דפדפות ריקוטה ושוקולד – ספוליאטלה

דפדפות ריקוטה ושוקולד - ספוליאטלה אלה מאפים איטלקיים ממולאים בגבינה ושוקולד, שמורכבים מהמון שכבות דקיקות ופריכות של בצק פילו
דפדפות ריקוטה ושוקולד - ספוליאטלה אלה מאפים איטלקיים ממולאים בגבינה ושוקולד, שמורכבים מהמון שכבות דקיקות ופריכות של בצק פילו
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • פחמימות
    12 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 111.5 קק״ל 2230.0 קק״ל
    פחמימות 11.9 גרם 238.2 גרם
    שומן 10.1 גרם 201.0 גרם
    נתרן 20.4 מ״ג 407.0 מ״ג
    חלבון 1.5 גרם 30.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 122.0 גרם
    כולסטרול 26.6 מ״ג 531.5 מ״ג
    סידן 74.8 מ״ג 1495.9 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 7.7 מ״ג
    אשלגן 45.6 מ״ג 911.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • פחמימות
    12 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 111.5 קק״ל 2230.0 קק״ל
    פחמימות 11.9 גרם 238.2 גרם
    שומן 10.1 גרם 201.0 גרם
    נתרן 20.4 מ״ג 407.0 מ״ג
    חלבון 1.5 גרם 30.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 122.0 גרם
    כולסטרול 26.6 מ״ג 531.5 מ״ג
    סידן 74.8 מ״ג 1495.9 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 7.7 מ״ג
    אשלגן 45.6 מ״ג 911.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור

המאפים הממולאים האלה, שמורכבים מהמון שכבות דקיקות ופריכות של בצק, נקראים באיטליה “ספוליאטלה”. אני משתמשת בבצק פילו מוכן, מה שעושה את החיים הרבה יותר קלים בהשוואה למתכון המקורי (שהיה דורש רידוד בצק במכונת פסטה…). וכשמבינים את הטריק, אפילו העיצוב של המאפים לא מסובך.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עמים ועדות
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

הברשת בצק

מלית

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מרפדים את משטח העבודה בנייר אפייה ופורשים עליו דף פילו מופשרים לפי הוראות היצרן.
  2. מברישים בחמאה מומסת את כל שטח הפילו (ביסודיות!) ומגלגלים לרולדה מהודקת ככל האפשר. נעזרים בנייר האפייה להרמת הבצק, אם צריך (הגלגול הראשון הוא העדין והקשה ביותר, זה יהיה קל בהרבה בהמשך).
  3. שמים את הרולדה בצד ופורשים דף נוסף של פילו על נייר האפייה. מברישים ביסודיות בחמאה ומניחים את הרולדה בתחילתו. מגלגלים יחד באופן מהודק לרולדה שמנה יותר. ממשיכים באותו אופן עם כל דפי הבצק בחבילה. מקפידים לגלגל את הרולדה לאותו כיוון בכל פעם שמוסיפים דף פילו.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  5. פורסים את רולדת הפילו לפרוסות בעובי ½ 1 ס”מ בערך.
  6. משכיבים כל פרוסה על משטח העבודה, מועכים ומשטחים אותה קלות בכרית כף היד.
  7. מחזיקים את הפרוסה בין אצבע לאגודל ומתחילים לדחוף בעדינות את מרכז הפרוסה החוצה, ליצירת כיס (כמו שמכינים קובה למילוי). הצורה שמתקבלת מזכירה “כובע טמבל”.
  8. ממלאים את הכיס בגבינה ושברי שוקולד (אפשר לאחד את חומרי המלית בקערה, ולמלא בכל כיס כפית מעורבת של גבינה ושוקולד - או למלא את הכיסונים בגבינה ואז להטמין בגבינה חתיכות שוקולד). צובטים קלות לסגירה (הסגירה תיפתח קצת במהלך האפייה וזה בסדר(. ממלאים באותו אופן את כל משולשי הבצק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים כ-10 דקות עד להשחמה. מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. המאפה נשמר טרי ביום ההכנה בלבד. אפשר להכין מראש (ללא אפייה) ולהקפיא - אופים ישר מהמקפיא, בסמוך להגשה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דפדפות ריקוטה ושוקולד – ספוליאטלה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות