום: טל סיון-ציפורין - מפזרים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה.

מניחים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה. צילום: טל סיון-ציפורין - מניחים בתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר הדפים עד שמתקבלת תבנית שלמה של רולדות דקות וארוכות.
- מחממים תנור לחום של 180מעלות ומברישים שוב בחמאה כל רולדה.
- חותכים את הרולדות (לפני האפייה) בתוך התבנית לריבועים בגודל רצוי, מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד הזהבה, מוציאים ומצננים.

בקלאווה תפוחים עם סירופ דבש. צילום: טל סיון-ציפורין - מכינים את הסירופ בסמוך להגשה: בתוך קלחת קטנה שמים את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה.
- מזגגים את המאפים הצוננים בסירופ החם בסמוך להגשה (כדי לשמור על הקריספיות של המאפה).

סירופ דבש ותבילינים. צילום: טל סיון-ציפורין - מקשטים באגוזים ומגישים.

בקלאווה תפוחים עם סירופ דבש. צילום: טל סיון-ציפורין
אופן הכנה
- בקערה, מערבבים את קוביות התפוחים עם הקמח, הסוכר והאגוזים עד לקבלת תערובת אחידה.
- במקביל ממיסים את החמאה, במיקרו או בסיר על אש קטנה.
- פותחים את דפי הפילו על משטח העבודה, מברישים כל עלה בעדינות בחמאה, מניחים מעליו עוד עלה, ועוד עלה - סה”כ 3 עלים.
- מפזרים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה.
- מניחים בתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר הדפים עד שמתקבלת תבנית שלמה של רולדות דקות וארוכות.
- מחממים תנור לחום של 180מעלות ומברישים שוב בחמאה כל רולדה.
- חותכים את הרולדות (לפני האפייה) בתוך התבנית לריבועים בגודל רצוי, מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד הזהבה, מוציאים ומצננים.
- מכינים את הסירופ בסמוך להגשה: בתוך קלחת קטנה שמים את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה.
- מזגגים את המאפים הצוננים בסירופ החם בסמוך להגשה (כדי לשמור על הקריספיות של המאפה).
- מקשטים באגוזים ומגישים.
עוד מתכונים של בקלוואה?
הכנתם את המתכון?
כן

