הבקלאווה של דניאל – בקלאווה עם תפוחים ודבש (דמו פודי)

רון יוחננוב מכין קינוח מקורי שמתאים בול לחגי תשרי! בקלאווה מעלי פילו פריכים, במילוי תפוחי עץ, קינמון ואגוזי מלך, מזוגגת בסירופ מתוק עם דבש וגרידת לימון
רון יוחננוב מכין קינוח מקורי שמתאים בול לחגי תשרי! בקלאווה מעלי פילו פריכים, במילוי תפוחי עץ, קינמון ואגוזי מלך, מזוגגת בסירופ מתוק עם דבש וגרידת לימון
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • פחמימות
    26 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 204.8 קק״ל 2047.7 קק״ל
    פחמימות 25.7 גרם 257.3 גרם
    שומן 11.2 גרם 112.4 גרם
    נתרן 4.8 מ״ג 48.1 מ״ג
    חלבון 1.5 גרם 14.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 19.1 גרם
    שומן רווי 5.4 גרם 53.8 גרם
    כולסטרול 21.5 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 15.1 מ״ג 151.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.6 מ״ג
    אשלגן 104.4 מ״ג 1044.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • פחמימות
    26 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 204.8 קק״ל 2047.7 קק״ל
    פחמימות 25.7 גרם 257.3 גרם
    שומן 11.2 גרם 112.4 גרם
    נתרן 4.8 מ״ג 48.1 מ״ג
    חלבון 1.5 גרם 14.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 19.1 גרם
    שומן רווי 5.4 גרם 53.8 גרם
    כולסטרול 21.5 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 15.1 מ״ג 151.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.6 מ״ג
    אשלגן 104.4 מ״ג 1044.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור

הכל התחיל במאפייה קטנה באמסטרדם, מאפיית ואן שטאפל (Van Stapele) שמייצרת רק סוג אחד של עוגיות. היא לא צריכה יותר, 3,000 יחידות של עוגיות אמסטרדם פאדג’יות מיוצרות שם מידי יום, והתור הארוך המשתרך לאורך הרחוב אומר הכל. לכל לקוח מותר להזמין עד שבע עוגיות ולא יותר, כדי שיישאר לכולם, ואי אפשר להזמין מראש או חלילה, הביתה. כמו חומוסייה טובה, כשהמלאי נגמר, סוגרים את הבסטה. עכשיו אתם לא צריכים דרכון ירוק, אפשר להכין בבית את הנפלאות האלה

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים
תמרה אהרוני
X

9 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בקלאווה

סירופ

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. בקdwaw, מערבבים את קוביות התפוחים עם הקמח, הסוכר והאגוזים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. במקביל ממיסים את החמאה, במיקרו או בסיר על אש קטנה.
  3. פותחים את דפי הפילו על משטח העבודה, מברישים כל עלה בעדינות בחמאה, מניחים מעליו עוד עלה, ועוד עלה - סה”כ 3 עלים.

    פותחים את דפי הפילו. צילום: טל סיון-ציפורין
    פותחים את דפי הפילו. צילום: טל סיון-ציפורין

  4. מפזרים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה.

    מניחים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה. צילום: טל סיון-ציפורין
    מניחים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה. צילום: טל סיון-ציפורין

  5. מניחים בתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר הדפים עד שמתקבלת תבנית שלמה של רולדות דקות וארוכות.
  6. מחממים תנור לחום של 180מעלות ומברישים שוב בחמאה כל רולדה.
  7. חותכים את הרולדות (לפני האפייה) בתוך התבנית לריבועים בגודל רצוי, מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד הזהבה, מוציאים ומצננים.

    בקלאווה תפוחים עם סירופ דבש. צילום: טל סיון-ציפורין
    בקלאווה תפוחים עם סירופ דבש. צילום: טל סיון-ציפורין

  8. מכינים את הסירופ בסמוך להגשה: בתוך קלחת קטנה שמים את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה.
  9. מזגגים את המאפים הצוננים בסירופ החם בסמוך להגשה (כדי לשמור על הקריספיות של המאפה).

    סירופ דבש ותבילינים. צילום: טל סיון-ציפורין
    סירופ דבש ותבילינים. צילום: טל סיון-ציפורין

  10. מקשטים באגוזים ומגישים.

    בקלאווה תפוחים עם סירופ דבש. צילום: טל סיון-ציפורין
    בקלאווה תפוחים עם סירופ דבש. צילום: טל סיון-ציפורין

הערות

  • מומלץ להגיש חם וטרי עם סירופ

עוד מתכונים של בקלוואה?

הכנתם?

כן
    ממתין לאישור

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות