דניש סלמון מעושן, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני
תמרה אהרוני עם מתכון שווה במיוחד של דניש סלמון מעושן – לחמניות בצק שמרים במילוי קרם פרש, סלמון מעושן, שמיר וגרידת לימון
תמרה אהרוני עם מתכון שווה במיוחד של דניש סלמון מעושן – לחמניות בצק שמרים במילוי קרם פרש, סלמון מעושן, שמיר וגרידת לימון
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 682.5 קק״ל 4095.2 קק״לפחמימות 66.2 גרם 397.4 גרםשומן 35.2 גרם 211.4 גרםנתרן 958.1 מ״ג 5748.4 מ״גחלבון 24.4 גרם 146.2 גרםסיבים תזונתיים 9.1 גרם 54.5 גרםשומן רווי 55.5 גרם 333.1 גרםכולסטרול 150.1 מ״ג 900.5 מ״גסידן 73.4 מ״ג 440.7 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 204.3 מ״ג 1225.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות66 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 682.5 קק״ל 4095.2 קק״לפחמימות 66.2 גרם 397.4 גרםשומן 35.2 גרם 211.4 גרםנתרן 958.1 מ״ג 5748.4 מ״גחלבון 24.4 גרם 146.2 גרםסיבים תזונתיים 9.1 גרם 54.5 גרםשומן רווי 55.5 גרם 333.1 גרםכולסטרול 150.1 מ״ג 900.5 מ״גסידן 73.4 מ״ג 440.7 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 204.3 מ״ג 1225.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 683 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
300 גרם קרם פרש
-
2 כפות שמיר
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
300 גרם סלמון מעושן
-
1 ביצה M
-
1/2 כפית מלח גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את החלב, הסוכר, המלח, החמאה והביצה. מערבבים מעט.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה, ולשים כ-10 דקות במהירות בינונית.
- מכסים את הקערה במגבת לחה ומשאירים להתפחה כשעה וחצי עד שעתיים.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
- מורחים את פני הבצק בקרם פרש, מפזרים מעל שמיר קצוץ, גרידת לימון ופרוסות סלמון מעושן.
- מקפלים 1/3 מהבצק מצד ימין לאמצע ואת ה-1/3 מצד שמאל מעליו, כמו מעטפה. מעבירים למקפיא לפחות לשעה, עדיף לשעתיים.
- חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2.5 ס”מ.
- חותכים כל רצועה לאורך לשתיים, אבל משאירים את הקצה מחובר, כך שנוצרת צורת מכנסיים.
- מלפפים כל “שרוול” מכנסיים סביב עצמו, ואז אחד סביב השני.
- מלפפים את הצמה שנוצרה סביב עצמה ויוצרים מעין קשר. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם יתר המאפים.
- מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעט מלח גס ומתפיחים 30 דקות.
- אופים בתנור החם 20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את החלב, הסוכר, המלח, החמאה והביצה. מערבבים מעט.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה, ולשים כ-10 דקות במהירות בינונית.
- מכסים את הקערה במגבת לחה ומשאירים להתפחה כשעה וחצי עד שעתיים.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
- מורחים את פני הבצק בקרם פרש, מפזרים מעל שמיר קצוץ, גרידת לימון ופרוסות סלמון מעושן.
- מקפלים 1/3 מהבצק מצד ימין לאמצע ואת ה-1/3 מצד שמאל מעליו, כמו מעטפה. מעבירים למקפיא לפחות לשעה, עדיף לשעתיים.
- חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2.5 ס”מ.
- חותכים כל רצועה לאורך לשתיים, אבל משאירים את הקצה מחובר, כך שנוצרת צורת מכנסיים.
- מלפפים כל “שרוול” מכנסיים סביב עצמו, ואז אחד סביב השני.
- מלפפים את הצמה שנוצרה סביב עצמה ויוצרים מעין קשר. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם יתר המאפים.
- מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעט מלח גס ומתפיחים 30 דקות.
- אופים בתנור החם 20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נראה פגז!