דונאטס תפוחים

דונאטס תפוחים זה פרוסות תפוחים במעטפת קריספית שחומה ומטוגנת שמכינים בקלי קלות ומגישים עם תוספת מייפל או תערובת סוכר וקינמון
דונאטס תפוחים זה פרוסות תפוחים במעטפת קריספית שחומה ומטוגנת שמכינים בקלי קלות ומגישים עם תוספת מייפל או תערובת סוכר וקינמון
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • פחמימות
    7 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 40.5 קק״ל 971.9 קק״ל
    פחמימות 7.4 גרם 177.0 גרם
    שומן 0.5 גרם 11.8 גרם
    נתרן 75.1 מ״ג 1801.8 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 27.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 17.8 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 3.2 גרם
    כולסטרול 10.9 מ״ג 260.6 מ״ג
    סידן 10.5 מ״ג 251.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 38.7 מ״ג 928.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • פחמימות
    7 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 40.5 קק״ל 971.9 קק״ל
    פחמימות 7.4 גרם 177.0 גרם
    שומן 0.5 גרם 11.8 גרם
    נתרן 75.1 מ״ג 1801.8 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 27.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 17.8 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 3.2 גרם
    כולסטרול 10.9 מ״ג 260.6 מ״ג
    סידן 10.5 מ״ג 251.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 38.7 מ״ג 928.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור

טוב, לא ממש דונאט, אבל פרוסות תפוחים במעטפת קריספית שחומה ומטוגנת (כמובן…). את התפוחים פורסים לא עבה מדי (1/2 ס”מ – בערך 8 פרוסות מתפוח גדול), קורצים באמצע כדי לנקות מליבה וליצור “חור” מושלם לדונאט. טובלים כל פרוסה בבלילה שמכינים בצ’יק ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה. קלי קלות, נכון?!

אפשר להגיש את דונאט התפוחים בציפוי סוכר וקינמון, או עם אבקת סוכר מעל, ואני הכי אוהבת עם זילופי סירופ מייפל. העיקר לאכול אותם חמים וטריים, ובחברה טובה לאור נרות החנוכה. חג שמייח!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
חנוכה
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

תפוחים

בלילה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. קולפים את התפוחים, פורסים לרוחב לפרוסות של 1/2 ס”מ וקורצים עם חותכן עגול קטן (או אפילו פקק) עיגול קטן במרכז כל פרוסה.
  2. בקערה מערבבים סוכר, קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. מוסיפים ביצה וחלב וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.
  3. בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק.
  4. טובלים כל פרוסת תפוח בבלילה (מרימים את הפרוסה הטבולה בעדינות - שלא תישבר) ומטגנים בשמן החם משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  5. מגישים חם - עם סירופ מייפל מעל, או עם אבקת סוכר, או שמגלגלים בסוכר-קינמון.

הערות

  • אפשר להשתמש בכל זן של תפוח עץ.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דונאטס תפוחים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות